LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

3oki fajna ta huśtawka! Mi się one podobają najbardziej. Myślisz, że lepiej do większej wagi. Jakiś czas temu już to poruszałyśmy w wątku. Dziś nawet oglądałam leżaczki i te fischer price mi się nie podobają a one chyba do 18 kg są nawet.

Kati ja mam taki leżaczko-hustawka http://allegro.pl/hustawka-bright-starts-slimaczek-jak-nowa-kurier-i1908381651.html
ale jakbym miala teraz kupować to wziełabym cos do wiekszej wagi a nie do 9 kg

ja mam wizyte w poniedzialek, wiec wtedy mnie zwaza..ostatnio mialam 12 kg na plusie, ale to bylo miesiac temu..

dziewczyny jakie macie lezaczki?

Agusia ale ja mam 160 cm:) heh i jeszcze trochę tycia przede mną. ehh no ale ja potrafię zjeść tabliczkę czekolady:/ do jedzenia mnie nie ciągnie za to.

Jodan Twoja mała prawie o 1kg więcej waży! Ciekawe czy to prawdziwa waga naszych dzieciaczków. Już się nie przejmuję, że 2 600 tylko.

Mi wymaz pobrał dziś lekarz w Clinice Medica i zaniosłam do ich laboratorium. Wynik podobno za 3-4 dni ma być.
Ja dziś pochodziłam trochę i już mnie uciska maluch! Jak dużo leże to jest ok.

Ciekawe kiedy się dziewczyny odezwą!

Carlar a dzięki samopoczucie oki :) już się doczekać szkraba nie mogę hehe :) ja na wadze mam + 9kg, ale ja na wstępie miałam dużo na + więc może dlatego :) w pn idę do ginki na wizytę, ciekawe jak tam mój maluch :D

Basieniak, Fiffi dajcie znać co i jak :) Trzymamy kciuki

mrenda a w ie robia w szpitalu taki wymaz?

ja po wczorajszym odcinku "Porodówki" stwierdziłam ze jak odeślą mnie z Redłowa i trafie na Kliniczna to tez sobie strzele znieczulenie i bede wysyłać Wam na żywo relacje miedzy skurczami :D

mi bral gin na wizycie wymaz i sama zawoziłam do brussa, podałam maila i oni wysyłaja wynik na skrzynkę, jak cos wyhoduja (jak w moim przypadku) to wynik masz po 1 dniu.

Kamila dokladnie jak Jodan pisze - nie słuchaj tesciowej, to Twoje dziecko i Twoje cycki a reszcie wara! jak ja u siebie zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu to zamknęłam sie z dzidzia na cały dzien, razem leżeliśmy w łóżku i cały czas Młody wisiał na cycku, pobudziło to bardzo laktacje.
No ale dobrym pomyslem jest tez odwiedzenie poradni laktacyjnej lub zamówienie położnej do domu.

Carlar - tak, ja dzis mialam rodzic, takie mialam plany ale chyba córcia ma inne, chociaz mam jeszcze 4h :)

mnie tez wymaz robil gin podczas wizyty i to rano ok 8, bo tak jakos po tej 8 u nas przychodnia wysyla material do laboratorium, na wynik czekalam tydzien.

Kamilka85-nie stresuj sie tym karmieniem. I nie słuchaj nikogo, kto będzie Ci wmawiał, że musisz. Nerwy=kryzys laktacyjny i zastoje i jeszcze do zapalenia Ci dojdzie. wiem co mówię-karmiłam 13 miesięcy. Nic na siłę. najważniejsze, ze chcesz. Ale jeśli będzie zestrosowana to wszystko przekażesz z mlekiem i Zuza będzie dużo gorzej spała. Więc może zostaw na chwilę rodzinkę i wyjdź sobie nawet na króciutki spacerek, dotleń się, oderwij i olej ich:). zobaczysz.pomoże
a jeśli chodzi o wymaz to mi pobierał ginekolog i zawiozłam do brussa.

mi wymaz będzie pobierał lekarz podczas wizyty, ale dopiero w 38 tyg

dziewczyny jeśli któraś będzie miała problemy z karmieniem to podaje nr do poradni laktacyjnej na zaspie (58) 768-44-73 wew 55 od pn do pt w godz 11-13, a jeśli któraś będzie miała pytania to można dzwonić lub pisać meile do pani dr ze szpitala na polankach ( woli dostawać i odpisywać na meile) 58 520-93-01 magda67134@wp.pl
warto sobie te namiary gdzieś zanotować, mam nadzieje że nie będą przydatne.

a ja jutro jadę odebrać wózek i fotelik :) i już wszystko przygotowane oprócz torby do szpitala.

