MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Lalinek staniki Allesa dostaniesz w sklepie Marilyn w Galerii Przymorze, ja nie jestem w stanie w tej chwili załatwić rabatu ale możesz przymierzyc i kupić w necie ;)

śliczne są... :) tyle że ja muszę przymierzyć, bo przy takim rozmiarze niestety nie da się inaczej. Biorę do przymierzalni 10 z czego 2 pasują na tyle że nic się nie odciska i nie wylewa... ciężka sprawa i pewnie będę musiała wydać niemałe pieniądze na staniki, które będą pasować.

Ola, ten sklep za zakupy powyżej 400 zł wysyła gratis :)
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/814/skip,hop,duo.asp
A ceny detaliczne wszędzie w necie takie same, więc chyba importer narzuca...

Na pewno miałam jakieś staniki Alles.
Alina, zobacz sobie na tej stronie:
http://www.dlazmyslow.pl/kategoria-39-0,cena-1,50-100zl.php
Alles ma duży wachlarz rozmiarów. Miseczki do G.

kurcze ja nie mogę znaleźć staników dla siebie... przed ciążą nosiłam już miseczkę E - teraz F kupiłam na ciąże... ciężko coś znaleźć... :( wiecie może gdzie dostanę takie wielgachne staniki ??? :)

Magda ja mysle,ze skip hopa chcialabym kolor chocolate albo olive z przewaga na czekoladke:) jak bedziemy zamawiac to sie zdecyduje:)
Jak wyszukasz te swoje staniki to napisz jakiej firmy mialas.

3200 to dobra waga, żeby spokojnie urodzić ;)

Muszę poszukać moich staników do karmienia, nawet nie pamiętam z jakich firm miałam. Na pewno miękkie są fajne na noc, bo tak nie gniotą.

Olcia, myślałaś już o kolorze Skip Hopa? ;) Bo ja na 90% ten turkus w paski wezmę :D

Paulina, a jakie badania lekarz Ci zlecił? Ja też mam trochę za dużo wód, ale moja lekarka nie kazała się tym w ogóle niepokoić.

hej ja dzisiaj po wizycie w invikcie,maly zdrowy i juz taki fajnisty,tzn na 3d bylo go tak fajnie widac,bo to juz nie taki chudzielec:)wazy 1552 g i pani doktor mowila,ze jest tak jak powinno teraz byc no i,ze jak za duzo nie bedzie przybierac to 3200 g okolo powinno byc-zobaczymy:) Podczas badania spal i za nic nie dalo sie go obudzic,tylko stopa ruszal,bo trzymal ja sobie kolo buzki,wiec slodki widok:)

Dziewczyny znacie jakiegos sprzedawce na allegro u ktorego warto zakupic staniki do karmienia tzn takiego ktory ma dobre ceny czy lepiej w sklepie stacjonarnym??

Takie ładniejsze staniki są w KaMama (chyba tak się nazywa, mają sklep koło dworca we Wrzeszczu i podobno w Gildii) i chyba taniej niż w triumfie. Ja jestem też bardzo zadowolona z kupionych w h&m (takie mięciutkie, bawełniane bez fiszbinów), za dwupak płaciłam nie pamiętam, chyba jakoś 40zł.
A my właśnie byliśmy na wizycie. Mam w brzuchu strasznego klopsika - ponoć waży już 1600g! No i muszę sobie zrobić badania, bo mam trochę za dużo wód płodowych. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

No właśnie ja zupełnie nie wiem jaki rozmiar mam kupic i kiedy czy czekac na ostatnią chwile? Mi pod biustem bardzo dużo cm przybyło, ale po porodzie chyba powinno zmalec? Najgorsze jest to, ze mi te cm pod biustem cały czas rosną więc już zupełnie nie wiem jak mam kupic ten stanik wrr:/

w triumph staniki do karmienia takie usztywniane są po 89 zł :( ja mam też na razie jeden kupiony a Akpolu za coś koło 30 zł miękki bez fiszbin, chciałabym jakiś elegantszy usztywniany ale właśnie nie wiem czy nie szkoda kasy, do tego przymierzyłam jeden taki usztywniany i wg mnie niczym nie różnił się od zwykłego z odpinanymi ramiączkami (nie mogłam odsłonić piersi ani jej wyjąć)
Ciuszki mam już wyprane i wyprasowane :) a to 33 tydzień i 4 dzień :)

Mamuska1 - no przecież napisałam że wersja głęboko - spacerowa to i stelaż musi przecież być :)
my będziemy się targować jutro :P może coś się uda z ceny zjechać, bo chcę jeszcze kilka rzeczy kupić..

za staniki płaciłam po 19,90 na allegro za komplet- 2 szt- czarny i biały. Kupiłam sobie w swoim teraźniejszym rozmiarze bo cycki mi w ogóle nie urosły, NIC a nic, i w rozmiarze większym w razie jakby rozhulała sie laktacja.

Jeżeli chodzi o Jedo ja zapłaciłam za taki sam komplet jak Lalinek- 1320 zł w Mama i Ja w Gdańsku, tyle ze sie ostro targowaliśmy ;-)

Popakowałam już ciuszki dla małego do szpitala i stwierdziłam ze przydałoby się jeszcze dokupić tak na rozmiar 62,68, bo jakos tak mało mi się wydaje. Piekne pajace z krótkimi nogawkami mają w Tesco, tyle że sa troche drogie...no i te Pepco chce przyatakowac w weekend. Całe szczescie że mam już poprane i poprasowane wszystko ;-) Teraz znowu nakupuje i znowu prać i prasować... a po urodzeniu to już nie wspomne co będzie ;-)

Mamuśka, ja kupowałam w jakimś sklepie internetowym ale z fiszbinami.
Zmierz się dokładnie( odejmij z 5-10 cm z obwodu pod biustem bo się zmniejszy), spójrz w tabelę i kup.

A co do karmienia to ono siedzi w głowie a nie w piersiach i o tym trzeba pamiętać. Jak będzie potrzeba mam namiar na super doradce laktacyjnego

najtańsze staniki do karmienia ma chyba Canpol. ja taki sobie zakupiłam na noc, bo jest miękki, bawełniany, bez fiszbin.

mam duże obawy, że długo nie pokarmię piersią, ale oby to było tylko moje głupie gadanie.

effcia a ile kosztują te staniki Alles, z allegro je kupowałaś, czy można je gdzieś przymierzyć?

A czemu masz mało z niego korzystać?
Zawsze możesz kupić w pasmanterii zapinki i przerobić swoje obecne biustonosze.
Ja mam 2 firmy Alles a reszta swoje przerobione

czy kupiłyście już stanik do karmienia? mam w sumie pytanko, gdzie mogę kupić najtańszy stanik? bo sądzę, że mało z niego będę korzystała i nie chcę wyrzucać pieniędzy.

dzięki Lalinek, czyli w tym zestawie nic więcej już nie było? moskitiera? folia przecideszczowa, stelaż? czy tego nie bylo?

Mamuśka - w Mama i Ja w Gdyni głęboko - spacerowy 1490 zł + torba + ochraniacz na nóżki. Fotelik kpiłam gdzie indziej w promocji.

zrobiłam sobię liste co muszę dokupić i jest tego multum, zresztą nie wiele mam w domu:)

a co do pepco to jest jeszcze w etc na zaspie, polecam, faktycznie ceny mają dość niskie.

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...