MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Assegai no powinnaś mieć między 90 a 120 ( czasem dla ciężarnych piszą że do 140 też tragedii nie ma), więc przy 60 to słabo. Padasz tak przy 30 więc spoko :P trochę Ci brakowało :) to zależy co jadłaś wcześniej. np jajka mają 0 :)
ja mam przeważnie koło 140, ale nie zamierzam się tym az tak bardzo stresować. Ważnie że nie mam wciąż 180 czy 200 - wtedy jest masakra...
Assegai przede wszystkim jedz częściej i mniej żeby zdążyło się strawić - to bardzo pomaga przy cukrzycy.

Lalinek ja dziś paski kupowałam bez recepty i zapłaciłam 50 zł za 50 sztuk, a na receptę są za 1 grosz. Tak mi powiedzialą pani aptekarka. A mierzyłam na spróbowanie po godzinie od zjedzenia zupy i wyszło mi 60. Chyba za mało? nie wiem coś przekłamuje ten glukometr chyba... w razie co pozarłam wafla ryżowego bo przy takim cukrze to chyba powinnam paść juz co?

Assegai godzinę po - zawsze po 3 największych posiłkach. nawet w książeczce jest tak napisane + na czczo zawsze trzeba zbadać. generalnie 4 razy dziennie wpisywać w zeszyt.
Paski na receptę dostałam ale płaciłam chyba ok 3 zł za opakowanie, więc żaden kosmos.

dziewczyny ile czasu po posiłku kazali Wam mierzyć cukier? Dwie czy jedną? Mam glukometr i od jutra chce mierzyć, w czwartek ide do gina i się wywiem wszystkiego. Acha i jeszcze jedno- dostałyście receptę na paski? czy bez reundacji?

na necie oglądałam i bardzo mi się podoba :) waga jest superowa :)
zobaczymy w rzeczywistości :)

Lalinek, na początku też myślałam o tym, żeby wszystkie koła były duże i równego rozmiaru, ale niestety te wózki odpowiednio dużo ważą. Natomiast spośród wózków, które przednie koła mają mniejsze, te w Navingtonie moim zdaniem były i tak ok. Dobrze się prowadzi, przednie kółka łatwo się blokują, mnie przekonał, ale musisz sama zobaczyć, czy ci będzie odpowiadał.

Marciocha- byłaś wczoraj na wykładzie?
tak, położna mówiła o wyprawce,ale niektóre rzeczy pomijam, zresztą wydaje mi się, że położne muszą nam powiedzieć o wszystkim.

Powiem, szeczerze nie są wcale takie małe te koła. Mi wydaje się że są akuratr. Naprawdę widziałam dużo mniejsze. Po domu jak sobie jeździłam to wózek jeździ super. Skręca w miejscu, a jak chcemy zablokować kółka to trzeba wcisnąć przycisk.

No i ta waga. Bez problemu można wnieść malucha z wózkiem nie nabawiając się przy tym przepukliny :D Ja też mam wózek z fotelikiem Maxi Cosi City.

Grosik - ja też oglądałam ten wózek - na razie tylko na necie, ale wybieram sie do bobowózków w tygodniu :)
czy ten wózek nie ma za małych przednich kół ??? mnie to jakoś nie przekonuje, bo poza tym podoba mi się bardzo i nie ukrywam że jego waga jest dla mnie ogromnym atutem :)
zawsze myślałam że im większe koła tym lepiej - zwłaszcza jeśli chodzi o zimową porę...

Ja ze zmianą nazwiska na karcie ciąży nie maiłam problemu.Bo pielęgniarka która mi zakaldała katre ciąży zapytała sie jakie bedzie nazwisko jak bede rodzic to odrazu podała nowe po meżu :) A tak swoją drogą to ja po 4 latach nie mam zmienione nazwiska przy prawku...

Tak, Bobowózki są w Gdyni, mają fajną stronkę internetową ale chciałam jeszcze sobie na żywo pooglądać. Jest tam dość ciasno, ale jak pisałam wcześniej ekspedientki są bardzo pomocne, i prezentują wszelkie opcje dostępne w każdym wózku.

