MAGNAT, WESELE I SAMOWOLKA !!!

23 czerwca sobota wieczór, PÓŹNY wieczór 22:55 raptem ku zdziwieniu mojemu jak i domowników rozlegają się niesamowite HUKI, jakby bombardowanie aż ziemnia drżała o mało człowiek zawału nie dostał co się dzieje !!!!A że mieszkam obok lasu na Czarnej Górze to odgłosy były jeszcze bardziej nasilone.W pierwszej chwili poczułem sie jak w sylwestra w Sopocie,identyczne walenie. Mój pies który jest w ogrodzeniu na zwenątrz chciał wyjść przez kraty, Nikt nie wiedział skąd owe odgłosy dochodzą ??? Wybiegłem z domu rozglądam się a tu co ja widze w MAGNACIE państwo młodzi urządzili sobie pokazy pirotechniczne !!! no to już chyba pojechali po bandzie,bo o tej godzinie to obowiązuje już cisza nocna !!!
Nie rozumiem najbliższych sąsiadów owego Dworku M. że nie powiadomili policji co sie dzieje za płotem !!! ogólnie czy ktokolwiek o tym pomyślał w trakcie ???
I jeszcze jedna ciekawostka czy mieli na to pozwolenie ??? od Gminy czy Policji ???
Totalna samowolka, wszyscy robia co chcą a z kim bym nie porozmawiał na temat Magnatu to każdy kręci tylko głową.
A co do pokazów pirotechnicznych to przecież nawiedziły nas w ubiegły poniedziałek - to była spektakularna burza !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: MAGNAT, WESELE I SAMOWOLKA !!!

generalnie się z toba zgadzam ale psa to mogłes wziąć do domu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daj sobie na luz kobieto ,idz do męża sie przytul...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

a co ma piernik do wiatraka ćwoku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam Już nie maja do czego się przyczepić ludzie Ja tez mieszkam w okolicy Mojej rodzinie ani mojemu psu to nie przeszkadzało Młodej parze życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Trochę życzliwości ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

A to nie ma do czego się przyczepić ?
Może Ciebie bawią takie hardkorowe wesela - mnie nie

Innych np. wkurz--- quady które szaleją po lasach

Życzę wszystkiego najlepszego, ale trzeba bawić się z głową i rozsądkiem - czego w tym przypadku zabrakło.

A co sie dziś dowiedziałem to te skromnie powiedziane fajerwerki były na działce Pana Kreft, na przeciwko Dworku ale nie wykluczone,że urządzili je sobie goście Magnatu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"z kim bym nie porozmawiał..."
czytaj ze zrozumieniem ĆWOKU
zgadzam się z krytykiem. Nie pierwszy raz
trzeba z tym skończyć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Krytyku! Masz pewność że to w Magnacie? Szczerze mówiąc 23 czerwca również usłyszałam "bombardowanie" ale nie było to w okolicy Dworku. Weź pod uwagę, że były to Sobótki. Jeśli zdarzają się takie sytuacje notorycznie w Magnacie to rzeczywiście warto interweniować, a jeśli to był jednostkowy przypadek to nie warto się tak denerwować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

aśka, co się dowiedziałem wczoraj i dobrze zauważył Pan "zainteresowany" to bombardowanie należało do Magnatu ale było na posesji Pana Krefta przez drogę.
Sądzę iż Dworek dobrze przewidział że mogą być z tego kłopoty i "podstawił" sąsiada na ogień !
Także wezmą się za tego kto udostępnił grunt pod te "fajerwerki"a nie organizatora.

