MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

hej :)
jak weekend ??? ja już od 7 w pracy... nie mam problemów ze wstawianiem, nie wiem co to poranne mdłości wiec póki co moge tu przychodzić :)
pozdrowienia z mroźnej Gdyni :)

witamy Aga :D
może poczekaj jeszcze chwile z lekarzem, tak do 5/6 -tego tygodnia, to wtedy jest większa szansa że bedzie "coś" widać :D

mi został jeszcze tydzień leniuchowania i wracam do pracy...mam nadzieje ze dam rade z tym cholernym zmęczeniem :]

witam dziewczyny czy moge dolaczyc do waszego watku:-)wczoraj sie dowiedzialam ze jestem w ciazy tzn.zrobilam dwa testy ktore wyszly pozytywnie i z moich obliczen wychodzi ze moge byc w 3/4tygodniu:-)musze sie teraz umowic do lekarza....

upupup ale spadłyśmy.........

ja obaw też nie mam odnośnie "obsługi" maleństwa chociaż to moja pierwsza ciąża, po prostu jakoś nie czuje się inaczej ani fizycznie ani psychicznie, czuje się tak samo jak przed ciążą... pewnie poczuje się mamą jak zaczne kupować rzeczy dla maleństwa, przygotowywać pokoik itp.

u mnie wiedzą najbliższe koleżanki, szwgierka (wiedziały że się staramy i wiedzą o 2 kreskach) i na razie tyle. Rodzicą i teścią póki co nie mówie - poczekam na potwierdzenie od ginekologa (już w pon), chyba że synek się wygada, że mamusia ma dzidzie w brzuszku:) To druga ciąża i zanim zaszłam bałam się , że będzie mniej emocjonująca niz pierwsza, że będzie taka "normalna" ... Ale jest super - żadnych obaw jak to będzie z obsługą maleństwa czy porodem - przecież raz już dałam radę. po prostu czysta radość bez żadnych obaw - no poza oczywiście tym, żeby z Malulkiem było wszystko OK:) Pozdrawiam.

ja też powiedziałam już wszystkim bliskim znajomym i rodzinie. W pracy też już wiedzą. Nie wierze w zabobony że trzeba czekać do 3 msca itp. Jak coś będzie nie tak to i tak się wyda z jakiego powodu jest nie tak, i tak wyjdzie na jaw. A co do cieszenia się z ciąży, to nie wiem jak wy, ale ja nie czuje że jestem w ciąży.... może jak urośnie brzuszek, jak poczuje ruchy a tak strasznie ciężko mi uwierzyć że to już :D

Cytomegali ma IGM i IGG tak jak toxo

tak patrze na moją liste badań, może: VDRL

bo zdjęcie się nie wkleiło :) co za grrrrrrr heheheeh

toksoplaznoza IgG i IgM to jest chyba...

Cytomegalia - ooooo tego mi brakowało :) z ta cytomegalia ma jakies oznaczenia ZgG i ZgM czy coś takiego ?????

i jeszcze coś w rodzaju LRLD (W) nie wiem co to...

:)

Lalinek gratulacje, super wieści :)) ciężko rozszyfrować badania, ja obstawiam na toxoplazmoze i cytomegalie :)

http://profile.imageshack.us/user/my5hka/

pomóżcie mi roszyfrować co to za badania.....

dzidzia ma 15 mm :D serducho wali jak szalone :D
8 tydzień :)

nie mogłam wrócić od lekarza do pracy autem - tak płakałam że co chwile musiałam się zatrzymywac bo już nic nie widziałam :)

ulga....

A wiecie co ja już jestem w 12 tc i od tego tygodnia tak naprawdę zaczęłam się tym wszystkim cieszyć, wcześniej też niby byłam happy, ale zawsze coś dolegało a teraz to po prostu humor mam od rana do wieczora :) I Wam też życzę takiego nastroju!

U mnie sporo ludzi wie już. Jutro idziemy na imprezę do kolegi to pewnie większość znajomych się dowie :)
Teraz jakoś wcześniej mówiliśmy, przy pierwszej ciąży dłużej nie chciałam mówić nikomu poza najbliższą rodziną.
W ogóle teraz mam tak spokojne i luźne podejście do tematu, że aż jestem ciekawa jak to jest np. przy czwartym dziecku :D

I zazdroszczę Wam dziewczyny kompletowania wyprawki od początku, ja prawie wszystko mam, a to takie przyjemne zakupy :)

Ja jeszcze w rodzinie nikomu nie powiedziałam, zastanawiam się czy nie poczekać do końca 3 miesiąca

ja sie zaczełam chwalić po pierwszym USG :)

Ja nie wytrzymałam, powiedziałam rodzicom i bliskim 3 dni po tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży, planowałam, że najpierw pójdę do gina a potem im powiem, ale na wizytę musiałam poczekać 2 tygodnie więc bym nie wytrzymała. A jak już rodzice i rodzeństwo się dowiedziało to pocztą pantoflową w mig rozeszła się dobra nowina :)

Oj a mi tak wolno ten czas leci, chciałabym już 10 tydzień. Dziewczyny a Wy już się chwalicie tą informacją czy jeszcze czekacie?

jeeeny a ja dzisiaj zaczynam 10 tydzien, jak ten czas szybko leci ! :|

Lalinek nie denerwuj się zobaczysz, wyjdziesz od lekarza dużo spokojniejsza jak zobaczysz swoją dzidzię :) Co do wyników to ja tez za dobrych nie miałam ale lekarz mnie uspokoił, że niektóre trzeba powtórzyć na coś innego zapisał tabletki :) Mnie plecy nie bolą, ale brzuch cały czas doskwiera.

Lalinek, daj znać jak wrócisz od lekarza

Inne tematy z forum

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (11 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...