LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Mrenda szkoda, ze nie masz dziewczynki. Trzymalam za Ciebie kciuki. Ale tak czy inaczej najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa.
No i moje grarulacje. Chlopaki sa fajni :D. Przynajmniej nie bedziesz wydawac fortuny na dziewczynke. Ja zawsze tak mowilam, ze jak bedziemy miec dziewczynke, to zbankrutujemy :).

mrenda gratuluje chlopca:)

Mrenda, termin mamy podobny, może się zamienimy na starcie?
:)))))
Uczciwie piszę - ja jestem zielonooka brunetka, mąż błękitnooki blondyn, nie wiem co wyjdzie :)
:)))))))))))))))))

A Twoje chłopaki już duże, ale jak pewnie zauwazyłaś, na początku chłopcy to skóra zdjęta z ojca. Naukowcy tłumaczą to tak, że wygląd upewnia samca, ze to jego geny i warto inwestowac w potomstwo...:)
A potem chłopcy coraz więcej nabierają z mam. Takie są moje spostrzeżenia odnośnie synków koleżanek. Zatem nos do góry - jeszcze się odklonowią i "przyznają" do mamusi :)))

Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Fiffi - może dasz mi namiary na tego lekarza, gdzieś się chyba muszę zapisać, a przecież wizyty nie są tak często żebym nie mogła dojechać..

Dziewczyny, a może mi któraś podpowie z tą połozną, kt potem przychodzi do domu - kiedy się ją wybiera? Może macie jakis namiar? Rozumiem, że w dowolnej przychodni się zgłaszam?

Ja specjalnie zadzwoniłam do Olszewskich i u nich też 250 zeta za usg 4D, ale szukam innego namiaru, w środę powinnam coś mieć, to napiszę, może mniej sobie życzy...

Mój gin powiedział, że wojewódzki nie ma najlepszej opinii,a Kliniczna i Zasapa to samo. Tyle, że na Klinicznej dają znieczulenie za darmo. Tyle przekazuje. Ja chciałabym wybrać z tych dwóch, może jakieś rady lub opinie?

Wojtkowa, a czy tam szkoła rodzenia (na Klinicznej) jest płatna, bo z tego co pisały dziewczyny to na Zaspie nie... Nie to, ze pieniądze są najważniejsze, bo raczej atmosfera, ale warto wiedzieć na co się przygotować...

fiffi, nie bedzie czwartego razu, nie nie nie!!! a jak bedzie znow chlopak? mam dosc pisiorkow, 4 mi stanowczo wystarcza. zeby chociaz ten byl do mnie podobny a nie kolejny klon meza...
ja tez bede sledzic neta co do imprez i warsztatow.
swoja droga to duzo masz juz tych rzeczy, wcale duzo nie musisz kupowac. ja teraz rozgladam sie za wozkiem na allegro, przynajmniej wiem w jakich kolorach moge kupowac...

image

image

image

No to przybyło nam chłopców:)
3oko-trochę dużo no i płytka osobno płatna?Może znajdę gdzieś taniej.
Mrenda-o jakiś warsztatach i innych imprezach napiszę jak będę coś wiedziała:)

lewcia-doskonale Ciebie rozumiem,ja w pierwszej ciąży chodzilam prywatnie do gina,strasznie zdzierał kasę,a na koniec jeszcze próbował mnie zmusic do porodu w swoim szpitalu.Wściekla trafilam do przychodni i tam znałazłam obecnego lekarza,który prowadzi już moją drugą ciążę,a mam teraz konfort bo za nic nie placę,a humor raczej zawsze ma,nawet wcześniej udało mi się poprosic o usg chociaż miało go nie byc.Gabinet wypasiony jest ok.

mrenda-może czwarty raz będzie Ci pisana dziewczynka.Trochę pewnie Ci smutno,ale przynajmniej rzeczy jeden ma po drugim.Nie martw się,będziesz miala trzech muszkieterów:))))
Ja dzisiaj zebrałam rzeczy które mi zostały po dziewczynkach,i o dziwo mam kilka malych body kupowałam niebieskie i zielone.U mojej mamy mam jeszcze trochę rzeczy no i zamierzam kilka kupic nowych.
Łózeczko znalazłam na allegro firma z Wejherowa od 90zł trzy poziomy bez szuflady,tylko trzeba zamówic przez kuriera.Wózek głeboki mam stary po córkach,a spacerówka nowa.Mam jeszcze leżaczek,krzesełko do karmienia,kojec,foteliki no i dostałam przewijak.Nie jest zle,tylko ostatnio nachodzą mnie smutki,mam małego doła,bo znowu będę miała pieluchy itd.mam jednak nadzieje,że jak zobaczę synka to mi przejdzie.