Ciekawe czy owa "samowolka" dobiegła już do Urzędu Gminy do Wójta ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

CENZURO WRÓĆ!!!!!!!! sama nie wierze w to co czytam. mieszkam w pobliżu dawnego BARDO gdzie, jak to nazwano BOMBARDOWANIE zdarzało się co sobotę i jakoś dało się spać. To jest właśnie problem tych czasów jakiś kundel jest ważniejszy od ludzi. trzeba było zadzwonić po Animalsów żeby podali coś pieskowi na uspokojenie. skoro młodzi mieli ochotę i kasę to niech w tę jedyną taką noc w życiu zaszaleją, a co!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

witam wszystkich zainteresowanych mieszkam w Chwaszczynie i też słyszałam sztuczne ognie musiało być wesoło w Bojanie całe szczęście,że u nas jest w miarę spokojnie,Pozdrawiam sąsiadów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to, że nie powinno to mieć miejsca. Nie chodzi jak to nazwałaś o jakiegoś "kundla", tylko o życie w społeczeństwie.
Nie mam nic przeciwko fajerwerkom, szczęściu pary młodej, fajnej zabawie itd. itp. Jednakże poszanowanie spokoju innych to obowiązek prawnie chroniony. Zaraz ktoś powie, że raz to można. Nie, nie można. Może raz można coś komuś ukraść, nie daj Boże raz można kogoś zabić, bo mam najszczęśliwszy dzień w życiu. To by była istna Sodoma i Gomora.
Nie należę do ludzi czepialskich się. Było - minęło, widziałem, a jakże też słyszałem, ale na takie przedstawienia powinno się mieć pozwolenie (może mieli, oby tak było) zgodnie z prawem. Mi osobiście nie przeszkadzało, ale napisałem ten post dlatego, że jak czytam wypowiedzi typu: "raz to można", " co się czepiasz", "trzeba było kundla schować" itp. to naprawdę odechciewa się prawie wszystkiego. Żyjemy w społeczeństwie, a nie w pustelni i trzeba liczyć się innymi.
Ciekawi mnie tylko, czy za kilka lat, czy ta sama para młoda, jak będzie ktoś miał najszczęśliwszy dzień w swoim życiu i puszczą sobie parę fajerwerków pod oknem, to czy oni usypiając małe dziecko powiedzą : "A co tam, niech się młodzi bawią! Na szczęście!". I oby tak było.
Pozdrawiam wszystkich niezależnie od poglądów.

głupie tłumaczenie. powiedz od razu że chodzi ci o to aby do ciebie w prośbę przyszli i na kolanach prosili, czy mogą taką imprezę sobie urządzić. jeszcze chwilę to trzeba będzie rok w przód zamawiać wesele w kościele, salę i sąsiadów pytać o zgodę czy w ogóle młodzi mogą wziąć ślub?! PARANOJA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja rozumiem że pies się panicznie boi fajerwerek, mój ma to samo,ale 5 minutowy pokaz to nic strasznego, w porównaniu do półgodzinnego napierdzielania podczas sylwestra fajerwerek z każdej posesji...

to nie jest głupie tłumaczenie. T o że ktoś prowadzi biznes nie zwalnia od przestrzegania podstawowych norm społecznych. Tłumaczenie, że młodzi mają święto i raz mogą sobie poszaleć, to to jest naiwne tłumaczenie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież wesela i sale planuje się rok do przodu !?

Ja wychodzę za mąż za 2 miesiace - powiedz gdzie mieszkasz to ja o 24:00 urządzę Tobie zarąb...isty pokaz pirotechniczny z napierdal...ajacą muzyką w rytmie strzałów z wyrzutni wielkości armaty za Twoim plotem a na deser o 3 w nocy usłyszysz salwy armatnie.I w tym czasie obudzi się Twoje malutkie dziecko, które na dodatek jest chore. Wszystko z zaskoczenia to wtedy ja mogę z czystm sumieniem powiedziać PARANOJA !

I tu nie chodzi o jakiegoś psa który s**** ze strachu,bo napewno sam nie wiedział co się dzieje tylko o jakiś szacunek do drugiego człowieka.

W dzisiejszych czasach liczą się tylko pieniądze, szybkie auta ," plecy" sex na boku i bycie" kimś" reszta nie powinna istnieć, bo jesteś Ty piękny, fajny, wylansowany z portfelem pełnym pieniędzy za które możesz kupić wszystko co sobie zamarzysz - ale nie kupisz zdrowia i nie przywrócisz życia bliskiej Ci osobie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ogarnij się kobieto. Mnie twoje kredo i poglądy nie interesują ale huki, dziecko czy pies jak najbardziej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawda jest taka że głupota totalna ale wiem że sprawa już została zgłoszona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli Cię to nie interesuje to po co zajmujesz głos ? ? ?

