Lilije | spektakl teatralny

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
Akademickie Centrum Kultury UG ALTERNATOR zaprasza 5 czerwca 2025r. o godz. 18:00 na spektakl teatralny "Lilije" w Sali Teatralnej UG.Czas trwania: 60 minutOpis:"Zbrodnia to niesłychana, Pani zabija Pana..."Mroczny i epicki spektakl inspirowany teatrem ruchu i tańca, z autorską muzyką na dawnych instrumentach oraz tradycyjnym śpiewem. To opowieść o kobiecie, której losem i decyzjami kierują ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fantastyczne!!!

swietny spektakl, glowna aktorka idealnie pasuje do tej roli, jestem nia oczarowana️ oczywscie super robota takze dziewczyn-koszmarow i chlopakow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawał dobrej roboty

Świetna robota, klimatyczny spektakl ze sporą ilością muzyki w klimacie słowiańskim, nienaganna kolorystyka ograniczona do czerni, bieli i czerwieni, ale przede wszystkim skład aktorski! Sztuk 10, a każda (!) sztuka zagrała perfekcyjnie. Mickiewicz w rozkminie dr Kamoli-Uberman to przyjemne i przystępne podejście do klasyka.

Gratulacje!!!!

Spektakl Lilie zachwycił mnie klimatem i pomysłową inscenizacją. Ciemna scenografia z delikatnym światłem świec wprowadzała w tajemniczy, niemal gotycki nastrój, idealnie pasujący do ballady Mickiewicza.
To spektakl, który nie tylko odtwarza tekst Mickiewicza, ale przede wszystkim go czuje. I za to należą się brawa całemu zespołowi.
Super!!

Mrocznie wciągający

Cudownie się bawiłam!
Spektakl utrzymany w kolorach czerni i bieli, z nutą czerwieni, pięknie i subtelnie wpasował się w klimat.
Świetna robota aktorów koszmary, które pięknie podążały za cierpieniem Pani, bracia pełni gracji z wciągającą walką, hipnotyzujący Pustelnik i Pan budzący grozę
Dziękuję i czekam na więcej!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepiękny spektakl, cudowna gra aktorska, Pustelnik wybitny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspaniałe widowisko!

Bez cienia amatorszczyzny, mimo iż fabuła wszystkim znana, trzymający w napięciu. Przed spektaklem zastanawiałam się jak "będzie ograny" wiersz, bo przecież nie będą deklamować jak na akademii? Zaaranżowane, zagrane fantastycznie, czerwone, krwiste wstęgi które dręczą Panią, chusta w momencie mordu, no i taniec Pani i Pana zaczynający spektakl, zresztą taniec był w ogóle mocną stroną w tym przedstawieniu. Mam jeszcze wiele ochów i achów, nie chcę wyróżniać żadnego z aktorów, wszyscy byli fantastyczni. Pokażcie się z tym szerszej publiczności!

Wielki Teatr Emocji

Niebywale tętniący emocją spektakl, która rozlewając się po widowni, wciąga widza nie tylko na scenę, ale i do życia, wcześniej zaledwie wyobrażanych sobie podczas czytania wiersza, postaci, będącymi bohaterami Lilij Mickiewicza.
Dr Kamola-Uberman stworzyła interpretację tak gładko splatającą mistycyzm z ludzkim doświadczeniem, że spektakl mógłby być brany za odtwarzanie prawdziwej historii.
Niesamowite przedstawienie, niesamowite przeżycie.
Sześć niezwykłych stworzeń, które tworzą żywą scenografię, pełnią rolę narratora oraz wtórują bohaterom, podsycane ciekawymi pomysłami w realizacji oświetlenia oraz dobrze skomponowany podkład muzyczny, przekonują że wizualne podkłady multimedialne w teatrze to pójście na łatwiznę.
Wydarzenia na scenie oddane wiernie w stosunku do treści dzieła przez aktorów, z bardzo mocnym wyróżnieniem głównej aktorki, potęgowane przez wspomniane żywe elementy świata przedstawionego, poruszają do głębi, wywołują gniew, niepokój, radość, momentami łzy, kompletnie organicznie od pierwszej minuty aż po finalny ukłon.
Wielki teatr.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś wspaniałego!

Wspaniały spektakl, przemyślany i z dużą dozą artyzmu.
Serdecnzie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0