Lewcia, palant ten lekarz, wg ja nienawidze tej calej słuzy zdrowia, za kase to sa mili a jak idziesz panstwowo to cie zleją albo czekasz pol roku na wizyte.

Mrenda - tez myslalam ze jednak bedziesz miala dziewczynke, ale chłopcy są fajniejsi ;) ( mam tylko jednego ale mysle ze tak jest:) )
Ja ide do Invicty do drPuzio.

Fiffi w Invikcie usg4d kosztuje 200zł + nagranie płytki 80zł.

Ja tez bylam dzis na glukozie, za kazdym razem inaczej mam pobierana:
dzis miałam wypic 75g i po 2h kolejne pobieranie, a w pierwszej ciazy mialam w domu wypic 50g i po godzinie zgłosić sie do przychodni

lewcia, mnie tez by zamurowalo, ale przydalaby mu sie jakas mocno cieta riposta.
no i gratuluje dziewczynki! fajnie masz.
u mnie niestety albo i stety znow chlopak na bank. tak mialo byc od poczatku, nie wierze we wrozby ale wlasnie tak mialam wywrozone, 3 chlopakow. widac los tak chcial. a sie ludzilam...no coz, trudno sie mowi. widac dziewczyny mi nie pisane, moze dopiero wnuczki. wazne ze chlopak zdrowy i wszystko ma na swoim miejscu. a termin wg usg wyszedl na 2 grudnia, ale nie zmieniam, bo nigdy nic nie wiadomo, 2 tyg w te lub w te strone przeciez moze byc. a imiona, jeszcze nie wiemy, moze mikus a moze macius.
ciekawe co u kaasiak, nie odzywa sie...

LISTOPAD:

4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11

GRUDZIEŃ:

22.agusia85 - 12.12
26.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

image

image

image

LISTOPAD:

4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11

GRUDZIEŃ:

22.agusia85 - 12.12
26.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

Fiffi, ale nie za zimno, bo ja do dziś odczuwam skutki ;) ja aby mieć fajną pamiątkę z takiego usg to chyba muszę jechać o 1 w nocy, bo to ulubiona pora małej na szaleństwa:D

Lewcia to nieźle lekarz Tobie wypalił SZOK

Odnośnie brzuszka to dzięki dziewczyny i cieszę się, że macie podobne:)))))

Pytałąm się w przychodni gdzie wcześniej robiłam usg4d koszt mnie powalił 250zł.Mam do Was pytanie gdzie zrobię za 200zł?
Musze się strszczac bo to już 26 tydz.a robią do 30 tyg.Chciałabym żeby synek miał pamiątkę no i ja go lepiej zobaczę.
Aha przypomnialo mi się jak któraś z Was pisała o tym usg4d,że dziecko zle się ułorzyło i nic nie było widac,ja miałam podobnie z drugą córką,zasłoniła sobie całą twarz rączką i widzieliśmy tylko pupę.Ale tak sobie myślę,że trzeba najpierw zjesc coś słodkiego i jak mówiła Basieniak wypic zimną wodę,wtedy może dziecko więcej będzie się ruszało.

Witajcie
Ja już nie mogę szybko chodzic,bo od razu boli mnie brzuch.Wczoraj gości odwolałam bo po sprzątaniu całyh dzień bolal mnie brzuch i tak ściągał,że chciałam już jechac do szpitala.Wziełam nospe i leżałam.A dziś od rana badania i glukoza 50g saszetka 4 zł wdusiłam sobie cytrynę,ale strasznie ble,aż zgaga łapie.Dla tych co nie wiedzą,najpierw pobranie krwi morfologia,potem 5 min. na wypicie kubeczka glukozy,potem czeka się godzinę(trzeba siedziec bo nie wolno chodzic,jesc ani pic)-ja wziełam gazety i słuchałam radia w komórce-czas zleciał i potem znowu pobranie krwi.

Basieniak-mój brzusio podobny,tylko wciąż nikt nie zauważa u mnie ciąży.Mam szczęście bo nic mi nie puchnie,a obrączkę to dopiero w ciąży noszę,bo wcześniej nie mogłam.

My też się śmielismy, że piosenka Kayah będzie u nas na topie...

Co do piersi, to powiem tak. Ja dośc dużo przytyłam na początku, wiec piersi się powiekszyły, napięły i widac na nich mocniej żyłki. Pod biustem zrobiło mi się mnóstwo takich jakby bladych pieprzyków, mają specjalna nazwę, które pojawiają się, zwłaszcza w ciąży, od przegrzania i przepocenia. Te miejsca też są zaczerwienione. Wiadomo stanik. ...A ja przez miesiąc nosiiłam go również do spania, bo tylko tak czułam się wygodnie, piersi mnie nie bolały. (Uff, dobrze, że to napięcie już minęło).
Dodatkowo słoneczko robi swoje, zależy jak Cię słoneczko "zobaczyło", a wiadomo, że w ciąży lepiej słońca unikać, bo cera delikatniejsza a barwnik pod skórą zbiera się nieregularnie w jakieś skupiskach, stąd te przebarwienia w ciąży...
A dodatkowo może masz na coś alergię? Stąd te plamki? Moja koleżanka miała takie plamki po ostaniej wizycie na kąpielisku...
Myslę, że może zobacz czy nie zblędną. :)

Ale nie ma większego kretyna od kogoś kto udziela porad w temacie zdrowia "na telefon" :))), więc jeśli Cię to niepokoi to zawsze lepiej zapytać lekarza...

