Lekkie rozczarowanie...
Słysząc tak wiele pozytywnych opinii o restauracji "Kresowa",postanowiłam wraz ze znajomymi przekonać się o racji owych pochlebstw. Niestety- krótko mówiąc- ROZCZAROWAŁAM SIĘ.Na szczególne wyróżnienie zasługujeMENU.Ciężko jest mi pojąć, co oznaczają sformułowania typu "trochę lepszy, zwykły śledzik w chyba doskonałej śmietanie" lub "rosołek z warzyw kurczęcia".Właścicielka...wręcz wciska gościom potrawy, nie zwracając uwagi na ich preferencje kulinarne.Poza tym zaniepokoił mnie bardzo długi czas oczekiwania na napoje.Po zapytaniu kelnerki jak długo to jeszcze potrwa,niestety nie uzyskaliśmy żadnej odpowiedzi. Jednak wybrane przez nas potrawy były bardzo dobre, zwłaszcza solanka i pierś z kurczaka po kaukasku, a ziemniaki a'la Puszkin były wprost rewelacyjne. Na niepochlebną opinię niestety zasługuje toaleta:mokra, zabłocona podłoga, papier wypadający ze śmietnika, nieprzyjemny zapach, co w restauracji o rzekomo "tak wysokim poziomie" jest dla mnie skandalem. Poza tym dziurawe obrusy i braki w sztućcach na stolikach mówią same za siebie. Obsługa niekompetentna, niemiła i stwarzająca wrażenie, że klient jest tam intruzem, a nie gościem.Oto