Lokale bez licencji nie mogą pokazywać meczów

Opinie do artykułu: Lokale bez licencji nie mogą pokazywać meczów.

Od 1250 zł do 10000 zł brutto - w zależności od metrażu pomieszczenia - muszą zapłacić właściciele pubów i lokali gastronomicznych, którzy chcą wyświetlać mecze siatkarskich mistrzostw świata. Pokazujących transmisje bez licencji tropią kontrolerzy Polsatu, którzy odwiedzają lokale także w Trójmieście. - Składamy propozycję ugody i wykupienia licencji. W innym wypadku sprawa kierowana jest do prokuratury - przyznaje rzecznik prasowy stacji Tomasz Matwiejczuk. A chętnych do oglądania meczów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widocznie Ty jako ministerstwo dorzuciłeś się za mało i zamiast płakać wystarczy zapłacić te 80zł czy to taka tragedia jeden bilet na jeden mecz kosztuje niewiele mniej. Podstawa to marudzić no chyba, że jeszcze dopiszesz, że bilety też powinny być za darmo kto pierwszy ten lepszy.

Nie ma przypadków, jak widac Polsat ma swoich ludzi w telewizji publicznej.

Wszystko to agenturalna brać. Więc pod stołem tu sie załatwi wszystko. Kto zna kulisy powstawania stacji Polsat ten wie o co chodzi. To był łakomy kąsek. A kogo to obchodzi, że pan Jurek się zdenerwuje z tego powodu? A pan Zenek musi umawiać sie z sąsiadem na mecz? Ważne że to Polsat zarobi na sprzedazy dekoderów, o to chodzi. A taki abonament może im skoczyć. Dlatego nie dziwi, że ludzie olewają publiczną telewizję, która może im zafundować tylko kabarety i seriale.
Powinny byc regulacje dotyczace takich wydarzeń. Bo to jednak jest granda dziesięciolecia. czy w punblicznej TV poecą za to głowy? Powinni, bo trudno uwierzyc, że Polsat nie załatwił sobie tego w wiadomy sposób, by panowie z TVP stali się nagle nieudaczni jak szczeniaki.

Panów z Polsatu można pogonić w majestacie prawa

Nie maja prawa do przeprowadzania kontroli! Właściciel lokalu nie ma obowiązku tłumaczenia się, skąd bierze sygnał, jeśli nie jest to sygnał bezpośrednio z Polsatu, może mieć to z satelity albo z innych kodowanych (ale taniej) kanałów internetowych.

Polsat

Polsat z najgorsza telewizja , wszyscy na całym swiecie ogladaja mecze tylko my nie bo prezes to jeden z najbogatszych ludzi w kraju a skapi
Niech sie udławi

zlodzieje!!!!!!

to co robi polsat jest świństwem, chamstwem i jest to poprostu żałosne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

polsat - plebejstwo i żenada

pazerni na kase

Hm..

.. jestem ciekawy, jak to będzie w IIpoł. Stycznia 2016r. Panie Zygmuncie,
jaką niespodziankę Pan nam=kibicom szykuje ... ?
Paradoksalnie, ale rozumiem kwestię zakodowania transmisji, nawet reprezentacji narodowej. To biznes! a Polsat jest stacją KOMERCYJNĄ.
Natomiast GROMY powinny się posypać w kierunku... ulicy Woronicza
w W-wie, bo to TVP ma psi obowiązek ! zakupu oraz transmitowania
meczów TYM BARDZIEJ jeśli są to Mistrzostw E/Ś IO
z!.. udziałem narodowych reprezentacji. Bo to jest realizacja misji publicznej!
Ale na Woronicza są transmisje: Ligi Mistrzów nożnej czy... MMA !
Dwie stricte komercyjne imprezy pokazywane na żywo!,
do których prawa nie za za friii...

Popieram !

Ja już też olałem tą stację , a transmisje są dostępne w sieci , tylko trzeba wejść w miarę wcześnie , bo potem jest ciężko !!!