Witam:)dziewczyny mam pytanie dotyczące wymazu na paciorkowca,gdzie je robicie?

witam dziewczyny ;-)

kamilka85 trzymam mocno za Ciebie kciuki - szczerze powiedziawszy to ja się wlaśnie mega boję karmienia i problemów z nim zwiazanych - u mnie to moj facet ma mega parcie zebym karmila i cos czuje ze jak beda jakies problemy to bede miala od niego wyrzygane ale co tam

MamoMikołaja dziękuje za info o pani Regince ;-) troche przestałam sie bać

zanetucha to ja brałam namiary od Ciebie do kolezanki ale nie zdecydowałam sie bo zupelnie czuje sie aseksulana

ja nie wiem ile wazę ale mam dosyc patrzenia na moja gruba twarz w lustrze o reszcie ciała to nawet nie wspomnę

buziaki

hej. ja też po wizycie u gina. U mnie niestety nic się nie dzieje, więc termin okolice 22-23.11. na cc pozostaje bez zmian. 17.11. ostatnia wizyta u lekarza i ostateczne ustalenia. Mała waży aż 3500. z taką wagą moja 1 córa rodziła się w 40 tc, więc niezły klopsik.
MamoMikołaja, tu na redłowie jest tak, że dzień wcześniej przyjeżdża się do szpitala, noc na patologii, rano do południa cc, a potem wyjście na 4 dobę.
Carlar, 10kg to naprawdę mało na plusie więc nie denerwuj;).

mnie tez ciekawosc zzera co tam u Fiffi i Basieniak!

Carlar 10 na plusie i Ty zalamana jestes?? Kobieto! Ja mam 177 i mam 18 kg na plusie. To jest dopiero masakra. Mam wrazenie, ze wygladam jak balon... Cala ciaze uwazalam co jem a tu tyle na plusie... :( Mam nadzieje, ze ostatnie 4 kg to przez zatrzymujaca sie wode!

A co do ruchów malucha to u mnie rusza się w miarę regularnie co 1,5 lub co 2 godziny. Nawet jak chodzę to próbuję się wsłuchać w brzuch lub co 2 godziny go poklepać i sprawdzić czy się rusza. Wczoraj mnie przeraził, bo ruszał się co godzinę i średnio nie 20 minut jak zwykle tylko bitą godzinę ! Mam nadzieję że po porodzie nie będzie taki "ruchliwy".

Witam Kochane!
Widze ze ani fiffi ani Basiniaka, wiec moze juz maja swoje maluszki ma swiecie!
U mnie od wczoraj kryzys, brak regularnego snu daje sie we znaki coraz bardziej , do tego ciegle jakies stresy, problemy ...efektem tego jest z dnia na dzien coraz mniej pokarmu (przez co tez rycze kilka razy na dzien) mała dokarmiam coraz wiecej by przybierala na wadze, jednoznaczne to z tym ze sie rozleniwia i nie chce ssac cycka i koło sie zamyka.......nie wspomne o presji -zwlaszcza od tesciowej ze musze karmić piersia bo to dla dobra dziecka......

Gosia, Aga, śliczne brzucholki :)

W poprzednim wątku zdaje się, że Sylwia pytała o halloowen- ja też nie otwieram drzwi, tak jak wcześniej pisałam nie uznaję świąt nie naszych- tych przywleczonych z zza granicy.
Tak jakbyśmy mieli naszych świąt za mało. U nas to jest czas zadumy i wspominania osób które odeszły a nie wygłupów i straszenia (co mnie przeraża).

agusia81 ja robiłam u koleżanki, która mieszka w Rumi. Mówisz że zdjęcia nie wyjdą tak ładnie jak u fotografa. Ja mam zupełnie inne zdanie. Fotograf bierze kupę kasy a wyobraźni odnośnie sesji ciążowej zero. Wcześniej już pisałam że obeszłam wielu fotografów w 3mieście i każdy przerażał mnie ceną i nieciekawymi zdjęciami...

Tak więc jak będziesz chciała namiar do tej mojej koleżanki to daj znać wyślę Ci na priv.
Ktoś tu już się pytał o namiary na nią... ciekawa jestem czy już po zdjęciach czy też nie...

Mrenda ja biorę magnez od wyjścia ze szpitala 3 x dziennie również aby wyeliminować skurcze no i faktycznie jest ich jakby mniej, ale całkowicie nie znikły. Magnezin 500 mg magnezu węglanu ciężkiego. Jest to magnez specjalny dla ciężarnych. Kosztował ok. 17 zł za 60 tabletek
Mrenda ja jestem w niższej ciąży jak Ty ,ale też mam problemy z chodzeniem- poruszam się jak żółw, jak tylko przyspieszę to mały daje mi takiego kopa że od razu mam skurcze... muszę wtedy stanąć pomasować brzuch, przeczekać no i oddychać głęboko.
Od kąd tak "dziwnie" chodzę i co chwilę staję to ludzie mnie zaczepiają na ulicy i pytają "Czy nic Pani nie jest" :)

Estopka, dzięki pocieszyłaś mnie :) Bo ja cały czas myślę o tych 5 kg które mi przepowiadają. Niestety nie radze sobie z całkowitym odrzuceniem słodyczy. Herbatkę słodzę o połowę mniej, czyli 1 łyżeczkę i chociaż 1 batonika dziennie muszę zjeść, bo inaczej mi serce pęka :( z rozpaczy hehe

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...