Lance ....

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3436684.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lance ....

Ale jaja! Nie wiedziałem, ze kolarze stosują niedozwolony doping!

a ja kiedyś szlugi jarałem :P

ja bym tam zezwolił na dowolny doping kazdemu kto ma na to ochote - kupe forsy moznaby zaoszczedzic na badaniach laboratoriach etc. i przeznaczyc ją na karmienie biednych afrykańskich dzieci albo inny zbozny cel

Jankes napisał(a):

> ja bym tam zezwolił na dowolny doping kazdemu kto ma na to
> ochote

Po dziesięciu zdychałoby na każdym etapie.
Po epo krew się lepi jak w kaszance - i wylewik, i zawałek...
Słyszałem o mastersie, który na stare lata opieprzał mistrzostwa Polski, ale przecholował z epo i teraz od dwóch lat dogorywa sparaliżowany po wylewie.
Jak mówią: Sport to zdrowie! Utracone...

Nie jestem jakimś wielkim fanem Armstronga ale brzydzi mnie ta nagonka. Klasyczna zawiść - jak ktoś zbyt dużo osiągnie to trzeba wszystko zrobić żeby mu dowalić. Myślałem, że to typowo polska cecha - widać nie tylko polska.

he, he, żabojady nie mogą przęyć, ze ich Lance tyle razy objechał :D

http://sports.espn.go.com/oly/cycling/news/story?id=2464102

kocham Francję - www.fuckfrance.com

Watpie, by to byla prawda, gdyz chcialbym wierzyc, ze Armstrong dokonał to, co dokonał tylko dzieki sobie, jednak spojrzmy na to realnie: w sporcie na tym poziomie raczej prawie niemozliwe jest osiagniecie takiej formy tylko na zwyklym odzywianiu, wiec glowy bym nie dal, ze ten czy tamten zawodnik nie pomogl sobie w ten czy inny sposob :-) nawet Pan Lance...cenie człowieka, gdyz nikt wczesniej nie dokonal tego, co on i pewnie dlugo nikt tego nie powtorzy - przypomnijcie sobie te jego ataki w gorach - jego przewaga nad reszta byla ogromna i to nie dzieki "wspomaganiu", pozniewaz po pierwsze: podczas Touru jest tyle kontroli, ze niesposob bedac np. pod dzialaniem EPO przejsc przez nie bez wpadki (jednak mozna zaryzykowac stosujac to i owo podczas przygotowan - jednak z duza doza ryzyka -kontrole czolowych zawodnikow sa przez okragly rok - np. Urlich "wciagnal" sobie cos poza sezonem (podobno Extasy) i omało nie zakonczyl kariery). Jedyny sposob to byc zawsze kilka krokow przed, stosujac srodki nie bedace na liscie medykamentow zakazanych. dlatego po drugie: jestem wlasciwie pewny, ze w zawodowym peletonie nie ma zadnego "sprawiedliwego" i wszyscy tam bedacy sa dla siebie rowni pod tym wzgledem :-) Uwazam, ze o zwyciestwie w takiej imprezie jak Tour De France nie decyduja srodki dopingujace tylko wrodzony talent i osiagniecie szczytu formy podczas decydujacych etapow wyscigu.

Smiac mi sie chce jak czytam takie rzaczy, ze kolarze biora co tylko sie da np. hormon wzrostu, testosteron czy sterydy anaboliczne i do tego EPO na sniadanie :-) z tego co powszechnie widomo: srodki takie jak hormon wzrostu czy testosteron poleca sie sportowcom dyscyplin silowych, gdyz zwiekszaja one mase miesniowa oraz mase ciala w ogole. jest to przydatne w sportach gdzie podstawa jest wysilek beztlenowy (podnoszenie ciezarow, sprint, itp). jednak nie w sportach wytrzymalosciowych: utrzymywanie takiej masy miesniowej jak maja bywalcy silowni jest tutaj niepotrzebne, a nawet szkodliwe. podstawa tutaj jest dlugotrwala wydolnosc ogranizmu, gdzie wielkie muskuly nic nie daja, a nawet przeszkadzaja poniewaz cialo posiada wieksza mase i traci sporo energii na tzw "pokonywanie samego siebie".
mase miesniowa niezbedna do uprawiania np. triathlonu mozna wyksztalcic bez problemu bez udzialu sterydow anabolicznych. EPO czyli Erythropoietina dziala inaczej: jak wszyscy wiedza podnosi poziom hemoglobiny (czerwone krwinki), powodujac, ze cialo jest w stanie wiecej wiazac tlenu, co w trakcie wysilku aerobowego jest jak znalazl: pochlaniajac wiecej tlenu przy stalej objetosci przeplywajacej krwi zawodnik mniej sie meczy, gdyz jego narzady serce i pluca moga wtedy wolniej pracowac. podobno w takim ukladzie cialo jest w stanie nawet o 30% zwiekszyc swoja wydolnosc.czad!!! przykladowo: jedziesz na biku 30km/h twoj puls wynosi 165 uderzen/ minute, zazywasz EPO i po chwili (no dluzszej chwili:) twoj spus zwalnia nawet o przeszlo 30 uderzen/minute, a ty nie zwalniasz - wprost przeciwnie....
Jest tez minus - wielu sportowcow wyprawilo sie na tamten swiat, gdyz bedac pod dzialaniem EPO trzeba liczyc sie z tym, ze zwieksza sie lepkosc krwi, a co za tym idzie grozi nam od zawalu serca do zatoru w mozgu. Dlatego co niektorym proponuje skonsultowac sie z lekarzem lub farmaceutą:-)
No jak wszyscy wiedza od przeszlo 5 lat jest juz test na obecnosc EPO, a skotki jego dzialania sa mozliwe do wykrycia jeszcze dluuugo po zazyciu.
A ogole, to co pisze to bzdury....nie ma w tym nawet 6.66% prawdy :-))
Pozdrawiam wszystkich maniakow krecenia :-)

