Lumpeksy,second hand'y,ciuchy vintage w Trójmieście.

Temat dostępny też na forum: Moda i uroda
Czy ktos się może orientuje gdzie są w Trójmieście jakieś fajne i oryginalne lumpelskiki lub second handy jak kto woli;)Nie chodzi mi tu liczbe ciuchów z tzw."metką" w nich tylko o fajne niepowtarzalne kroje i ciekawe fasony.Podawajcie adresy.Najbardziej inetresują mnie ciuszki typu kiczowatego w stylu lat 80'tych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lumpeksy,second hand'y,ciuchy vintage w Trójmieście.

w Medisonie i na Manhatanie masz co drugi sklep z odziezą typu koczowatego
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak,to wiem:)Ale mi chodzi o taki kiczyk kiczykowaty a nie marnie stylizowany;)Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w gdansku za motlawa kawalek jest wielki lumpeks(idziesz w strone olowianki),
w gdansku gd tez jest(jak jedziesz tramwajem od strony wrzeszcza widac napis p lewej stronie,jest dosyc duzy),
we wrzeszczu jest pare,
na zaspie jest jeden duzy tez ale ni eorientuje sie za bardzo w ktorym miejscu(podobno przy kolejce),
w oliwie od razu jak wysiadasz z kolejki i idziesz w strone parku po lewej stoi taki czerwony barak tuz przy torach,
w sopocie na niepodleglosci sa chyba 4.Tez niedaleko kolejki w storne gdyni jak idziesz.
Nie ma podzialu na lumpeksy nowoczesne,starocie itd.Po prostu wchodzisz i znajdujesz cos albo nie.Zeby znalezc cos fajnego trzeba tez umiec szukac i sie nie zrazac.
pozdrawiam
udanych łowów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odwiedziałam ostatnio przypadkowo mały lumpek, chyab prowadzony przez dwie siostry, znajduje się na Przymorzu, koło cukierni Stefanka, monopolowy Kaśka a nawet w ciągu pawilonów gdzie znajduje się lumpeks "nietoperz" taka sieciówka,

Byłam miole zaskoczona małym lumpeksem "peweksem" pachnąco, ciuchy ułożone, posortowane wg kolorów, spora ilośc benettona, fajne ceny, spodnie, spódnice 5 zł, żakiety 10 zł, a nawet mają nowe buciki, kupiłam różowiutkie baleriny za 38 zł.

Poinformowana zostałam, że towar dorzucany jest codziennnie małymi partiami, we wtorki wsyztsko - 50%

polecam!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

http://allegro.pl/item539606636_clockhouse_americanos_troll_dla_eleganckiej_38_40.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam Gdansk Zaspa ul.Meissnera 4 mieści się w budynku przedszkola świetne ciuszki w poniedziałki dostawa. Ciekawy wystrój.
ładnie pachnie.. A dodatkowo można zamawiac biżuterie bo kobitka robi tam na zamówienie można wybrać sobie koraliki itp naprawde warto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

poszukuję czegoś w okolicy chełmu, oruni górnej, ujeściska możecie coś polecić???

na chelmie jest w pawilonach tego Centrum Handlowego przed Tesco ;) ciuszki czasami sie jakies fajne trafia w piatki 5zl/kg.
na ujeścisku Szadólkach jest 'pelna szafa z drugiej ręki' tam spodnice za ok 20zl na orunii też jest jak sie jedzie w kierunku Lidla z Zakoniczyna taki zjazd przed budka bankowa.
Pozdrawiam ;)

Polecam lumpeksik na CHEŁMIE: GARDEROBA MAGDY (http://www.garderobamagdy.pl - Dostawy we wtorki, wyprzedaż w poniedziałki - wszystko po 3 zł. Ciuchy bardzo ładne, pachnące, dużo firmówek. Spory wybór ubranek dla dzieci w różnym wieku. Polecam.

Na Oruni na Świętokrzyskiej, zaraz za rondem, jest fajny sklepik - Styler.
Ciuchy są czyste, tak jak sam sklep. W sumie można tam wpadać kiedy się chce, bo dorzucają codziennie coś. Ja ostatnio znalazłam tam świetną tuniczkę, chyba nawet nówka New Looka!

Słyszlam od kolezanki, ze jest jakis nowy lumpeks na parterze w Mlynie w gdansku. ponoc ceny rozsadne i naprawde fajne ciuchy. nie ma szmat, rzeczy jak nowe i dobre marki. cenowo tez jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej wszystkim.
spoko ciuchy w na serio przystepnych cenach i marek typu mark&spencer, next, burton, znajdziecie na ul. słowackiego (1 przystanek od galerii bałtyckiej, CHRZANOWSKIEGO) lumpex jest na -1 poziomie pod piekarnią/apteką/bankiem millenium, w takim mini pawilone handlowym, wchodzi się od boku. Mają buty, szaliczki, mnustwo torebek w tym ostatnio 2 wychaczylam D&G, mają 3 działy dzięcięcy, rzeczy wycenione, no i szperaczkę.
zachęcam do zajścia pozdrawiam!

