Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses

Opinie do artykułu: Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses.

W rozmowach o dużych koncertach - poza samą muzyką - dominują dyskusje o organizacyjnych niedociągnięciach. W dyskusji o wtorkowym występie Guns N'Roses powinien pojawić się jednak jeszcze jeden głos: o tym, że organizator zrobił ludzi w konia, sprzedając im jako ekskluzywne, bilety, dzięki którym mogli się ekskluzywnie pokłócić o swoje miejsce, bądź też doświadczyć bliskości artysty niemal z końca płyty stadionu.

"Koncert wspaniały, tylko organizatorzy..." - w tonie tej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No własnie, nie rozumiesz. Czyli nie zrozumiesz również, że nie każdy chce stać, a liczba bilet na GC i płytę też była ograniczona. Ale co ja będę ciemniakom tłumaczył...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty kurka nic nie rozumiesz

A skoro nie kumasz, to po co ryja otwierasz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

GC zwiększona

No tak, autor pisze o tym, że ludzie kupią bilety tańsze, bo i tak nie ma różnicy, to po co przepłacać? No, ale jeśli GC zajmuje teraz 3/4 płyty, to tańszych biletów analogicznie jest mniej. Ergo, po tańszych, ludzie zaczną kupować droższe. LiveŚciemnejszyn i tak zarobi swoje... Gdybyśmy na prawdę chcieli im utrzeć nosa, to złożylibyśmy zbiorową skargę do Rzecznika Praw Konsumenta. Zażądali zwrotu za bilety i już. Po ewentualnej karze, która musiałaby się zamknąć na poziomie porządnej kłody pod nogami organizatora, wszystko wróciłoby do normy. Może i czasowo, ale potem znów można by przypomnieć dla kogo to wszystko, bo nie powinno się tu stawiać pieniądza na pierwszym miejscu. Uff, ależ się napisałem. Idę się napić. Wszak piątek. Peace.

Grzegorz

Ja miałem bilet na płytę a poszedłem na golden circle bez problemu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Live Marion to banda perolonnych amatorow

I tyle

Łos der

W większości to wszystko prawda. Ochrony praktycznie nie było, sprawdzenie przed wejściem symboliczne, można było wnieść (przy odrobinie fantazji i chęci) wszystko, mnóstwo uczestników pijanych (wielu nawet bardzo), zero kontroli nad tym całym wielkim tłumem itp. itd.
Cały mój koncert uratowali jedynie Gunsi i ich muzyka.
Organizacja poniżej krytyki.

Zenek będzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na opener?? A co tam ciekawego jest?

A Ty wziąłeś kredyt i nie musiałeś oszczędzać? ale nie zapomnij spłacić!!

jaceny

Ludzie w wieku grajkow tego zesołu nie ustoją dłuzej niż 5min, bo w krzyżu skrzypi.

Niecne praktyki

Tak samo przy opłatach manipulacyjnych, prowizyjnych, administracyjnych i metafizycznych podczas kupna biletu - mają monopol na wykonawcę, to korzystają z ukrytych opłat

Ja mam ponad 40 lat oczywiście pracuję i nie pojmuję jak można siedzieć na tym koncercie. Rozumiem dzieci ,osoby starsze i schorowane,ale pozostałych ani trochę,chyba że znali tylko kilka piosenek,a nie byli fanami tak jak ja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

no wybacz,ale przy Knockin' on heaven's door publika ma śpiewać. Po tekście Axla "I wanna hear you scream" publika ma krzyczeć,a tu cisza na trybunach..

to witam w klubie, ze mną było podobnie. Parę osób przede mną tańczyło,koleżanki też,choć czasami siadały ze względów zdrowotnych,a ja cały koncert bawiłam się. Chciałabym cofnąć czas i iść na płytę

Po koncercie

Miasto nie zadbalo o pozniejszy powrot fanow koncertu.Wiele osob bylo z innych miast(jedynie skm jezdzilo co 15 minut).Za to TAXI mialo żer.Wyłączone taksometry i jazda za 100zl. na żądanie to była gratka.Żenada!Tak znane korporacje tuczyly sie na ludziach.Ludzie,zeby "zlapac" taxi,wyskakiwali na jezdnie,starali sie wtloczyc po 7 osob do jednego auta i.....godzili sie na ta stowke,zeby tylko dojechac do hotelu i wypoczac.

Sektor GSFT

Przerzucali nas, 10 razy sprawdzali, znakowali, nie dali posiedzieć - organizacja jedna z najgorszych. Do tej pory ze wszystkich koncertów najlepiej było na Bon Jovi - raz, porządnie i na top top, na wesoło.

Nawet jeśli to info na stadionie o to skąd odjeżdżają ewentualne autobusy/tramwaje było żadne!

Powinni podstawić kilka autobusów - jeden przez Przymorze, Zaspę, Żabiankę do Sopotu, drugi w stronę Brzeźna, Nowego Portu i powinna być informacja którędy do autobusu i gdzie będzie on czekał. Nie wszystkim po drodze był dworzec głowny, do którego jechało SKM. A dojście do Hallera spod stadionu jest kiepskie. Ludzie szli ulicą bo nie wiedzieli jak się stamtąd wydostać. Moim zdaniem klapa.