Lincoln

Temat dostępny też na forum: Lincoln
Opinie do filmu: Lincoln.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nudna lekcja historii

Zawiodłam się - film wydaje się mocno propagandowy, poza tym nudny bo przegadany, rozwlekłe, monotonne sceny. Ciężko dotrwac dokońca seansu.
Moim zdaniem nie udał się ten film Spielbergowi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Linkoln

Ponury,a postać Linkolna pomnikowa.Lubię tego rodaju filmy,ale ten zupełnie nie przypadł mi do gustu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nominacje oskarowe na wyrost

Długi, nudny film. Nominacje do Oskara chyba za "amerykańskość" tego filmu. Cały film przegadany, bez akcji i zrobiony niewielkim kosztem. Reklama robi swoje i ludzie pewnie uderzą do kin Chociaż na moim seansie było tylko kilka osób), ale przestrzegam: szkoda czasu i pieniędzy. Problem "Czarnych" świetnie pokazuje Django, a ten film jest wyrzutem sumienia Amerykanów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

pierwsze 30 minut straszne nudy

przez pierwsze 30 minut strasznie się wynudziłam, potem było trochę lepiej. lekcja historii więc warto zobaczyć. Postać Lincolna przerysowana i zbyt nudna. Reżyserowi zabrakło pomysłu na główną postać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuuuuda

Jak w tytule - nic dodać, nic ująć.

Poprzednie recenzje mówiły, że długi film, nudny, przegadany..., ale taki właśnie miał być ! Nie wiem czego ktoś mógł się spodziewać po filmie o prezydencie Stanów Zjednoczonych. Najważniejsze w tym wszystkim były jego anegdotki, spokój, którym emanował, gdy ważyły się losy jego poprawki, to jaki w rzeczywistości był. W mojej opinii nominacja do Oscara dla Daniela Day-Lewisa jest słuszna,chociaż wydaje się, że nie było trudno zagrać takiej roli, to aktor tak naprawdę musiał wypracować wszystkie gesty i sam sposób mówienia. Jeśli ktoś nie rozumie głębszego przesłania, to niech obejrzy film, w którym Lincoln biega i na okrągło tłucze wampiry.

Inne tematy z forum

Dreams (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dreams . Przeczytaj o filmie.

Diamenty (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Diamenty . Przeczytaj o filmie.

Rocznica (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rocznica . Przeczytaj o filmie.