Listonosze niechlujni czy zapracowani?

Opinie do artykułu: Listonosze niechlujni czy zapracowani?.

Niedawno pisaliśmy o tym, że w Trójmieście brakuje listonoszy. Okazuje się jednak, że nawet tam, gdzie są, ich praca pozostawia wiele do życzenia. O jakości usług Poczty Polskiej we Wrzeszczu napisała do nas pani Julia.

Liczba wakatów wśród listonoszy wciąż jest w Trójmieście spora. Praca nie jest lekka, a także nie najlepiej płatna. Do tego dochodzą coraz mniejsze wpływy z tzw. końcówek - czyli reszty z rent i emerytur, które zwyczajowo dostawał każdy listonosz. Teraz coraz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za to pewnie zarząd PP z siebie zadowolony!

Listonosz to ostatnie ogniwo, jak żołnierz na froncie. Grosze zarabia, a musi targać ze sobą masę bzdetnych reklamówek. Obsługa w okienku pocztowym to kolejna porażka, a urzędy robią z siebie sprzedawcę kalendarzy ze świętymi, papieżami, przepisami zakonnic. Kto to kupuje na poczcie? ten urząd ma sprawnie obsługiwać przesyłki i szlus.
P.S. Na marginesie dodam: ludzie - nie wysyłajcie debilnych kartek z pozdrowieniami na święta!!! Generuje niepotrzebny ruch; lepiej zadzwońcie osobiście, wyślijcie maila czy sms-a. U mnie takie (sporadyczne) kartki z automatu ląduja w koszu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bardzo smutne to co piszesz...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic dodać nic ująć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zachował się standardowo
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty the bill nie jesteś niepełnosprawnym, który nie może wyjść z domu, bo ukradziono mu barierkę na korytarzu?? Bo już się gubię, skoro nagle wybywasz do San Escobar. Chyba że masz tak bujną wyobraźnię jak Pan W.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mozna przeciez zrobic taki system zeby na listonosza zarzucac siatke jak system zobaczy ze zle listy wrzuca.

Albo moze przeciez przy klatce schodowej byc np. straznik z karabinem ze jak zobaczy co listonosz robi to zalozy mu kajdanki i zawiezie do wiezienia .
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja pozdrawiam Pana Listonosza ze Swarzewskiej w Gdyni!!!

Ten sam od lat, rzetelny, uprzejmy, zawsze z uśmiechem.
Natomiast obsługa klienta na poczcie w Gdyni Chyloni to porażka; dno i warstwa mułu. Jak mogę - omijam!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ma czekać az przyjde
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

te de- bilu

Gdzie ty mieszkasz? Co chwila inne miejsce?jak dla mnie to masz problem z mozgiem. A ta niepełnosprawnosc to sciema
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

może dlatego że ich pensja pozostawia wiele do życzenia ? jaka płaca taka praca

przecież z tej pensji nie można przeżyć
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Odwiedza i Dermscan na Kruczkowskiego:-)

Znana jak widać Postać :p
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ja jestem tym listonoszem, faktycznie jest tak, ze w takich miejscach gdzie przewaza wiecznie pijana pisowska patologia 500+, skrzynki na listy sa podlaczane pod 230v jak na zdjeciach. Jest to robione w celu przeciwdzialaniu kradziezom ze skrzynek jak i calych skrzynek na zlom. Czasem sie zdarza, ze ktorys patol wytrzezwieje, zobaczy listy/awiza i zaczyna siac panike. Chodza nawet na poczte i do spoldzielni na skarge, ale zawsze ich najpierw badamy alkomatem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ujescisko kontra listonosze

Problem pojawia się również na Ujeścisku. Ostatnio listonosz zostawił paczkę z moją karta bankomatowa na parapecie, bo nie zmieściła się do skrzynki. Oczywiście z racji opóźnień (listonosz przychodzi jak ma większą ilość korenspodencji) na parapecie znajdował się również list z banku jak wygenerować pin. Karta bankomatowa i pin wysyłane są przy minimalnie tygodniowej przerwie (o czym się już dowiadywać). Kolejny przypadek, który zlekceważyłam to jak siostra wysyłała paczkę z miasta oddalonego o 80km i szybciej dotarła do Anglii niż do Gdańska. Czas zainteresować!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja ostatnio swojej awizo znalazłam wysunięte przed klatką w domofon choć przecież listonosze mają kody dostępu do wszystkich klatek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Cóż

listonosz albo ... sąsiedzi.

Być może listonosz powrzucał do niewłaściwych skrzynek, a "mili" sąsiedzi wystawili na widok publiczny nie swoje przesyłki. I tak dobrze, bo mogli wyrzucić ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Całe szczęście ze u mnie listonosz jest wporzadku. Jak miał paczkę do mnie a nie było mnie w domu to dzwoni pytać czy zostawić u sąsiadki .paczki które mieszczą mu się do torby zawsze weźmie . Nie mogę na niego złego słowa powiedzieć :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak bym musiał wrzucać listy do skrzynki podpiętej do pastucha to też bym się grubo zastanowił czy chcę to zrobić...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4