Konkrety

Polski Związek Siatkówki utrzymywany jest z pieniędzy każdego podatnika.
Ministerstwo Sortu podobnie.
Samorządy miast wspierają turniej.
Grają na halach wybudowanych z pieniędzy podatnika.
Gra Polska drużyna narodowa.
Turniej odbywa się w Polsce.
Turniej jest klasy międzynarodowej.

To wystarczające powody aby mecze z udziałem naszej kadry były dostępne w ogólnodostępnym paśmie!
Tworzy się na naszych oczach bardzo zły precedens.

Ale Polacy bardzo dobrze zapamiętają kto na to pozwolił, kto wprowadził, kto zarobił i czego w przyszłości nie kupować.

Nerwowo w Polsacie ?

Nerwowa atmosfera w Polsacie, wpływy znacznie mniejsze niż spodziewane ? Ponadto udało się nastawić przeciwko sobie dużą rzeszę kibiców. Jak widać i słychać same plusy. Ja mam prosty sposób - "zakodowałem Polsat" - nie oglądam już tej stacji. Zapewniam, że można.

Żenada jest ...puszczanie w publicznej tv

Meczu piłki nożnej niemieckich grup ... A za obejrzenie polskiej reprezentacji trzeba zapłacić ,,,, masakra

Winne są przepisy, KRRiT, Ministerstwo Sportu i Turystyki, PZŚ itp.

Mimo to pazerność Polsatu zostanie odnotowana i zapamiętana przez Polaków.
Osobiście wiem jak działa system Solorza na bazie usługi darmowego internetu Aero2. Mimo że nabyli koncesje na określone pasma (uzyskanie monopolu) i w zamian mieli realizować usługę Aero2 do końca 2015 roku to próbują jak tylko się da sprawiać kłopoty użytkownikom (kody captcha, sesje, problemy z logowaniem, banowanie modemów). UKE broni ich interesu.
W rezultacie nigdy w życiu nie zostanę klientem Polkomtela ani Cyfrowego Polsatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

anonim

ja mistrzostwa ogladam w necie i klade lache na polsat ;-)

Bojkot

proszę wszystkich telewidzów o nie oglądanie POLSATU
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nielegalne?

Nielegalnym winno być pozbawianie Polaków możliwości oglądania tych mistrzostw (i nie tylko). Impreza odbywająca się w Polsce w kanałach płatnych ! - wyłudzanie kasy ! Wstyd na cały świat ! Co na to wielkie ministerstwo sportu ?
co na to wielka rada telewizji ?

lak to jest

IDĄ NA UGODĘ, jak zapłacą abonament to Polsat nie zgłosi przestępstwa do prokuratury - przecież to jest łapówkarstwo. Jaka to ugoda to szantaż.

rąb***Ć POLSAT

Polsat to złotówy i to tyle co mam do powiedzenia

Akurat piszesz nieprawdę.
To POLSAT od kilkunastu lat promował siatkówkę, skoro Canal+ zajumał ligę piłkarską a TVP skoncentrowała się wyłącznie na Małyszu i jego skokach. TVP jest bardzo ograniczona w negatywnym kontekście rozwoju sportu w Polsce. Pewnie wielu już zapomniało ale prawa do transmisji z MŚ w piłce kopanej w 2002 r w Korei i Japonii wykupił właśnie Polsat i dopiero interwencje rządowe, sejmowe itd, itp, sprawiły iz mecze transmitowane były i w Polsacie jak i w TVP. Od tamtego czasu TVP tylko raz wzięła się w garść i transmitowała ME mężczyzn 2009 r w Turcji w siatkówce oraz finał Ligi Światowej. Liga polska, Liga Światowa, mecze pucharów europejskich czy turniej w Katarze, to wyłącznie transmisje Polsatu. To właśnie relacje polsatowskie dały asumpt do wdrożenia pomysłu wideoweryfikacji podczas meczu, początkowo tylko w lidze polskiej a teraz rozpowszechnione na całym świecie.
Naprawdę, nie bronię Polszmatu, bo to tv tandeciarstwa i propagandy wyjątkowej a jej szef to wyjątkowo ciemna postać rodem z WSI ale pisanie że coś TVP zrobiła, jest propaganda w najlepszym Urbana czy Michnika stylu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1