Listonosze niechlujni czy zapracowani?

Opinie do artykułu: Listonosze niechlujni czy zapracowani?.

Niedawno pisaliśmy o tym, że w Trójmieście brakuje listonoszy. Okazuje się jednak, że nawet tam, gdzie są, ich praca pozostawia wiele do życzenia. O jakości usług Poczty Polskiej we Wrzeszczu napisała do nas pani Julia.

Liczba wakatów wśród listonoszy wciąż jest w Trójmieście spora. Praca nie jest lekka, a także nie najlepiej płatna. Do tego dochodzą coraz mniejsze wpływy z tzw. końcówek - czyli reszty z rent i emerytur, które zwyczajowo dostawał każdy listonosz. Teraz coraz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ci listonosz wrzuci awizo zejdź złap go pobij go jak przyjedzie policja pokażesz mu awizo ze cie nie bylo
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Listonosz

Normą stało się wrzucanie awizo nawet wtedy gdy odbiorca przebywa w lokalu,poza tym listonosz z Ukrainy i brak z nim możliwości porozumienia się to jakaś kpina
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

.

Jeśli to przesyłka ekonomiczna o niestandardowych wymiarach to ma prawo tego nie brać i wrzucić awizo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przesyłka

Wysyłam tylko kurierem zamawiam przez internet drukuję list przewozowy kurier odbiera w drzwiach tak samo odbieram , z poczty nie korzystam bo żal mi po ludzku ludzi pracujących tam za te żenujące pieniądze , choć przesyłka kurierska z Niemiec do Polski jest tylko 25% droższa a pensje kuriera 300% wyższe , jak mi się ich zrobi szkoda, przerzucę się na skaner lub gołębie .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

ponad 20 tys mieszkańców i na to 4 okienka z czego czynne sa góra dwa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To samo na ujescisku. Jestem w domu, wychodze a tu awizo
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kurierzy noszący paczki nie mają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ze to niby nasza wina?

No bez jaj.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ost stw...

Pisz normalnie kobieto, bo to jakas zenada.
Po co w ogole pisac skoro w sumie tobie sie nie chce?...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 30

górnik, hutnik, kierowca ciężarówki, instalator napowietrznych sieci elektrycznych - nie zarabia 2000 brutto (1420 na rękę)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

W d...e byles, g...o widziales
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracowałem tydzień

Jak sie nie zmieni "rozkład" rejonów i zarobki na poczcie, to nie bedzie dobrze
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

LISTONOSZ z poczty Gdańsk 50 na ul. Kocurki avizo zostawia gdzy jestem w mieszkaniu. Leń nie chce wchodzić na 2

Nawet nie raczy zadzwonić czy jest ktoś w domu do odbioru przesyłki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14

Lekarz dostaje niewiele więcej a różnica w odpowiedxialności zauważalna? Za to ile mają urzędasy pierdzistołki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

ciężka praca

Znam wiele zawodów, w których praca jest ciężka, a nawet bardzo ciężka i w dodatku niebezpieczna: górnik, hutnik, kierowca ciężarówki, instalator napowietrznych sieci elektrycznych itp, itd. Czy to jest argument na niechlujstwo, brak kompetencji i lekceważenie podstawowych obowiązków?
Nawiasem mówiąc, nasi listonosze (nie wszyscy oczywiście) też mają skłonność do chodzenia na skróty, czyli awizo w skrzynce, podczas gdy:
a) jestem w domu
b) mieszkam na parterze
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

I zawsze taszczy z 200kg w torbie... był jeszcze siwobrody taż spoko postman
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja przesylka ostatnio na wycieraczce leżała, jak poszłam na pocztę zapytać się Pani czy poczta ma nową usługę to była bardzo zdziwiona o co mi chodzi, po krótkiej rozmowie stwierdziła, że widocznie listonosz miał zaufanie ale ja się pytam do kogo?... Tyle na ten temat ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciężka praca a marna płaca

Niestety listonosz często zarabia najniższą krajową, a poza tym ma coraz większe rejony, bo brakuje ludzi, sprzedaje jakieś dziwne usługi (ubezpieczenia itd), nie ma się co dziwić, że nie ma czasu, żeby listy powrzucać do skrzynek.
szkoda ludzi
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

To z niemieckiego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2