Lazaro integral v2, kands maestro..

Witam,
Szukam roweru do przymiarki, rama 19-21 cali. Interesuje mnie Lazaro integral v2. Czy w jakimś sklepie w Trójmieście był widywany?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lazaro integral v2, kands maestro..

Z tego co mi wiadomo rowery są sprzedawane wyłącznie przez internet. Producentem jest firma Trans Rower http://www.transrower.pl W ofercie mają również rowery Kands i Spartacus. Ja kupiłam ten ostatni i jestem zadowolona. Polski producent, rowery całkiem niezłe i w dobrej cenie. Zadzwoń lub napisz do producenta maila, może ich rowery są dostępne stacjonarnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To, że Bike Factory ma wyłączność, to wiem.. Ale może gdzieś w Biker Zonie w Gdyni, albo w tym rowerowym obok obwodnicy mają? Ktoś wie? Interesuje mnie Lazaro Integral V2..

Ja bym zadzwonił/napisał do producenta - jako że są z Polski to powinni się orientować czy ktoś ich rowery tu sprzedaje lub gdzies niedaleko

186cm mam maestro na ramie 21" - przyzwyczailem sie bo jest wielka mysle, ze 20" tez by byla bardziej do mnie "spasowana". Co do jakosci to szczerze polecam.

~pablox dzięki za odpowiedz. :)
Dzis wykonalem pierwsza przejazdzke moim nowym Lazaro Integral V2. Przesiadka z 'komunijnego' roweru, przepaść. Rower lekki. 1099,- od Bike Factory. Polecam.
Wsiadlem pierwszy raz od kilku ładnych lat (7?) na rower, i 12km zrobione.

Mam 185cm wzrostu, noga 85cm, rama 19 cali - i jest idealnie.
Pablo, gdzie jezdzisz? Do zobaczenia na drogach! (póki co, gdyńskich)

też próbowałem napisać do destrybutora tych rowerów ale w odpowiedzi dostałem, że nie można go nigdzie obejrzeć nawet w ich własnym autoryzowanym serwisie w gdańsku!!! bzdura na maxa! Mirek jak tobie udało się to zrobić, czy po prostu go kupiłeś?:D

Dobrze pomierzyłem, i kupiłem. Jestem z Gdyni (Cisowa/Chylonia), więc jak chcesz przymierzyć się do 19 cali (długość nogi ok 84cm), to zapraszam.

Witam, interesuję się ostatnio zakupem tego rowerku, lecz chciał bym go obejrzeć przed zakupem, więc tu pytanie do posiadaczy Lazaro integral V2 lub V3 z Gdańska jeżeli tacy tu są :) czy dało by radę zabrać ze 2 minutki na obejrzenie owego rowerku, wdzięczny bym był :D

Podjedz do gdyni - mogę udostępnić Lazaro Integral V2 z ramą 19 cali.

hej, jestem w rozterce pomiędzy ramą 17 a 19 cali. 177cm, około 80cm do punktu krytycznego w butach. byłaby możliwość aby się przymierzyć na ramie?

Wojtas, skąd jesteś? Zostaw na siebie jakiś namiar. Moim zdaniem 17 cali. Ja mam 185cm, lekko przy sobie, noga ok 84cm i mam luz nad kroczem ok 2-4cm.

Tylko te 17 wyglądają już znacznie gorzej przy takiej geometrii ramy. Boję się też o wysokość sztycy. Gdynia Dąbrowa. Podjechałbym gdzie Ci wygodniej.

Witam!
Ciekawe czy uda mi się wznowić ten wątek.
Szczególnie interesuje mnie co poczynił wojtast bo mam ten sam problem i takie same wymiary.
Mój wybór to Li V2 - czy ktoś potrafi mnie rozsądnie przekonać do V3?
Póki co (jakieś 2-3 sezony) będę jeździł kilka km/tyg., być może czasami po leśnych ale utwardzonych drogach.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolego, bez urazy ale na przebiegi rzędu kilka km/tydzień lepiej za 1000 pln kupić dobre buty plus strój do biegania!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu za tysiąc? Myślę że dobry strój i buty to minimum 3590zł.

Mirek jeżeli jest możliwość to sam chętnie bym go zobaczył, mieszkam w Rumi Janowo. Mam 183 cm i w zależności od własnego pomiaru 79-82 cm noga.
Zastanawiam się też nad v3, ale chyba v2 na Trójmiejskie warunki dla amatora jest optymalny.
Mój mail nicram0413@o2.pl

Napisałem maila.
Dziś będę miał chwilę czasu pod wieczór - panów zainteresowanych Lazaro zapraszam.

dziękuję za zainteresowanie. Dziś to ciekawa opcja. Niestety maila nie widzę.

