L4 a ciąża-Gdynia

Koobietki,pomóżcie.Jestem w 14 tygodniu ciąży.Chodzę do ginekologa,ogólnie jestem zadowolona z niego ale nie chce(kategorycznie) dać mi l4.Pracuję 8-9 godzin przy komputerze dość zmobbingowanej firmie,o godzinie 13 ledwo funkcjonuję.Ogólnie jestem ciągle pracą zestresowana,boli mnie też podbrzusze,poniewaz poza pracą mam też inne obowiązki()m.in.pierwsze dziecko).Nie chcę nic wyłudzać,po prostu chciałabym w końcu odpocząć.Proszę pomóżcie,poradźcie mi jakiegoś dobrego ginekologa z Gdyni,który skieruje mnie na l4,takiego też,który poprowadzi moją ciążę.Mieszkam tu od niecałego roku i nie mam nawet kogo sie poradzić.Z góry dziękuję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: L4 a ciąża-Gdynia

L4 chyba nie powinno służyć do odpoczynku który potrzebujesz.
Żeby wypocząć weż urlop, lub się dogadaj z pracodawcą o mniejszy, lżejszy zakres pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawe ile razy bylas w ciąży,ze tak się wypowiadasz.Mam lekarza w Wejherowie jesli chcesz.Pozdrawiam przyszła mamusię
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mozna tez lekarzowi powiedziec ze jezeli nie da Ci tego l4 a z powodu stresujacej pracy okaze sie ze z dzieckiem jest cos nie tak to pociagniesz faceta do odpowiedzialnosci :)

Papierek dostaniesz od reki ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lol, ma wymuszać na lekarzu zwolnienie groźbami? Są odpowiednie regulacje dot. pracy kobiet ciężarnych przy komputerze, których musi przestrzegać pracodawca. To że kobieta jest zmęczona i coś ją pobolewa(o ile nie jest oznaką nieprawidłowości) nie jest przesłanką do wystawiania zwolnień. Masz za dużo obowiązków domowych/przy dziecku? WEŹ ZWOLNIENIE OD SWOJEGO FACETA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ty chyba w Polsce nie mieszkasz=] Kobieta w ciąży moze przy komputerze pracować max 4h z 5 minutowa przerwa na kazda godzinę pracy przy komputerze.Pracowalam w banku i kierownik sam sugerował że nie chce narażać mnie i dziecka na stres.W 3miesiacu bylam na zwolnieniu zresztą lekarz powiedział ze kazda kobieta powinna iść na zwolnienie to ostatnia szansa na odpoczynek przez jakis czas.

Magnolia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To konował a nie lekarz, nie chodz do niego więcej bo ewidentnie ma w doopie zdrowie twoje i twojego dziecka. Ja polecam Adama Żółtowskiego. Przede wszystkim jest dokładny. Nie każda kobieta może pracować w ciąży. Ja akurat mogłam i pracowałam, ale jak źle się czujesz to nie ryzykuj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

dr piotr zabul. przyjmuje w gdyni ale nie pamietam gdzie, wydaje mi sie ze przy swietojanskiej choc nie mam pewnosci. tutaj masz numery telefoniczne do przychodni w ktorych przyjmuje: http://www.zabul.pl/index.php?page=kontakt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja chodzę do evi med w gdyni na biskupa dominika do dr Alty, zresztą wszystkie moje znajome do niej chodzą. Zwolnienie dostałam już w 8 tygodniu ciąży na 30 dni, po upływie mam przyjść po następne. Nie musiałam prosić, pani doktor spytała jak się czuję i czy mam stresującą pracę (w pracy to nawet każą iść na zwolnienie w ciąży, aby nie było żadnych komplikacji). A że czuję się okropnie i poroniłam poprzednią ciąże w 7 tyg, to nawet nie było rozmowy że mam chodzić do pracy. Tak więc polecam zmianę ginekologa, ze względu na malucha, ciąża to piękny czas więc po co denerwować się w pracy i u lekarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak sobie radzicie z migreną? (134 odpowiedzi)

Kobietki, czy któraś z Was też cierpi na migreny? Ja już nie mogę, migreny miewam odkąd pamiętam,...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...