Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses

Opinie do artykułu: Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses.

W rozmowach o dużych koncertach - poza samą muzyką - dominują dyskusje o organizacyjnych niedociągnięciach. W dyskusji o wtorkowym występie Guns N'Roses powinien pojawić się jednak jeszcze jeden głos: o tym, że organizator zrobił ludzi w konia, sprzedając im jako ekskluzywne, bilety, dzięki którym mogli się ekskluzywnie pokłócić o swoje miejsce, bądź też doświadczyć bliskości artysty niemal z końca płyty stadionu.

"Koncert wspaniały, tylko organizatorzy..." - w tonie tej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chodzę na koncerty...

... ale mam wrażenie że jednak ten artykuł powinien trafić do Live Nation czy jak oni się nazywają. Przecież nie obsługują sami imprez. Robią to podwykonawcy. I tu mamy do czynienia z polską bylejakością i januszostwem biznesu. Z opisu jedyną winą LN jest nieodpowiedni dobór podwykonawcy i brak nadzoru (co dla międzynarodowej korpo, zapewne amerykańskiej, jest dość dużym zarzutem). Odpowiednio opisane zgłoszenie, może poskutkować zmianą podwykonawcy.
Jeśli na świecie panują standardy jak piszecie, to ktoś może nie mieć świadomości że w pewnym kraju, firma specjalizująca się w ochronie będzie miała w d.... zasady bezpieczeństwa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Golden kółko to było za Niewolnicy Izaury...

Tyle że nikt z tego kółko nie złapie nawet dowcipu, choć akurat Izaura lecia jak Gunsi wariowali. Ale miałem okazje obejrzeć fim z tego. Ile Wy tam biedaki zaplaciliśie za to ? za możliwośc skadrowania PIKSELA Axla albo Slasha ? Za stanie z brudnymi, zapitymi, obszcz*nymi ludzmi, którym się wydawało że przech chwilę rządzą w Gdańśku ? Złapaliście Axla za brudne buty czy Slasha za tenisówki ? Jednej osobie wpadł mikrofon, kilku pierścienie a reszta zostawiła zapity, zapecony stadion, na którym się nigdy nie pojawi. I jeszcze na coś narzekacie ? Zrobiliście syf pod stadionem, potem na stadionie, żygając wyjąc, piwa się domagając albo chlejąc wódę z plecaków. Takie było tarmoszenie na trybunach ? Czemu nie napiszecie co się działlo na plycie, przecież z góry było widać, pijani, żygający, wstyd na Trójmiasto.... Siedziałem z paką rodziny na górze, żal było na was patrzeć, a u nas cisza i spokój, jak patrycjusze na debili....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

tzn Slash z Axlem mieli bilety sprawdzać przed koncertem ? Tyś rozumiesz coś napisał ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

live nation - powtórka z rozrywki

na koncert Jarre'a w katowickim Spodku sprzedali bilety vip do pierwszego rzędu miejsc siedzących za 750 PLN, po czyn w drugiej części widowiska pozwolili ruszyć pod scenę podpitemu tłumowi z biletami za 1/3 i mniej tej ceny. Oczywiście nigdy nie oddali ani złotówki.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

komunikacja

dodajcie jeszcze że ktoś kto wymyślił żeby nie puszczać tramwajów po koncercie to powinien chyba udać się tam gdzie kiedyś przegapił wizytę czyli do psychiatry
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z biletami na Najmana?

Kiedy bilety na gale w circle madafaka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

"trzy-czwarte"

? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miesiąc temu zamach w Lądku na koncercie dla dzieciaków, a tutaj jakby zapomnieli o bezpieczeństwie !!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale to zdjęcie Golden Circle oryginalnie wykonał ktoś inny, niż przytoczony powyżej opis na fb

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207855284294881&set=a.1259865951617.29636.1678722337&type=3&theater

Tu jest oryginał
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Live Nation?? Hahahha! Wiedziałem! Poczytajcie jak ten "organizator" sie zachował po przerwanym

koncercie Morrisseya w Stodole ! Nigdy wiecej nie skorzystam z usług LN, nawet gdyby wskrzesili ze zmarłych Lennona i Harrisona i zorganizowali w Uchu koncert Bitli.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

może dlatego że nie było cię stać na siedzący "bilet" ? a potem jedziesz na Woodstock i LEŻYSZ najarany-a/napity=a 3 dni na ziemi, czemu nie stoisz ???
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15

Bardzo przepraszam, ale ja cieszę się, że kupiłem bilety na trybunę 8, w sumie 6 miejsc. Miałem świetny widok, akustyka owszem, jak to na stadionie, ale nie dla mnie już tańsze bilety na płytę, bo mamy po 50 lat, więc nie będę stał 5 godzin ani się z młodzieżą przepychał. Akurat nasz sukces polegał na tym, że przybyliśmy na koncert zgodnie z propozycją organizatorów po 17:30, a nie jeszcze chapiąc obiad w domu albo dopijając kolejną wódkę za drzewem na 20-stą. U nas nie było żadnych przepychanek, kłotni, w sumie to co zobaczyłem dzisiaj na internecie to jakiś szok. Może jednak nie ma co wpychać chamstwa na salony, bo sektor 8 i 9 to była perfekcja spokoju....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

na bon jovi nie bylo takiego syfu. Ale tak wszystko numerowane

Ochrona znajaca stadion i co istotne - bon jovi mocno ingeruja w organizacje koncertów a nie tylko podpisać, zagrać, skasowac
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego LN nabija ludzi w butelkę, bo nikt z tym nic nie robi...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0