Lęki. Jak wygląda leczenie?

Od ponad tygodnia zmagam się z lękami i niepokojem, ciągle jestem pobudzony i niespokojny i mam cały czas wrażenie ze coś się złego za chwilę stać może. Wiem ze moje obawy są irracjonalne, ale lęk jest silniejszy ode mnie. Ten stan wiąże się z męczącym uczuciem napięcia i niemożności się odprężenia. Boli mnie czasem głowa i mam dosyć często zawroty. Poza tym jestem zdenerwowanyi mam napięcie mięśniowe oraz czuje się w tym wszystkim osamotniony o i mam nie raz chęć wyskoczyć przez okno. Jak ma wyglądać moje leczenie czy lekarz przepisze mi jakieś leki na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najpierw do psychiatry, na zaburzenia lękowe są leki. Później do psychologa na terapię. Powoli, ale się z tego można wygrzebać. Ale ze swojego doświadczenia powiem, że najlepszym lekarstwem na lęki, depresję, stany depresyjne to wyeliminowanie przyczyny takiego stanu. W moim przypadku była to praca, która nie była dostosowana do mojego systemu wartości i mojej osobowości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

Problem z potencją w wieku 28 lat (6 odpowiedzi)

Witam. Proszę tutaj o nie nabijanie się z problemu oraz o poważne odpowiedzi. Czy w tym wieku...