Cały czas się zastanawiam v2 czy v3 czy może jakaś opcja ze sklepu stacjonarnego.

Zrobiłem literówkę w mailu - właśnie poprawiłem i wysłałem na prawidłowy adres. Około 16.40 jestem na Cisowej/Chylonii, samochodem.

@Marcin - jakie wrażenia po jeździe testowej?

Fajne :) Jeszcze raz dziękuję.

Rower naprawdę przyjemny. Sam kupiłem sobie v3 ( bo miałem dość czekania na v2 a "rzut monetą" czy kupić spartacusa 4.0 czy trochę droższego v3 dał wynik v3).
Trudno tak po tygodniu je porównać, ale jakaś różnica w komforcie jest, ale czy warta 300zł chyba nie.

Z wad rowerów należy wymienić kiepskie błotniki, oraz nie wymiarowość ram. Moja 19 może uszkodzić klejnoty a na Twojej miałem jeszcze swobodę. Trzecią jeszcze na szczęście nie zauważoną przeze mnie to słaby lakier.

Rower mam od wczoraj jeździ się przyjemnie. Czuć że to nie góral na nierównościach szczególnie z tyłu ale na asfalt o wiele lepszy.

Jak coś mogę pokazać różnicę :)

I super, kolejny Lazarowicz w Trójmieście :)
Niech się pogoda zrobi, to wyskoczę na te ścieżki w stronę rezerwatu Beka - rower na takie trasy w sam raz. Dziwne tylko, że geometria niby różna.. Przecież to te same rowery, tyle że z lepszym osprzętem (Przerzutki, korba, itp).

Może różnica nie jest taka duża jak ją widzę tyle że ustawienie siodełka - na razie mam bardzo do przodu, może bardziej napompowane koła i z kilku mm różnicy robi się ponad centymetr.

Wczoraj w deszczu pojechałem podobnie jak dziś i mogę powiedzieć cały plecak w błocie a jadę ulicami i ścieżkami rowerowymi dystans 12km więc tylni błotnik jest słaby :(

Ale ogólne wrażenia pozytywne.

Panowie Lazaro V3 na 19" używa ktoś?

Bo sie na niego zaczynam napalać - niby mam 180 cm, i od ziemi jest 80cm i teoretycznie 19" byłaby dobra ale nie wiem czy nie za mała

Kolega wyzej ma chyba v3.. ja mam v2 - przeciez to to samo, tylko nieco inny osprzęt i amor..

Powinno być ok. Rowery różnią się tylko osprzętem. Różnice w ramach to bardziej egzemplarz a nie model. Mieszkam w Janowie mogę pokazać jak coś rower, jeżeli jeszcze nie kupiłeś albo nie przymierzyłeś od Mirka.

Mój mail to nicram0413@o2.pl - mail do spamu więc proszę o informacje jeszcze tu, że Pan napisał maila

Dawno tu nie zaglądałem.

No nie przymierzał się do mojego roweru :-)
Marcinie, jak się jeździ? Ja muszę podjechać na przegląd, bo już się kilka rzeczy 'ułożyło'.

Jeździ się w miarę przyjemnie. Po początkowym super jednak coś zaczęło mi dokuczać - opór z tyłu jakiś wyczuwałem. Możliwe, że to za słabo napompowane koła (pod tym względem roweru nie przygotowali a sam nie wpadłem żeby sprawdzić jakie jest ciśnienie było, jedynie palcem sprawdzałem).
Z lakierem nie mam takich problemów jak Ty, choć 3 przejażdżki z łańcuchem i mam optarcie.
Jakieś skrzypienia z napędu się pojawiają od czasu do czasu, choć nic bardzo niepokojącego jedynie od wczoraj jakiś bardziej dziwny dźwięk dochodzi takiego "przytłumionego świerszcza".
No i amortyzatorem nie wiem jak się posługiwać + tylni błotnik to co dawniej.

Ale ogólnie rower odbieram pozytywnie, są te pewne mankamenty które jednak nie odbierają frajdy z jazdy. Prędkość większa niż zakładałem. Przeciętnie jeżdżę na ustawieniu 2 - 6(+/-1)

A jak tyłek?
Na stockowym siodle, tyłek bolał mnie przy ok 28-35km. Teraz nie odczuwam już bólu, a robię średnio 50km.

