Listonosze niechlujni czy zapracowani?

Opinie do artykułu: Listonosze niechlujni czy zapracowani?.

Niedawno pisaliśmy o tym, że w Trójmieście brakuje listonoszy. Okazuje się jednak, że nawet tam, gdzie są, ich praca pozostawia wiele do życzenia. O jakości usług Poczty Polskiej we Wrzeszczu napisała do nas pani Julia.

Liczba wakatów wśród listonoszy wciąż jest w Trójmieście spora. Praca nie jest lekka, a także nie najlepiej płatna. Do tego dochodzą coraz mniejsze wpływy z tzw. końcówek - czyli reszty z rent i emerytur, które zwyczajowo dostawał każdy listonosz. Teraz coraz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieszę się , że ty w swojej pracy jesteś perfekt . Oczywiście za wszelkie pomyłki bierzesz na mordę ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dolne Miasto ..

...ma znakomitych listonoszy . Pan Marek np . jest świetny w tym co robi . Nie ma pomyłek ani błędów . Ogromny szacunek za pracę .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecony to polecony

Musi dostarczyć do domu h......j
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

tjaaa w domu

nie przychodzi do pustej glowki ze moze pod prysznicem, w wannie albo nawet na sr*czu? chyba ze nie myles sie caly dzien i przyznajesz zes brudas. Pewnie poruszasz sie komunikacja miejska
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 28

Co możesz wymagać od listonosza jak sama nie potrafisz bez błędów napisać zdania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19

Listów o 90% mniej niż 30 lat temu a oni nie dają rady.

Żenada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja nigdy nie miałem problemów.

2-3 dni i paczka zawsze ns miejscu bez wieczornegp użerania się na poczcie, i lecenia na łeb na szyję bo otwarte do 18 cz 19.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

pisząc takie pitoly wykazujecie sie poprostu brakiem wiedzy

jemu sie nie opyla wrzucac tobie awizo bo potem jak wroci spowrotem na poczte zamiast isc do domu musi mase papierow wypelniac a jeszcze kolezanki z okienek pewnie sa mu wdzieczne za dodatkowa robote. Postawcie sie czasami z drugiej strony. Pochwalcie sie swoimi zawodami :D w ten sposob co wy mozna objechac prawie kazdy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 46

;)

Korzystaj z konkurencji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dno

Ja mialem kiedys awizo w szpare domofonu przyczepiony. Ogolnie to nie zostawiaja nawet awiza. Poczta odhacza, ze bylo awizo, ale to tylko po to, aby zabezpieczyc się przed procedurami, a to, ze nie bylo awiza nikt nie udowodni. Moja korespondencja byla juz rowniez w innych sasiedzkich blokach pod tym samym numerem mieszkania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

MOże i byś miał rację... gdyby u mnie też tak nie wisiały, a mieszkam w innej dzielnicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie ! zamiast prawdziwej poczty-kramik z dewocjonaliami

-oto stoisz w kolejce na poczcie,a przed Tobą babcia do pani z okienka: " może ten kalendarzyk z JP II ? Oo,ładny,a pani da może ten drugi.... a te ładne długopisy,to po ile ?..." I tak może być np. z 15 minut !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miałam podobny przypadek.

Czekałam na przesyłkę wysłaną listem poleconym (drobna rzecz) i specjalnie podałam adres do pracy, bo cały dzień tam jestem. Przychodzi listonosz i mi wręcza od razu awizo. Pytam się z jakiej racji i usłyszałam podobną gadkę, bo jakby wszystko miał zabrać to miałby za ciężko. Innym razem usłyszałam, "bo nie zmieściłoby się do skrzynki". Ja rozumiem człowieka, chodzi pieszo z tą torbą, ale do ch... niech im dadzą samochody/skutery do rozwożenia albo niech zmienią cennik i rodzaje przesyłek, bo skoro zapłaciłam za usługę i wszystko się zgadza to z jakiej paki mam jeszcze drałować na pocztę. Chcę przesyłkę do rąk własnych bo taka była umowa. Jak tylko mogę omijam pocztę szerokim łukiem.
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 4

A co jeśli listonosz nawet nie dzwoni na domofon ani nie puka do drzwi, tylko zostawia awizo w skrzynce, chociaż adresat jest w domu? Tu nie chodzi o czekanie na przesyłkę, tylko o uczciwość i porządną pracę listonosza. Ostatnio takie przypadki jak w/w zdarzają się co raz częściej i osobiście staram się unikać Poczty Polskiej jak ognia. Na szczęście jest konkurencja w postaci kurierów różnej maści i Inpostu...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jek najlepiej nauczyc tekiego listonowsza rzetelnej pracy?

W momencie kiedy on wypisuję tobie awizo i wrzuci do skrzynki ty mu spuszczasz wpier**l. Gdy przyjedzie policja ty pomachasz awizo bo przecie cię w domu nie było :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niechlujność w tym przypadku to jeszcze nic. Rzadko się zdarza, że listonosz w ogóle przekaże mi poleconą przesyłkę, tylko zostawia awizo, chociaż jestem w domu. A potem na poczcie kolejka po odbiór przesyłki ciągnie się aż do drzwi. Przynajmniej nie jestem jedyną ofiarą lenistwa listonosza :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Haha

To nie listonosz tylko paczkarz... Listonosze zazwyczaj maja kody do domofonow... A jesli domofony sa stare i nikt mu nie otwiera to gdzie ma awizo wrzucic?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do mnie do dziś nie dotarła przesyłka z 200$ ze stanów.

Do kogo wystąpić o odszkodowanie?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

były pracownik

Ludzie jak czytam Wasze opinie to wniosek jest jeden 95% ludzi w tym kraju nie pracuje tylko czeka na listonosza. A ten uparcie wkłada awiza. Zapraszam na jeden dzień jako listonosz. Zobaczycie jaki to miód. A skoro już jesteście w domu to odbierajcie domofony. Listonosz zawsze dzwoni na domofon. A co do tego zdjęcia to Pani pięknie wysuneła te listy i to jest złamanie przepisów.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 16

paczkomat??? Może Inpost? Dno

Rzeczy które zamówiłam na Allegro leżały ostatnio 5 dni w oddziale inpostu w Gdańsku zanim trafiły do paczkomatu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3