Właśnie wiem że Navingtony to ta firma Deltim, też mnie urzekło że stelaż składa się do takich niewielkich rozmiarów, i jest lekki, co dla mnie było mega ważne. Poza tym urzekł mnie wygląd wózka, pozostaje jeszcze decyzja co do koloru, ale chyba gondolę wezmę w jakimś jaśniejszym odcieniu, a spacerówkę w ciemniejszym. No i weźmiemy z fotelikiem Maxi Cosi.

Ja też często budzę się w nocy, rano ciężko wstać mi do pracy potem :-( Co do samego porodu, to nie mogę się doczekać Kruszynki na świecie, i na tym się skupiam. Staram się nie myśleć o bólu itd., bo tylko bym się niepotrzebnie stresowała.

I ja się dołączam do życzeń Mrówko :) Długiego, szczęśliwego życia z mężem i zdrowych, grzecznych dzieciaczków ;)

Ja się bałam przed pierwszym porodem, teraz totalny luz, co będzie to będzie, wiem już że cholernie boli, ale wiem też, że jakoś przeżyję...byle maluch wyszedł zdrowo i cało na świat a ja jakoś sobie poradzę ;)

ryba_gda podobno z drugim porodem idzie łatwiej wiec tej myśli sie trzymaj ;)
Ja też bardziej sie boje tego że nie wiem co mnie czeka, chociaż dzieki SR mam jakiś zakres i jakieś wyobrażenie o tym wszystkim.
To normalne że sie boimy w końcu to zmiana na całe życie i taaaaaka odpowiedzialność!
Ale z drugiej strony już sie nie mogę doczekać momentu kiedy zobaczę tą moją kruszynę :D

a ja myslalam ze jak juz czlowiek wie co go czeka, to jakos tak latwiej mu to czekanie przychodzi. ja boje sie glownie dlatego, ze nie wiem co mnie czeka..

Lalinek, pierwszego porodu w ogóle sie nie bałam, wręcz nie mogłam sie doczekać. teraz narazie nie mam czasu o tym myśleć, ale na pewno będę się strasznieeee bała... nie chcę nikogo straszyć, bo każdy porod jest inny, ale teraz juz wiem co mnie czeka i to mnie przeraża.

mrówka gratulacje!
z tym kąpaniem to było tak, że zaraz po porodzie nie kąpali, dopiero na drugi dzień rano, ale może sie coś zmieniło.
ze spaniem coraz gorzej, no ale śpijcie póki możecie ;) bo poźniej to będzie jeszcze gorzej. mnie nieraz tak muli w dzień, ale przy JAśku sobie nie pośpię. w nocy też nie, bo mały ładuje sie do nas...

jejq dziewczyny nie boicie się ???? mnie czasem zaczyna dopadać strach... zostało tylko 10 tygodni a wydaje mi się że w ogóle nie jestem przygotowana...
mieszkanie nie skończone, wyprawka nie zrobiona jeszcze do końca, wiedza (choć wciąż wzbogacana) wydaje mi się strasznie skąpa... pewnie o wielu rzeczach zapomnę, o wielu nie będę miała pojęcia... czasem mnie to przeraża wszystko...

Mrówka ja dane zmieniałam jak dostałam z USC akt małżeństwa...wtedy poszłam zmienić dowód, czekałam jakies 2 tygodnie(w Gdańsku) i wtedy z nowym dowodem zmieniałam dane w banku itd....a i masz 30 dni aby od momentu odebrania dowodu zgłosić zmianę danych w US.

im więcej szaleje tym lepiej :) przynajmniej jesteś spokojna a On dobrze się rozwija :)
moja mała tez ma chyba ADHD bo 24 na dobę dokazuje :)

na uczelnię możesz wysłać ksero aktu listem poleconym i prośbę o zmianę danych. Dołączyć do tego podanie i tyle.

Na karcie ciąży przekreśl stare nazwisko i wpisz wyraźniej nowe. W nawiasie to nie będzie nikt wiedział o co kaman :)

eee z tym kąpaniem to nam mówili inaczej...owszem teraz nie kąpie sie dzieciaczków zaraz po porodzie tylko wyciera....ale ogólnie maleństwo położne kąpią codziennie!
Mamuśka a byłaś wczoraj na wykładzie? Położna troche mówiła o wyprawce ;)

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...