Listonosze niechlujni czy zapracowani?

Opinie do artykułu: Listonosze niechlujni czy zapracowani?.

Niedawno pisaliśmy o tym, że w Trójmieście brakuje listonoszy. Okazuje się jednak, że nawet tam, gdzie są, ich praca pozostawia wiele do życzenia. O jakości usług Poczty Polskiej we Wrzeszczu napisała do nas pani Julia.

Liczba wakatów wśród listonoszy wciąż jest w Trójmieście spora. Praca nie jest lekka, a także nie najlepiej płatna. Do tego dochodzą coraz mniejsze wpływy z tzw. końcówek - czyli reszty z rent i emerytur, które zwyczajowo dostawał każdy listonosz. Teraz coraz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sądy urzędy prawnicy sędziowie tk...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczta na Morenie

Najgorsza obsługa. Poza jedną nową brunetką i fajną rudą reszta jest do natychmiastowej dyscyplinarki. pracują wolno od niechcenia a odnalezienie awizo to zawsze jaja. Ale co moloch państwowy to moloch teraz zrobią jeszcze 20% podwyżkę i będzie super.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

I tylko nie piszcie, ze to przez brak listonoszy

Bo przy takiej częstotliwości to musiałoby brakować 90% listonoszy, a jak wiemy jest pełna lub prawie pełna obsada.

Prędzej uwierzę w oszczędzanie na paliwie, tylko pytanie brzmi czy w kilometrowkach jest to odpowiednio rozliczane, czy może ktoś z tego wyciąga dodatkowe złotówki?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

przymorze male - paczkowi udaja ze pracuja

Na przymorzu malym ci od paczek nie probuja nawet dostarczyc przesylek, po prostu w systemie pojawia sie awizo podczas gdy w domu caly czas ktos jest. Domofony sprawne, sytuacja powtarza sie notorycznie, praktycznie jest norma. Poczta przy szczecinskiej stosunkowo krotko czynna, pozostaje wyprawa i odstanie w kolejce zony z niemowlakiem lub moje pedzenie z pracy na leb na szyje. Przez czyjes olewactwo/zle zorganizowanie, komplikuje nam to zycie. Jest to usluga wykonana niezgodnie z umowa, nie incydentalnie a regularnie. Mysle ze inni podobnie jak my, z braku czasu nie bawia sie w reklamacje i robienie afer, ale w koncu miarka sie przebierze. Kazdy taki numer spisuje dokladnie kiedy, numer przesylki, w koncu komus zrobie problem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

te skrzynki o d*pe potłuc,

list można widelcem wyciągnąć, sam se wyciągałem jak mi klucze zginęły
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Minusują kierownicy urzędów ?

Na 100% !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko zależy od człowieka

Mieszkam na 3 pietrze i listonosz przynosi mi awiaza. Do tego trzeba pamiętać ile różnych czasopism/ reklam ma w tej swojej torbie. Jestem ciekaw ile ona waży.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto normalny ma doczynienia z pocztą?

Przesyłki tylko paczkomat lub kurier.
Listów już nie piszemy.
Poczta to reżimowy sklep z dewocjonaliami i prasą która się nawet do podtarcia nie nadaje.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 23

Po dwóch nieudanych doręczeniach list uznaje się za doręczony, więc w czym problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jeszcze nic

W lecie na Startowej na Zaspie zastępca wkładał polecone do skrzynek bez podpisów. Z banku, z urzędu. To się chyba nadaje na temat dla prokuratora.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie o dużej wrażliwości

zawsze będą mieć trudniej. I PIS tego nie zmieni (bo o to Ci chodzi, prawda?), a obawiam się, że wręcz pogłębi...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brakuje listonoszy

Bo mało im płacą. Nikt nie chce pracować za ochłapy. Proste.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

co to jest "tasza"?

nie ma takiego słowa w języku polskim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 29

Dziwne.

Bardzo ciekawe... Nawet bylbym w stanie to zrozumiec... Tylko, ze listonosze maja placona premie, ktora zalezna jest od procentu doreczalnosci... Za awizowane przesylki im nie placa... Mysle ze jest tu duzo takich gdzie albo wyjda na 5 minut... Siedza na balkonie czy w kiblu... Albo z sluchawkami na uszach w momencie kiedy doreczyciel dzwoni... A potem teksty typu "siedze caly dzien w domu a w skrzynce awizo" trele morele... Moga sie wypowiadac wszyscy na okolo bo nie znaja procedur pracy takiego listonosza. To powiem tak... Awizowanie przesylki i wykonanie wszystkich procedur administracyjnych z nim zwiazane jest o wiele wiecej praco i czasochlonne od doreczenia przesylki. Wiem, bo kiedys na poczcie pracowalem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 20

W Chwaszczynie pani naczelnik daje listonoszom listy do roznoszenia

raz na 3 tygodnie. Tak jest od lat, zawsze jak się z nią rozmawia pokazując plik wrzucony że stemplami z 3 tygodni to rżnie głupa. Urzędy wiedzą o problemie z tą pocztą i się upewniają, czy ktoś na pewno chce otrzymać listownie jakieś pismo czy fakturę...
W centrum Chwaszczyna listonosze roznoszą częściej ale im dalej od poczty tym gorzej.

Pozdrawiamy panią naczelnik która potrafi kłamać w żywe oczy twierdząc, ze to sortownia... Albo, że nikt wcześniej nie zgłaszał problemów.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na Wzgórzu Mickiewicza listonosze- pan i pani wzorcowi i zapierniczaja jak małe samochodziki. Pozdrawiam serdecznie!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego o tym napisałem a nie napisałem wszystkiego...

Ludzie o dużej wrażliwości mają ciężko na tym świecie...
Na szczęście niebawem zmieni się scena. Całkowicie się zmieni.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

to

Szpilek w nowym wydaniu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. Tak trudno odnieść sąsiadowi lub wrzucić.do odpowiedniej przegrodki??? Listonosz też człowiek, myli się...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0