Onka jak chcesz coś naprawde vintage to w Sopocie od monciaka wchodzi się w bramę ( koło cukierni Sowa ). Ceny są tam dość wysokie ale to sklepik na styl Londynskiego Portobello, bizuteria, ubrania, dodatki, trzeba to zobaczyć !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

http://www.seconhandonline.pl

http://www.secondhandonline.pl

Poszukuje oldschoolowych nikeów, bluz, dzinsów orientujecie gdzie ewentualnie byłaby szansa trafić na taki ciuch?

polecam nowy lumpex na morenie, zaraz obok solarium havana, mają tylko angielski towar (czyli ten najlepszy), w dzień dostawy mają 48zł za kilo, później cena leci w dół, sobota 2 zł za sztukę. Troszkę się już obkupiłam :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja ostatnio robię i polecam zakupy na Allegro.

Nick annsni00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo fajny ciucholand w stylu VINTAGE SHOP mieści się przy ETC na Gdańskiej Zaspie. Jest to sklep z duńską odzieżą używaną, ma m.in. takie marki jak Vero Moda, Vila, H&M, ONLY, Esprit. Można znaleźć perełki, no i ma super ceny. Sklep mieści się przy ul. Żwirki i Wigury (obok Biedronki), nad Skokiem Stefczyka, schodkami do góry. Jest szyld "duńska odzież używana".

Polecam ciuszek w chylonii przy rynku, konkretniej przy zejsciu na skm. troche malo widoczny, bo jest na pierwszym pietrze, przez buty sie wchodzi. w sumie od niedawna sa, ale maja fajne ciuszki i dzieciecych tez troche jest. no i ceny niziutkie :) dostawy w soboty,a w pt -30%.

fajny lipmeksik jest na heweliusza 10 rewelacja pełno torebek river, new look i super ciuchy. ta sama filia jest na oruni gornej krzemowa 2

koło medisona gdzies???

ajny lumpeks jest na heweliusza 10 lub na oruni krzemowa 2
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

fajny,stylowy lumpek jest na Oruni Górnej na Krzemowej 9.To wolno stojący pawilon,bardzo fajnie zrobiony z naprawdę niskimi cenami.Towar jest czyściutki,pachnący i modny,w 80% firmowy

Prowadzę bloga o lumpkach w Gdańsku:

ciucholandygdansk.pl

na przymorzu otwarli nowy - koło pepco. Chyba Obrońców wybrzeża. Super - buty różne i takie mega zużyte i takie w ogóle nie tknięte (zastanawiam się co tam robią takie nowe pary ;)). Mają głównie markowe buty, więc ceny też różne. najtańsze widziałam chyba za 10 złotych ale są i takie, co na stówke schodzą.

W Gdyni na karwinach, na ulicy myśliwskiej, koło szkoły, jest wyrąbany w kosmos lump. Wielki, dla każdego coś się znajdzie. Mnóstwo markowych ciuchów niczym z aktualnej wystawy H&M.

BYł super odjechany lump Vintage Inn w Sopocie, ale chyba niestety już nie istnieje! Miejsce super, i charaktersytyczne dla wielkich metropolii europejskich, typu Londyn, Amsterdam - jednak w Polsce się jeszce coś takiego nie przyjmuje...a szkoda! ;(

Byłam ostatnio w lumpeksie pod koniec świetojańskiej nad rosmanem w Gdyni, Ciuchy tam są na wagę i wycenione, na wagę towar taki sobie ale jak byłam nie było drogo bo 15 zł za kg, a wycena mała można coś dla siebie wyszukać , ja kupiłam sukienkę w której mam zamiar iść na wesele do koleżanki za 25 zł,

możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie na Karwinach. Bo nie kojarzę szkoły na myśliwskiej

dzisiaj byłam w super lumpku koło kauflandu na marskiej. Jest po przeciwnej stronie w kierunku Gdyni. Różowy szyld obkupiłam sie jak szalona

polecam na fb MalinaReFashion

Może to nie jest lumpeks w samym trójmieście, ale wysyłkę mają ekspresową i bardzo dobry asortyment.
Kupowałam ostatnio sukienkę na komunię w shafie, tj. w shafa.pl second hand online. Mają też swój fanpejdz na fb shafapl

W Gdyni lumpeksu Markowe