Łapię się na tym, że kupuje niepotrzebne rzeczy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Często mam tak, że kupuje coś, co w zasadzie później okazuje się być zupełnie niepotrzebne. Próbowałam z tym walczyć, ale nadal się na tym łapie. A jak to jest z tym u was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Łapię się na tym, że kupuje niepotrzebne rzeczy

ja też tak miałam, często też kusiło mnie "bo w promocji", teraz mocniej zastanawiam się co kupuję, jak jest to możliwe to daję sobie np.dzień do przemyślenia czy na pewno jest mi to potrzebne, albo chociaż obchodzę cały sklep i ewentualnie wracam po daną rzecz.

ah te gazetki z lidla;) znam to, mam już kilka sztuk za dużych ciuchów albo źle dopasowanych.

Ale to norma. Oni nawet ustawiają opakowania na półkach tak abyśmy mieli do nich lepszy dostęp. Ostatnio wyczytałam na blogu,że 5 sekund wystarczy abyśmy zdecydowali czy kupujemy daną rzecz czy nie.

Hee, jak patrzę czasami na swoją żonę, to jej wystarczy 1 sekunda na podjęcie decyzji o zakupie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odkąd mam dziecko i budżet trzeba rozważniej planować nauczyłam się nie rzucać już tak na produkty bo są w promocji. No chyba, że to,produkty dziecięce 😛 A tak serio to reraz promocje są przecież co chwilę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (85 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

dobry adwokat rozwód gdańsk (79 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (35 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...