Leki????

Czy używacie na harpaganie leki przeciwbólowe??? Jak tak-->to jakie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Leki????

Z leków zabieram tylko coś w stylu apap, etopiryna, ibuprom albo paracetamol i tylko na wypadek jakby mnie zabolał ząb. Prócz tego jakąś tabletkę do ssania na gardło (nitrofurazon, cholinex ). I nic poza tym.

Ja wcinałem trochę apapu na ostatnim H23 w Drzewinie. Po prostu jak dla mojej główki było za wiele, poza tym jeszcze te zatoki... i rozbolała.

Na każdą wędrówkę należy ze sobą zabrać miniapteczkę. Z reguły każdy dorosły człowiek wie, jakich środków używa. Mam duże doświadczenie w stosowaniu środków przeciwbólowych, bo mam barometr w głowie i na każdą gwałtowną zmianę ciśnienia reaguję atakiem migreny. Ale nie wszystkie środki na mnie działają, po niektórych mam dolegliwości żołądkowe. Generalnie trzeba ze sobą mieć jakieś środki przeciwbólowe, bo w Kwidzynie brakło ich nawet obsłudze medycznej i kilka osób na trasie ratowałem swoimi zapasami Saridonu. Poza tym koniecznie plaster z opatrunkiem i bandaż elastyczny. Zwykle mam też ze sobą glukozę i węgiel w pastylkach.

Gdzie mozna kupic glukoze? w aptece? w sklepie spozywczym? i w jakich ilosciach i postaci?
I jeszcze pytanie co do wegla: roumiem, ze to na klopty zoladkowe? czy moze ma jeszcze inne zastosowanie?

glukoza dostępna bez żadnych ograniczeń w aptece i sklepach spożywczych. Ta w aptece jest "czystsza", bynajmniej tak słyszałem. Jest dość tania. A co do węgla, to cóż. Przede wszystkim pali się nim w elektrowniach, kotłowniach OC i niektórych domach. Robi się też z niego koks:O)

Ostrożnie z glukozą - w postaci stałej i płynnej-zbyt-stężonej ściąga wode z organizmu. Proszek konsumować tylko w razie zasłabnięcia. Do popijania roztwór, rzędu 12-15% (im zimniej, tym mocniejszy). W cieplejsze dni i tym, co się mocno pocą, przyda się jeszcze szczypta soli...

Glukoza 100g 3.85 zl w proszku, w pastylkach/tabletkach 80g 2.85 zl:))

a ja dzis kupile setke w proszku za 2,40 i to w aptece w centrum handlowym,gdzie na pewno nie jest najtaniej.w ogole w aptekach nie jest tanio kupowac witamin itp. krugera, plusza i innych.

Węgiel na kłopoty żołądkowe - wyłącznie. I nie mylić Carbo Medicinalis z koksem. Tego drugiego nie polecam!!!