Zajmij sie innymi,poważniejszymi sprawami i sam spróbuj się ogarnąć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam tylko pytanie najpierw stał magnat czy wasze domy? bo jeżeli to pierwsze to trzeba było wywiad zrobić i rozeznanie po okolicy. Ale znając życie wypowiada się tu bydło z miasta. które uciekło od hałasu i szarańczy i myślą że jak przyjdą na wieś to je.... wieśniaki będą im uskakiwać. ROZCZAROWANI?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

co to ma za znaczenie co było wcześniej

do "młodzi górą
mam tylko pytanie najpierw byla mowa czy pismo? bo jezeli to pierwsze to trzeba bylo wywiad zrobic i rozeznanie po okolicy. Ale znajac życie wypowiada sie tu bydło, które tylko ryczec umie i mysli ,ze jak napisze kilka prymitywnych zdan to ....inni beda klaskac. ROZCZAROWANY?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe tak dla ścisłości to fajerwerki nie były na weselu u pary młodej a na jubileuszu 25 lecia małrzeństwa :D właścicieli Admirala.
pozderka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i co w związku z tym ???
Co to za róznica kto miał i co miał ???

Domyślnie Cisza nocna

Art. 51. § 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Nie każdy hałas po 22 musi ciszę nocną zakłócić:
Wybryk to zachowanie się jakiego wśród konkretnych okoliczności czasu, miejsca i otoczenia, ze względu na przyjęte zwyczajowo normy ludzkiego współżycia nie należało się spodziewać, które zatem wywołuje powszechne negatywne oceny społeczne i uczucia odrazy, gniewu, oburzenia. Wybryk charakteryzuje więc ostra sprzeczność z powszechnie akceptowanymi normami zachowania się. A contrario nie może być uznany za "wybryk" czyn, który nie tylko, iż nie koliduje w rażący sposób z obowiązującymi w określonym kontekście sytuacyjnym normami zachowania się, ale wręcz wzbudza - w odbiorze powszechnym - oceny akceptacji, choćby milczącej zgody, aprobaty, podziwu lub uznania. (wyr. SN, III KRN 189/92)

Pytanie brzmi - czy pokaz wzbudził podziw lub choćby uznanie ?

Po pierwsze nie ja strzelałem
Po drugie organizując pokazy przestrzegam wszystkich zamawiających zwłaszcza na wesela że Oni się bawią gdy inni mogą już spać.Lecz 23 czerwiec to przecież najdłuższy dzień w roku i ciemno a przynajmniej szarawo robi się dopiero dwadzieścia po dziesiątej. W życiu dobrze jest zachować umiar Oni mogli strzelić zaraz po zmroku czyli 22,20 Pan zamiast się złościć mógł stać i podziwiać. A co do zezwolenia nie było im potrzebne .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

BRAWO!!! W końcu ktoś im gęby zamknie.Z paragrafami nie będą wojować, bo po prostu ich nie znają!W Bojanie na dodatek w Sobótki fajerwerki za free a oni jeszcze nosem kręcą....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

młody górą :)
Jeśli inspirują Was fajerwerki to nam starym bardzo sympatycznie i mozemy wniskowac że dostajesz ekstazy podczas pokazów , ale nie musicie się tak naprężać że ktoś nie podziela Waszego zdania - każdy ma inne, swoje :)

Poprostu, komuś to przeszkadza trudno, nic nie możne zrobić, w miastach też są różne eventy i pokazy, jeśli są zgłoszone do władz to mogą się odbywać nawet podczas ciszy nocnej, przykładem mogą być tutaj strefy kibica w miastach podczas euro. A jeśli właściciel magnatu ma pozwolenie na takowe pokazy, tak więc nikt nic nie ma do gadania.

