Latarka czołowa dla bikerowca

czy ktoś na tr. rowerowej używał latarki czołowej? czy jest sens brać to ustrojostwo, bo specjalnie na "beret" nałożyć się tego nie da :)
szukając punktu o zmroku po krzaczorach lepsze światło w ręce rowerzysty, czy na łbie? będę wdzięczny za odpowiedź tym co już startowali na tr. rowerowej i mają wyrobione zdanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Latarka czołowa dla bikerowca

Scott napisał(a):

> czy ktoś na tr. rowerowej używał latarki czołowej? czy jest
> sens brać to ustrojostwo, bo specjalnie na "beret" nałożyć się
> tego nie da :)
> szukając punktu o zmroku po krzaczorach lepsze światło w ręce
> rowerzysty, czy na łbie? będę wdzięczny za odpowiedź tym co już
> startowali na tr. rowerowej i mają wyrobione zdanie

jak to lubi ja wole jezdzic z czolowka i to montowana na kasku :] ale wiem ze nie na wszystkie kaski da sie rade zalozyc czolowke :( przy czolowce masz ten plus ze swiatlo masz tam gdzie patrzysz a zarazem masz dwie lapki na sterze ale i tak decyzja nalezy do ciebie i twoich upodoban

Zdecydowanie czołówka i da się zamontować na każdy kask, wystarczy tylko trochę pomyśleć. Jedni przyklejają mocną taśmą klejącą używaną do naprawy przewodów w samochodach. Można ją kupić na każdej większej stacji paliwowej. Innym sposobem jest montaż do kasku czołówki za pomocą plastikowych zaciskowych pasków, które idealnie można włożyć w otwory w kasku. Oczywiście należy zdjąć daszek z kasku. Czołówka na kasku umożliwia czytanie mapy podczas jazdy.

zacząłem kombinować według Waszych wskazówek i jakoś to teraz się beretu trzyma, wyglądam trochę jak górnik, he he he :) ale skoro sprzęt przydatny to wrzucam do plecaka. Dzięki!

Scott napisał(a):

> zacząłem kombinować według Waszych wskazówek i jakoś to teraz
> się beretu trzyma, wyglądam trochę jak górnik, he he he :) ale
> skoro sprzęt przydatny to wrzucam do plecaka. Dzięki!

scott ja sam uzywam czolowki dou belt prezla juz od pol roku i i naprawde jest przydatne a na moim pasku czolowka ta trzyma sie bez zarzuty bez zadnych dodatkowych zabespieczen :]

internauta napisał(a):

> scott ja sam uzywam czolowki dou belt prezla juz od pol roku i
> i naprawde jest przydatne a na moim pasku czolowka ta trzyma
> sie bez zarzuty bez zadnych dodatkowych zabespieczen :]

moj petzl zeslizguje sie do tylu, taki mam beret, musze wiec go z przodu tasma przymocowac. to zaden problem, Wazna dla mnie byla informacja czy to mi sie w ogole przyda, bo w zmroku bede jechal (o ile mnie jakis pech nie scignie) z godzine do zamkniecia trasy. a w tym czasie to juz pewnie zadnego punktu szukal nie bede. Chyba bardziej mi sie taki sprzet przyda zebym nie fiknal w jakies borotucholskiej dziurze na lesnej drodze. Ten migacz na kierownicy to mi raczej drogi nie oswietli... :)