francuzi nie moga sie pogodzic z tym, ze amerykaniec wygrywał i tyle.

W związku z tym co powiesz na triumfatora zeszłorocznej Vuelty?

Ulrich zajaral tzw. ziolo czyli marihuane. Krzak ten powszechnie by wystepowal jako chwast gdyby nie powszechna paranoja. THC - aktywny skladnik konopi, jest wykrywany do 2 miesiecy po ostatnim zazyciu, gromadzi sie w tkance tluszczowej, wlosach....
wiecej info na https://hyperreal.info/

wza napisał(a):

> Ulrich zajaral tzw. ziolo czyli marihuane. Krzak ten
> powszechnie by wystepowal jako chwast gdyby nie powszechna
> paranoja. THC - aktywny skladnik konopi, jest wykrywany do 2
> miesiecy po ostatnim zazyciu, gromadzi sie w tkance
> tluszczowej, wlosach....

Dlatego Ulrich ciągle ma problemy z tyciem i pokręcone włosy... :D

no prosze i już jest odpowiedź Lance'a - http://today.reuters.com/news/newsarticle.aspx?type=sportsNews&storyid=2006-06-23T202607Z_01_L23390139_RTRUKOC_0_US-CYCLING-ARMSTRONG.xml&src=rss&rpc=22

"podobno w takim ukladzie cialo jest w stanie nawet o 30% zwiekszyc swoja wydolnosc.czad!!! przykladowo: jedziesz na biku 30km/h twoj puls wynosi 165 uderzen/ minute, zazywasz EPO i po chwili (no dluzszej chwili:) twoj spus zwalnia nawet o przeszlo 30 uderzen/minute, a ty nie zwalniasz - wprost przeciwnie...."

Ziarno, ile chcesz za to EPO ?? :D

;-)))

http://www.promovia.com.pl/aktualnosci.htm

No i wszystko jasne! W USA epo jest najtańsza, więc pokusa największa...

No i znowu! Do znudzenia . Francuskie ratlerki z Le Monde poszczekują bo zbliża sie start do kolejnej Pętli . Najwyższy czas uruchomić konkurencyją imprezę , jeszcze bardziej wymagającą . Wbrew pozorom to może się udać , wystarczy odpowiednio dużo zainwestować w reklamę i nagrody - wprowadziłbym też system eliminacji , startowaliby tylko najlepsi a nie dobierani " po uważaniu " . Może kiedyś ...
Jest jasne że Lance brał " małe co nieco " , tak samo jak inni , więc nie ilość i jakość wchłanianych chemikaliów decydowała o jego sukcesach w TdF. Decydująca była jego osobowość - był Bossem w kazdym calu a tylko tacy umieją wygrywać w wielkim stylu . Miał zawsze najlepiej zorganizowaną załogę , najlepszych trenerów i przede wszystkim motywację , o " depnięciu " już nie warto się rozpisywać . I tak można bez końca ble , ble , ble .... Niech Go Q... wa zostawią wreszcie w spokoju . Życzę Mu aby również jako Dyrektor dał żabojadom popalić bo nie znoszę tych cholernych , aroganckich , bezczelnych , wulgarnych , zakłamanych biało-niebiesko-czerwonych homo podobnych stworzeń .

Tu jest prawdziwy Lance na dopingu ;-)

http://lance.armstrong.patrz.pl/

Nie no koleś wygrał po prostu... :D