MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

MamaMarty o takiej mieszance ni słyszałam :D
dobrze ze wymioty mnie ominęły ;)
a dzisiaj mnie brzuch pobolewa i to aż z promieniowaniem do pachwin :/

To powodzenia, oby się udało jak najszybciej :)

Majówki, czerwcówki :)

Na wymioty polecam Wam Lokomotiv popity Cola lub Pepsi :p

biorę - 10.11.10 :) ale tylko USC - czekam na potwierdzenie przez sąd II inst. unieważnienia pierwszego małżeństwa. Wtedy będzie i kościelny :)

Lalinek, a kiedy brałaś ślub?

Ech, potem tych "dla siebie" jest baaardzo mało, bo zazwyczaj lądujesz w sklepie z ubrankami dziecięcymi ;)

ja na razie niestety nie mogę sobie pozwolić na nic... przygotowania do maleńkiego ślubu pochłonęły cała gotówkę :( bede musiała troche poczekać... ale cały czas nie może być źle więc nie narzekam :)

ciesze się maga że robisz coś dla siebie :)

hej Babeczki :)
a ja wczoraj kupiłam sobie pierwsze ciuchy ciążowe w tej ciąży od forumki, z poprzedniej ciąży mam niewiele, bo szkoda mi było kasy na te parę miesięcy a teraz trochę poszaleję, wyprawkę prawie całą mam więc mogę wydać coś na siebie :)

:)
jak dobrze Was tu mieć :) można rozwiąć tyle wątpliwości :) czasem się uspokoić, usmiechnąc :)

hej dziewczyny, tez rok temu bylam czerwcowa mamuska w ciazy, a teraz moja dzidzka lezy na macie i wkurza sie ze nie moze sie podniesc:) 3majcie sie i dbajcie o brzuszki :*

ja akurat jak byłam to był wg mnie 6 tydzień a mi napisał na usg 5 tydzień i 6 dni czyli jakby nie patrzeć 6 tydzień :) następna wizyta za tydzień w środe więc będzie wg mnie równo 9 tygodnich skończonych zobacze co powie. Może na suwaczku miałaś np 7 i kilka dni- czyli tydzień 8 wiec powiedział Ci dobrze :))

Wg mnie 11 tydzień kończysz 7 listopada, ale może ja to źle liczę :)

Teraz masz na suwaczku 8 skończonych i kilka dni czyli tak jak mówisz 9 tydzień :)

Oj chyba nie dojdziemy do ładu z tymi tygodniami :)

mrówka ale lekarz jak pójdziesz to mówi Ci że 8 czy 9 ???? mi powiedział w zeszłym tygodniu że 8 a na suwaczku był 7 więc jakby nie liczyć to teraz 9 :) poza tym zapisując się na prenatalne 4 listopada też mi wyszło że powyżej 11 tygodnia.

Ja tabletki biorę na prolaktynę bo mam za mało, ale nie powiem Ci jak sie nazywają bo nie mam ich przy sobie, leukocyty chyba miałam też tak jak Ty

jesli chodzi o bakterie to ja mam nieliczne i jakies nablonki plaskie tez nieliczne i fosforany bezpostaciowe tak samo nieliczne leukocyty mam 1-3 ...
a co bierzesz za tabletki??

lalinek ja miałam @ 25 sierpnia i mi się zgadza wszystko z suwaczkiem chociaż wiadomo, ze suwaczek pokazuje skończone tygodnie wiec jesteśmy obydwie w 9 tc ja mam skończone 8 tc i 1 dzień, nie wiem dlaczego Tobie się nie zgadza kurcze zbyt skomplikowane to dla mnie :-)

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

mrówka ja miałam ostatni okres 22 sierpnia. wg internetowych kalendarzy, obliczeń i lekarza to 9 tydzień i 4 dzień :) termin 30 maj
tylko suwaczek jakiś lipny hehehehe :)

Kasiulkaa ja też miałam bakterie w moczu teraz czekam na kolejne wyniki bo robiłam posiew miałam też leukocyty i inne wyniki też bez rewelacji, póki co biorę tabletki i ma być dobrze a wyniki moczu chyba dopiero na wizycie w przyszłym tygodniu pokaze jak odbiorę ten posiew. nie martw się skonsultuj to tylko z lekarzem i może powtórz sam mocz bo mi najpierw wyszły bakterie liczne a potem nieliczne :)

Lalinek u mnie poranki też są najgorsze, ale na szczęście nie wymiotuję.
Dziewczyny a powiedzcie jak to jest, że ciąza ma 40 tygodni - 9 miesięcy czyli skończone 2 miesiące to jest 8tc czy 9tc?

o no faktycznie inaczej :) u nas nie ma takich ograniczeń.. ale to juz niedługo qwięc wytrzymasz :)

ja od 3 dni rano mam omdlenia.. kręci mi się w głowie, słabnę, niedobrze mi i straszliwie boli mnie głowa... w książce pisze że tak może być.. ale jakoś tak dziwnie i źle mi o poranku..

Jutro dziewczyny mam pierwsza wizyte u lekarza,w Anglii jest troszke inaczej niz w Polsce tutaj najpierw musialam umowic sie do ogolnego,on da mi skierowanie do poloznej ktora bedzie prowadzila cala ciaze.pierwsze usg jest dopiero w 11tc wiec pewnie wczesniej pojde prywatnie zeby sie upewnic ze wszystko jest ok.

witajcie, u mnie wszystko dobrze czuje sie w miare ok, nieraz mam niewielkie mdlosci ale jest ok :) no i jak narazie to 1kg przytylam ;) odebralam dzis wyniki i nie sa zadawalajace glownie chodz o mmocz bo mam jakies bakterie a do lekarza dopiero na nast czwartek ;/

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...