MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Hejka , ja też po wizycie u Lekarza- Słońce Nasze ma 2300, mamuśka - 4 kg i wygląda jak wieszak, dodatkowo mam jakaś infekcję więc za 2 tyg antybiotyk, szyjka miękka i wygląda na to że do 40 tyg nie dotrwa, Mały czuje się cudownie, przepływy w porzadku. Jedyne co mnie martwi to to że tak mało urósł od poprzedniej wizyty... ale wydaje mi się ze ginka musiała coś ostatnio pomylić bo mały szedł w tej nizszej normie, na ostatnim mówiła że ponad normę wykracza sporo a teraz znowu idzie z niższą normą.... nie wiem sama. Ale tydz z USG zgadza się z tyg, mówiła ze wszystko ok i że to nie wina diety cukrzycowej...Teraz już co 2 tyg wizyty. NA następnej zobaczymy ile mu przybędzie, Ginka mówiła że dziecie z mniejszych i tak do max 3300 dojdzie. Także jestem w zasadzie skołowana :-( Mam wrażenie że to przez tą dietę, no ale jem przecie, głodna nie chodzę, tylko inaczej jem.... o raaany zwariuje chyba.

Lalinek, a jak długo czekałaś na zdjęcia?

Mamuska to super, ze już 2 kg mój na ostatniej wizycie wazył 1500 a to było troche ponad tydzień temu :) więc nie sądze, żeby teraz miał aż 2 :)

No u mnie torba też już stoi w pokoju i powoli kompletuje, ale póki co rzeczy dla mnie.

Magda ja o rzeczach pamietam:) odbiore jak sie spotkamy:)

Mrówka - ja standard - FotoMiraŻak - 23 zł 4 zdjęcia - robiłam w czwartek więc cena aktualna.

JA dzisiaj już spakowałam torbę dla siebie i pierze się pierwsza pralka, potem jeszcze jedna i do suszarki.
Ja prasowałam do 5 miesiąca, bo to lubiłam. Potem mąż kupił mi suszarkę kondensacyjną i już prasować nie musiałam :)
Teraz poprasuję pewnie z 2-3 mc

ja jestem po wizycie, mój klopsik waży pełne 2 kg- mam wrażenie że to dużo, chociaż ginka powiedziała, że to normalna waga jak na ten tydzień.

Brzuch mi się napina, więc mam brać 2 nospy dziennie, szyjka raczej w normie.

hej:)

a do kiedy prasowałyście ubranka?

Lalinek ja ostatnio też miałam skurcze, przez podróż samochodem po dziurach :/ Przestraszyłam sie jak cholera ale na szczescie przeszły ;)

Dzisiaj odebrałam wózek i ciesze sie jak małe dziecko :D
Jutro zaczynam prać, prasować itd :)

Lalinek, współczuje, bo niestety wiem co to znaczy :(, ale wazne, że przeszły, jeszcze troszkę i skurcze mogą do nas przychodzic :).
A mnie już nosi, mam nadzieje, ze za 2, 3 tygodnie lekarz pozwoli mi się wiecej ruszac :). To wtedy może i z Wami się spotkam, chociaż musze się przyznac, że wczoraj wyszłam na chwilke na spacer poruszając się jak żółw a nogi to mnie tak bolały jakbym biegałą, ale było fajnie :).

Dziewczyny Pomóżcie, gdzie w Rumi zrobie ładne i tanie zdjęcia do dowodu? :)

Assegai, też się boję ile mój urósł.
Ja mam wizytę 13 kwietnia dopiero. Mam nadzieję, że teraz już mniejszy przyrost wagi będzie.

Ola, Alina, na pewno coś ustalimy.
Ola - ja mam jeszcze te rzeczy dla Ciebie ;)

hej dziewczynki ;-) Ja na weekend wyjechałam na działeczkę ;-) Całą niedzielę leżałam plackiem na leżaczku z gębą wystawioną ku słońcu. Odpoczęłam sobie i wyleniłam aż miło '-) A dzis idziemy do lekarza- zobaczymy jak maluszek się czuje, ile waży, (co mi spędza sen z powiek) jak urósł '-) a co do przygotowań- to ja już nawet jestem spakowana ;-) Małego też mam spakowanego i torbę porodową też ;-) Muszę mieć wszystko pięknie przygotowane. W sumie niedługo zaczyna sie 9 msc a wtedy już wszystko możliwe :-) Szybko zleciało co?

ja zawsze chętnie jeśli tylko będę czuła się na siłach :)

w każdym razie mała leży dziś bardzo nisko znowu - jakbym ją czuła przy samej szyjce... więc leżę sobie i mam nadzieję że będzie okej... jeszcze kilka tygodni - musimy wytrzymać :)

Ola pozdrów M. :)

Magda,oczywiscie bardzo chetnie ale mam troszke rzeczy w tym tygodniu no i niestety M wyjezdza:(wiec masakra,mysle,ze najlepiej byloby sie umowic np w przyszly poniedzialek,co Ty na to? moze Alina juz bedzie sie dobrze czula,no i ktoras z dziewczyn miala ochote sie z nami spotkac,co Wy na to dziewczyny?

Ja zaczynam już mieć sny, że rodzę a nic nie gotowe ;)
Więc w tym tygodniu biorę się za prania, prasowania itd.
Też lubiłam ten zapach niemowlaka :)

Ola, jak już dojdziesz do siebie to może w tym tygodniu się spotkamy?
Ja też słabsza jestem ostatnio...zaczyna być ciężej....

Alina, ważne że przeszły.
Co do prania to my Adasiowi praliśmy chyba do 10 mc ale to ze względu na zapach który mi się z niemowlaczkami kojarzy :)

Ja od jutra zabieram się za pranie i układnie rzeczy dla małej. I wtedy będę mogła w spokoju czekać na rozwój wydarzeń. Wizyta za tydzień i się okaże czy córka pokornie się obróciła czy nie

hej dziewczyny pare dni mnie nie bylo,tez sie jakos zle czulam i ledwo zylam, czulam sie strasznie oslabiona jak po zatruciu pokarmowym,ale juz przeszlo,Alina biedulko trzymaj sie i oby to sie juz nie powtorzylo.

Milego wieczoru

O kurcze, nieźle Cię wzięło Alinka. Oby to fałszywy alarm był.

Agusiaa, jak dziecko nie jest alergikiem to od Ciebie zależy kiedy przejdziesz na normalny proszek/płyn.
Jak u Jaśka będzie wszystko ok to będę prała pewnie koło 5-6 miesięcy jego ubranka w dzieciowym płynie, potem już normalnie.

ojjjjjjjjjj Lalinek uważaj na siebie!!!

Dziewczyny w realu jest promocja na proszek Lovela 3.6 kg za 36,99 plus płyn do płukania Lovela gratis jakby któraś była zainteresowana :) Do kiedy trzeba prać te ciuszki dziecięce w tych specjalnych proszkach? cena ich jest zabójcza wrrrrrrrrrrrrrrrr

kurcze dziewczyny ale się wystraszyłam.. cała noc walczyłam ze skurczami.. nieregularnymi, trwającymi powyżej 30 sekund i czasem bolesnymi... 4 godziny co kilka, kilkanaście minut ehhh - na szczęście przeszło, ale co się przestraszyłam to moje

gryka-kokos

my właśnie wróciliśmy od znajomych...chwila relaksu po ciężkim tygodniu...jest piękna, ciepła noc, od wielu miesięcy takiej nie było ;)

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...