Lodówka w elektromarkecie czy przez Internet

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Znalazłem w neonecie lodówkę SIEMENS KG 39NS30 która odpowiada moim wyobrażeniom i stylowi, ale co ciekawe wbiłem google i w necie jest ona o 390 zł tańsza transport 105 zł to i tak 285 zł w kieszeni...sporo :) wygląda tak: http://www.portone.pl/produkt/9668/lodowka-siemens-kg-39ns30.html
mam obawy jednak czy transport nie uszkodzi obudowy, nie zostaną wgniecenia i nie skróci żywotności lodówki...wiele osób mówi że nowoczesne chłodziarko zamrażarki mają bardzo delikatne obudowy co radzicie kupić na miejscu czy przez Internet?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lodówka w elektromarkecie czy przez Internet

Jeśli lodówka kupowana na miejscu w sklepie to też przecież musiała być przetransportowana do sklepu a poźniej ze sklepu do domu.I transport ze sklepu też kosztuje dodatkowo. Więc moim zdaniem na jedno wychodzi jeśli chodzi o transport.Można sprawdzić np. czy sklep internetowy lub najprowdopodniej firma kurierska odpowiadaja za uszkodzenia lodówki podczas transportu.I podczas odbioru jeśli by były jakieś poważniejsze zastrzeżenia nie odbierać lub żądać wymiany.Najlepiej dokładnie wszystkiego dowiedzieć się w regulaminie sklepu.Podejrzewam , że każdy sklep internetowy ma również infolinię tel.i można o wszystko się wypytać. Dlatego jeśli sprzęt jest tańszy w sklepie internetowym a niema problemu z usterkami i gwarancją to też wolałabym zaoszczędzić!!!

polecam internetowy sklep znanej w Trójmieście sieci sieci EURO AGD - poszukaj w necie , skladasz zamówienie przez net ( jest sporo taniej niż w sklepie stacjonarnym) i odbierasz towar w wybranym przez ciebie sklepie blisko twojego domu.

Ja kupiłam cały sprzęt do kuchni w jednym sklepie internetowym - transport był firmowy - zawsze przesyłki są ubezpieczone i można towar sprawdzić przy kurierze, a w razie wad spisuje się pismo na podstawie, którego następuje reklamacja i wymiana na nowy. Moja lodówka była tańsza o ok 1tys zł niż w sklepie stacjonarnym (mogę polecić sklep mixmedia.pl). Kupowałam też w internetowych sklepach firm, które mają swoje stacjonarne siedziby,ale tam warto tylko jak mają promocje:), bo zawsze wypadają drożej na tle konkurencji.

My też kupowaliśmy sprzęt przez internet. Na lodówce, podobnie jak koleżanka wyżej, zaoszczędziliśmy 1 tys zł, na zmywarce ok. 600zł, na pralce ok. 400zł, okap ok. 100zł, mikrofala ok. 150zł, TV różnica też była znacząca.
Do wyszukiwania używaliśmy ceneo i skąpca.