Lewcia- córcia będzie na bank śliczna i zdrowa, a jak się urodzi to zaraz zapomnisz, że miałaś wizję na chłopaka:)
Zawsze możesz jej też zaśpiewać jak będzie już dorosłą kobietką -córeczko wolałabym żebyś była chłoooopcem -Kayah :) Moja mama mi śpiewała dla śmiechu bo miałam być Igorem.
Głowa do góry z córą super kontakt mieć będziesz.

A odnośnie piersi chciałam się Was zapytać dziewczyny.

Ostatnio zauważyłam, że pojawiły mi się takie jakby maleńkie dziurki -jakby po wyrastających włoskach na piersiach.
Poza tym zaczerwienienie lekkie jakby po wewnętrznej stronie piersi, takie małe placki czerwone....ma któraś podobnie, bo nie wiem co to może być?

A poza tym na początku tygodnia ściskam was mocno, obyśmy więcej nie puchły, nie miały ataków głodu, gryp, przeziębień, krwawień z nosa (to u mnie), zaparć i spotykały samych życzliwych ludzi... :))

Miłego tygodnia kobietki :))

Teraz z rzeczy ... no, nie wiem same to nazwijcie..
Pytam gin, do kt chodzę prywatnie, jakie badania mi zleci i jakie są przewidziane w nfz, bo chcę wreszcie zapisać się do ginekologa w przychodni i może wtedy zrobię je za darmo. Na to on spojrzał na mnie jak na wariatkę i parsknął : chce się pani? A co, nie stać panią? Przeciez to tylko kilkadziesiąt złoty...

Ze zdziwienia zabrakło mi inwencji na celną ripostę - np. taką, że opłacam zus chyba właśnie po to.. i że JA nie zarabiam 120 zł za 10 min wizyty...
Do tej pory mam ciśnienie, jak o tym pomyślę...

Witam :)
Gratuuję brzuszka - mój nie jest taki kształtny, taki jakby na pół dzielony... :)
Z rzeczy ważnych - za mną usg połówkowe, wszystko w porządku. Mała obmierzona i obejrzana. Bezwstydnica jedna pokazała się dokładnie tak, że wątpliwości nie ma - będzie dziewczynka :))).
Ja miałam od początku przeczucie na chłopaka... Jakoś się nastawiłam, więc ta informacja - trudno powiedzieć, że mnie zasmuciła, ale... Lekarz do mnie mówi (sam ma dwie córki) "ale dziewczynki są fajniejsze, można je ładnie ubierać, sukieneczki, spineczki, itd.."
A ja właśnie tego nie lubię! Sama rzadko noszę sukienki a poza tym nie myślę o swoim dziecku, jako o lalce do ubierania!!!!
Wydawało mi się chyba, że chłopca łatwiej wychować, w dzisiejszych czasach, na mądrego człowieka, bo dziewczynkom serwuje się taki nacisk na bycie małą, chudą miss... Wiem, że trochę zależy od rodziców, ale jak okazało się z badań to środowisko w którym dziecko się obraca jest decydujące (najbardziej rówieśnicy). Może moje nastawienie wynika z obserwacji córeczek znajomych - 9 latka do szkoły z makijażem?
Uff, musiałam to z siebie zrzucić... Teraz czas szukać imienia dla córy. Jak się przyzwyczaję będzie lepiej. Najważniejsze, że zdrowa :)

śliczny brzusio, ja też mam taka piłeczkę :)

Oj tak dłonie i stopy mam spuchnięte prawie non stop, obrączki nie noszę już od prawie 2 miesięcy:/ a lekarze najbardziej zwracają uwagę na kostki i mówią jest ok, a mi właśnie puchną najbardziej palce i stopy, kostki zapewne zaczną w 3 trymestrze :D jedynie pomaga trochę leżenie na lewym boku, ale ile tak można, no i jeszcze zgaga musi na to pozwolić:))))

My od dziś mamy gości, ale pogoda im raczej nie dopisze, no chyba, że coś się zmieni...no i będziemy mieć 3-latka w domu, zobaczymy jak to będzie:)

Udanego dnia ciężaróweczki ;)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...