MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

no i co tak cicho dziewczynki? mi się wkradł błąd- na tym usg będę w 11 tyg 5 dniu więc może będzie ok. Póki co mam stresa :(

U mnie w 11 tc gin w sumie zrobił to badanie przezierności, ale stwierdził, że lepiej abym przyszła 2 tygodnie później to obraz będzie jaśniejszy i dokładniej zrobi się to badanie. I dzisiaj powiedział, że skoro wszystko u mnie jest w granicach normy to nie muszę robić dodatkowych badań genetycznych, mój wiek ani badanie usg tego nie wymagają, ale oczywiście jak bym chciała to można zrobić, tylko że wynik jedynie w skali 7-8% byłby bardziej dokładny, więc nie ma sensu.

ja będę w 11 tyg i 3 dniu i martwię się czy nie będą mylne te wyniki, czy to nie za wcześnie... A dziewczyny czy któraś z Was będzie robić test PAPPA? Mi ostatnio mówiła ginka ale nie wiem czy się zdecyduje... chyba nie, jak będzie na usg wszystko ok.

A na brzuszku po raz pierwszy miałam usg w 11 tc, ale wówczas słaba jest jeszcze przezierność.

USG prenatalne robione na brzuszku, w sumie nie różni się niczym od zwykłego USG tylko można już pomierzyć różne części ciała a przede wszystkim nosek i kark, lepiej już można ocenić serduszko, kręgosłup itp. Ja byłam sama, ale myślę, że chyba jak na każdą wizytę może z Tobą przyjść mąż.

ja ide na to usg 25. W poniedziałek. Stresuje się mega. Ja miałam ostatnie dopochwowe i mój mąż był ze mną.

Z tego co pamiętam, to to jest pierwsze na brzuchu robione :)

Ale to jest takie USG na brzuszku czy wewnątrz?:>

Większość lekarzy pozwala, żeby ojciec dzieciaczka był na tym USG :)
Nawet starsze dzieci, jeśli takie są...

nie no ja idę do placówki w Gdyni na 10go lutego. Podobno maja najlepszy sprzęt w trójmiście a cenowo prawie tak samo wszedzie...
a z NFZ za darmo idziecie ???????

i ponawiam pytanie do dziewczyn które już były na USG prenatalnym - czy dostaje się zdjęcia dzidziusia ???? czy mozna przyjść z facetem ????? i czym to się różni od "normalnego usg ???

ja ide do mojej lekarki na NFZ..i szczerze troche sie tego obawiam :/ szczególnie sprzetu...chociaz wiem że dużo w moim ośrodku się zmieniło na lepsze...moze lepiej sie nie stresowac na zapas ;)

Janka2 bardzo się cięszę, że wszystko jest wporządku :) zawsze to już mniej stresu :)

Podłączam się pod pytanie, a to USG robi się u swojego lekarza?

Marciocha a gdzie masz ????? :D

a i czy na tym USG może być mój facet ??? :) bo pewnie by chciał - jak na każdym :)

podłączam sie pod pytanie i w ogóle czy takie usg jakos rózni sie od zwykłego ?
Lalinek ja tez mam 4.11 ;)

mi się wyświetla 8 tydzień ale jakbym nie liczyła i nie sprawdzała internetowych kalendarzach ciązy to jestem w 9... od 22 sierpnia to moim zdaniem 9 tydzień - lekarza też :) no ale różnie liczą i nie wiem juz sama...

4.11. mam usg prenatalne. dziewczyny czy z takiego usg tez dostaje się jakies zdjęcia maluszka ????? :)

Tak patrzę co ja napisałam i normalnie dodałam sobie tydzień. Nie jestem w połowie 11 tygodnia tylko w połowie 10.
Ehh....a byłoby już o tydzień krócej :) Jak na razie to nie podoba mi się stan błogosławiony :)

Tak to właśnie to :) generalnie to na tym usg mierzył mi wszystko co można było zmierzyć a kark po kilka razy.

d@nte - współczucia....
ja mam zespół niespokojnych nóg wieczorami i w nocy i to jedyne co mnie męczy ale szału i obłędu mozna dostać. zasypiam nie wiadomo ile, kręce się wkurzona a jak już zasne to tak jak Ty - co chwile się budzę, siadam, chodzę, piję, leżę, chwile śpie i od początku. Potrafię się budzić 10 razy... ale rano nie ejstem o dziwno zmęczona za bardzo :) ale noce sa trudne...

Janka2 super !!! ciesze się ze dzidzius zdrowy :) miałas to tzn USG genetyczne ????? bo ja też mam iść na prenatalne i coś mi się wydaje że to właśnie to :)

Do lekarza ide w przyszłym tygodnu. Dopóki wyniki badań są ok to nie chcę sie faszerować zbędnymi tabletkami.
Zastanawia mnie tylko czy jak np wziełam kwas foliowy i za pół godniny poszłam wymiotować to czy zdążyło się rozpuścić i trochę wchłonąć do organizmu czy nie i czy nie brać jeszcze raz.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...