Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses

Opinie do artykułu: Live Nation, czyli jak wkurzyć ludzi świetnym koncertem Guns N'Roses.

W rozmowach o dużych koncertach - poza samą muzyką - dominują dyskusje o organizacyjnych niedociągnięciach. W dyskusji o wtorkowym występie Guns N'Roses powinien pojawić się jednak jeszcze jeden głos: o tym, że organizator zrobił ludzi w konia, sprzedając im jako ekskluzywne, bilety, dzięki którym mogli się ekskluzywnie pokłócić o swoje miejsce, bądź też doświadczyć bliskości artysty niemal z końca płyty stadionu.

"Koncert wspaniały, tylko organizatorzy..." - w tonie tej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Recka w Wyborczej jest pe*alska

i tyle, bardziej żenującej nie czytałem, napisał ją jakiś nieszczęśliwy brodacz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahahha no, beka jak nawalony koleś podbija do ochrony i mówi "wpuśćcie mnie na płytę, mimo że mam bilet na trybuny, jak nie to pozwe was bo studiuje prawo" xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wina niemal zawsze jest po jednej stronie. Regułki wiejskich filozofów można między bajki włożyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak bardzo odstraszyły, że było 42 tysiące ludzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

co prawda mi to zwisa - ale popieram

tym bardziej że czytam te same skargi za kazdym razem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto miał zarobić ten zarobił...

a że reszta chodzi wkurzona...? kogo to obchodzi, trochę dymu, niemiłe komentarze ale organizatorowi kasa się zgadza
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

wyjasnie ci jaki jest powód ogladania koncertu z trybun.

Koncerty "wielkich" to nie juwenalia z Kultem, Comą czy innym Hejem. Wybieram sie na trybuny, by zobaczyc jak grają, co sie dzieje na scenie, oszczedzić sobie przepychania, oblewania browarem, ocierania sie o spoconego dziada.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

taka tam uwaga:

"Na dobrze zorganizowanych masowych koncertach, gdy ktoś staje w przejściu i blokuje drogę ewakuacyjną, to podchodzą do niego ochroniarze i grzecznie proszą, aby zajął swoje miejsce."
a na meczach piłkarskich za coś takiego wezwana przez ochronę policja potrafi wręcz spałować cały sektor.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

podaj źródło.

Jakiś zarejestrowany materiał, a jak nie masz, to szatafakap.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile bys miał za to browarów...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

450zl za stanie pod scena?!

ktos mocno na glowe upadl z cenami koncertow w PL.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego?

...bo ktoś ma 1,52 i nic nie zobaczy zza pleców, nawet w GC.

Ludzie maja różne priorytety, jedni wolna posłuchać dobrej muzy, innym wystarczy nawalić sie tanim browarem i sa happy ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przetłumaczony tekst powinien trafić do siedziby korporacji.

Może ktoś z najwyższych władz tej firmy (nie wiem skąd są; czy z UK, czy z USA) powinien dać po łapkach "menadżerom" z polskiego oddziału.

Chociaż z drugiej strony pewnie i tak liczy sie tylko zysk...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

pisac do UOKiK

oni potrafia takie rzeczy zalatwiac.
a poki odpowiedza - Live Nation Polska na fejsbuku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo panie redaktorze! Mam nadzieje ze tak jak jest napisane w dwóch ostatnich akapitach, artykuł trafi do właściwych osób i da do myślenia. Sama miałam miejsce numerowane i okazało sie juz zajęte przez kogoś kto został zle poinformowany. Na szczęście osoba była kulturalna i wszystko sie dobrze zakończyło. Co do ilości toalet- nie wypowiem sie bo (na szczęście) nie musualm sprawdzać. A Gunsi na poziomie światowym :-)))

Odezwał się baran

co po polsku pisać nie potrafi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Faktycznie, Jarki zmienił na dostępne tylko dla znajomych

Ale nie zmienia to faktu, ze to on jest autorem tego zdjęcia, a nie fb/fajnerzeczy

Coldplay

Rzeczywiście patrząc na to co działo się na GnR to na Coldplay było "luksusowo", chociaż jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to na trybunie nienumerowanej z widokiem prosto na scenę, alejki i schody były zawalone ludźmi, ochrona mimo zwracanych uwag nie reagowała. Dziwię się tylko tym ludziom, którzy się na tych schodach rozstawiali, miejsca wolne jeszcze były, oczywiście nie w takim dobrym miejscu, ale jak się kupuje tańszy bilet to trzeba się liczyć z tym, że jak nie przyjdziesz odpowiednio wcześniej to będziesz miał gorsze miejsce.