Haloo? Jakaś cisza nastała. To w trójmieście nie ma rowerzystów z Lazaro lub Kands?
Szukam kobiety, blondynki, która jeździ na białym Lazaro damce , chylonia.

Witam,
chciałem zapytać jakie wrażenia masz o tym rowerze, po zakończonym zeszłym sezonie?? Coś się wyeksploatowało?? Jakiś tjuning poprawiający komfort przewidujesz w tym sezonie??

Pytam, bo zastanawiam się nad zakupem v2 lub v3... ;)

czołem
Ja mogę opisać wrażenia po użytkowaniu Kands. Posiadam od września.
Przejechane ponad 2 tyś. żadnych problemów. Osprzęt alivio 3x9.

Cześć!
Sezon nie był mocno intensywny, dużo pracy, więc jazda rowerem tylko w weekendy, sporadycznie w tygodniu.
Przejechałem 3000km, wymieniłem mostek na regulowany. Planuję wymienic opony na Schwalbe Marathon + wygodniejsze siodło + węższa kierownica.
Lukson, daj znać, skąd jesteś - moze cos wymyslimy :)
Ps. jesli stac Cie na V3, bierz bez zastanowienia. Ja mam V2, i teraz juz wiem, ze wolalbym dolozyc chyba do V3 - chociaz w sumie, nie mam na co narzekac, codzien jezdze samochodem, a rower rekreacyjnie :)

Jednego kolegę widuję na ścieżkach za redą, na czarno-zielonym Kandsie.. Czy to Ty? :-)

Witam drodzy Panowie i drogie Panie. Chciałbym abyście pomogli mi w wyborze roweru. Zastanawiam się nad zakupem jednego z 4 rowerów.
1. lazaro integral v3
2. kands maestro
3. kross evado 2.0
4. spartacus cross 3.0

Potrzebuje roweru do jazdy rekreacyjnej z dzieckiem na foteliku a czasem bez. Jazda sporadyczna 1 - 2 razy w tygodniu po kilka kilometrów. Chciałbym aby dobrze się sprawował na drogach szosowych i na łatwych ścieżkach leśnych. Obecnie posiadam rower górski który zakupiłem jakieś 3 lata temu za 300 zł :D Jazda na nim nie sprawia mi żadnej przyejmności więc po prostu leży i się "kurzy". Żona ma rower górski sprzed 10 lat. Oddałem do serwisanta żeby powymieniał łańcuch i doprowadził go do stanu używalności. Zastanawiam się czy rowery którymi jestem zainteresowany nie są po prostu za dobre na moje sporadyczne jazdy i będzie to po prostu strata pieniędzy. Gościu w serwisie wciska mi rower za 1600 zł. Nazwa roweru to Biria. Poleca mi rowery na kasecie CS 8 lub 9 rzędowej. Możecie mi coś doradzić tak abym był zadowolony i aby moja rekreacyjna jazda raz na jakiś czas sprawiała mi przyjemność i zakocham się w tym rowerze jeżdżąc znacznie częściej ???

Witam. Myślę o zakupie crossa (do 1,5k) i mam na oku także lazaro integral v3, wszędzie piszą o nim dobrze w internecie itp itp...

Ale jak każdy chyba w tym wątku, też bym chciał się przejechać próbnie/przymierzyć do ramy.

Mam ok. ~1,8m ok. ~80cm wiadomo gdzie. Czy 19' czy nie?

exitesss@gmail.com , Janowo,

Gdyby ktoś był tak miły by udostępnić na chwilę rowerek to byłoby fajnie ;)

P.S. Marcin - napisałem Ci maila.

Chyba zesmy sie widzieli :))

witam. czytajac Wasze forum chcailbym zapytac, czy mogłbym sie spotkac z Tobą Mirku w celu obejzenia roweru lazaro V2? planuje wlasnie zakupic V2 lub v3 i jestem z okolic 3miasta. podaje adres mailowy. pawelusewicz@interia.pl.

Witam. Pisałem już komentarz w tej sprawie post wcześniej. Zakupiłem lazaro v3. Do tej pory przejechałem jakieś 50 km. Jestem baaardzo zadowolony. Jeśli chodzi o rozmiar to mam 182 cm wzrostu i kupiłem go w rozmiarze 21 cali. No i muszę stwierdzić iż jest ciut za duży. Chyba lepsza była by 19". Ale i tak jeździ się super :D Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...