Bezczelnosc ludzi nie zna granic. Pomijajac fakt ze do wszystkiego mozna miec pretensje to juz chyba jest SPORA przesada. Jezeli komus sie w zyciu nie uklada to na przekor trzeba zrobic na zlosc? SZCZYTEM jest pisanie ze powinno sie w dniu czyjegos wesele zadzwonic i zlozyc na nich skarge bo bylo glosno. Moze za halas wywolany orkiestra tez trzeba wzywac policje? Gdyby to bylo w tygodniu to mozna poruszyc taki temat aczkolwiek wesela odbywaja sie WYLACZNIE w weekendy (piatek/sobota) Wiec skoro komus nie odpowiada to ze byl swiadomy i zamieszkal kolo sali weselnej to chyba powinien sobie zadac pytanie czy po prostu ma jakis problem skoro chce innym zawalic nawazniejszy dzien w zyciu? Polecam np wizyte w jakiejs poradni malzenskiej albo cos w tym rodzaju. Moze to pomoze rozwiazac problem bycia wrednym, MALO wyrozumialym. Moze również to pomoze zwalczyc problem wrednych sasiadow czepiajacych sie o doslownie WSZYSTKO!! To jest po prostu zazdrosc i o nic wiecej nie chodzi. Kobieta siedzi w domu z dziecmi maz ma to gdzies obok odbywa sie wesele i z nudow i ze zlosci przed tym ze ktos sie swietnie bawi trzeba pisac na forum jak to strasznie jest w Bojanie i jakie straszne tragedie sie tu dzieje bo w sobote jest wesele. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

szkoda tylko ze te wszystkie osoby ktorym to tak przeszkadza nie maja nic przeciwko jak same gdzies pojda na wesele i beda mialy okazje zobaczyc bardzo efektywny pokaz pirotechniczny w nocy. No chyba ze nigdy nie maja okazji nigdzie wyjsc :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dajcie już spokój w tym temacie.
Wesele, a raczej 25 lecie sie odbylo, pokaz sie odbyl i goście byli zadowoleni.
Pan który miał uroczystoś przeprosił wszystkich najbliższych sąsiadów i jest wszystko ok i nikt już o nic do nikogo nie ma pretensji.
Więc nie ma tematu !!!
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)

Boże ale ludzie są beznadziejni, wyprowadźcie się na pustynię jeśli wam coś takiego przeszkadza. Współczuję waszym sąsiadom, ani urodzin ani nic nie zrobią, bo pewnie zaraz polecicie się poskarżyć, chyba nie macie swojego życia. Przyjaciół pewnie też nie. Straszne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cóż za skromny nick :):):):):) co do treści się nie wypowiadam też tępię głupich ludzi :D:D:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

bojano to wioska konfidentów i zazdrośników szczególnie miejscowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Te fajerwerki kosztowały więcej niż potencjalny mandat za takie widowisko także wszystkich złośliwych pozdrawiam i sam się przymierzam do odpalenia paru rakietnic żeby rozruszać tą wioske a na mandat już odłożone pare złoty.taniej zawsze w takich sytuacjach wyniesie kara grzywny niż pozwolenie na które trzeba czekać w nieskończoność
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przez takich jak, ty nasza wioska zawsze będzie działała na zasadzie sypialni trójmiasta.

W miastach takie fajerwerki to rzecz powszechna kiedy ludzie się radują tyle że różnica polega na tym że tam nikt nie protestuje o 5 minut hałasu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie ~sds tak dla wyprowadzenia Pana z błędu właściciel lokalu nie może mieć zgody na odpalenie fajerwerków po 22 i nikt mu takiej zgody nie wyda, wyjątkiem są jak sam Pan napisał imprezy masowe.

a informacja dla nowy w bojanie , jeśli wynajmuje Pan profesjonalną firmę to załatwienie pozwoleń to chwila moment, poza tym jeśli dla przykładu mielibyśmy strzelać na Pańskiej działce i to do godziny 22 to poza naszym grzecznościowym powiadomieniem policji żadnej inne zgody nie potrzebujemy.

Pozdrawiam wszystkich
Monika Pańczyszyn
Wulkanfajerwerki.pl

Dziękuję za rzetelną, profesjonalną odpowiedź:) Mam nadzieje że to rozwiało wszelkie wątpliwości.

Inne tematy z forum

Plan ogólny Gminy (4 odpowiedzi)

Jak obstawiacie. Wejście w życie Planu ogólnego Gminy, który ma zastąpić MPZP spowoduje, że...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...