MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

czy to prawda że jeśli na USG genetycznie zabierze sie płytę DVD to nagrają filmik ???? doszły mnie dzis takie słuchy...

ja pierwszy raz byłam w 5 TC. Lekarz nie widział jeszcze praktycznie nic prócz czarnej plamki, ale uprzedził mnie że tak moze być bo sprzęt do najnowszych nie należy.

Nie potrezbuje potwierdzenia ciąży:) organizm sam mówi za siebie:) Teraz zaczął sie już 8tc,a za kilka dni w końcu zobaczę Bąbla:)
Po prostu zdziwił mnie nieco pragmatyzm lekarza:)
Pozdrawiam

5-6 tydzień najwcześniej na USG mozna wykryć ciążę, ale oczywiście możesz zrobić z krwi BHcg - to najlepszy test :)

dziewczyny, w którym tygodniu lekarz oficjalnie potwierdził Wam ciążę? Miałam 2 tyg temu zaskakującą wizytę u ginekologa :) Z pierwszym dzieckiem poleciałam do ginekologa zaraz po zrobieniu testu i na podstawie badania Pani doktor powiedziała, że rozpulchnienie itp wskazuje na 100% ciąże, kilka dni później zrobione usg i dzidziuś jak malowany:) Z tym, że pierwszą ciąże prowadziłam prywatnie. Tym razem postanowiłam wykorzystać swoje składki zdrowotne i prowadzić ciąże w ramach NFZ. Po wizycie w przychodni 2 tyg temu lekarz stwierdził, że od zapłodnienia minęło z 2 tyg, od ostatniej miesiączki z 4 więc w sumie to nie ma za bardzo sensu przeprowadzać badania ani usg bo i tak może nic nie być widać i mam się zjawić za 2-3 tyg (8.11) HMMM... wyszłam troche zdziwiona..przy pierwszej ciązy poleciałabym prywatnie a tak..grzecznie czekam:))

HOHO :) widzę nowe "twarze" :) witam :)
mam nadzieje że będziecie przechodziły ciążę tak gładko jak ja (odpukać :) ) życzę Wam tego :)

Czesc Dziewczyny:) Kasiorek widze,ze z Twojego suwaczka wynika,ze masz termin 1 dzien po mnie :)

Cześć nowe Mamuśki :)
W następnym wątku powiększymy naszą listę :)

Witamy nową koleżanke :-)

Witam wszystkie mamusie:) Jestem w 5 tc a termin mam na 28 czerwca. Super byloby sie do Was przylaczyc aby dzielic sie wrazeniami w tym wyjatkowym okresie. Co jedna glowa to nie kilka:)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Hej, no jest trochę lepiej, dużo odpoczywam staram się leżec troche w ciągu dnia. Jeśli chodzi o lekarza to byłam u niego kilka dni temu i było wszystko w porządku.

ja umieram w pracy :/ niemiłosiernie bolą mnie plecy :(

Dziewczyny dzis jestem umowiona prywatnie na pierwsze USG,ale sie ciesze juz sie doczekac nie moge:-)

hej dziewuszki ;-) Co taka cisza?

Jak brzuszek? Boli nadal?

Ja sie zachwyciłam dziś bo moja terapia kawowa jest cudowna ;-) Brzuch już nie wzdęty i kilo w dół :-) haaaaaaa takze mój bilans wagowy +1 :)

A może masz możliwość zadzwonić do swojego lekarza? Zawsze może uspokoić i coś doradzić.

A ja nie mogę nadal kawy pić :( buu, a tak dobrze stawiała na nogi rano....
ale za to wciągamy sobie właśnie z Młodą czekoladę truskawkową :)

dzisiaj fajna pogoda, ciepło jak już dawno nie było, jutro ma być podobno jeszcze lepiej...

jeżeli się martwisz to moze idz do lekarza. Dla świętego spokoju ;-) Może to niekoniecznie macica? Może jelita lub coś ;-)
Ja nie biorę od poniedziałku luteiny i spijam kawsko z mlekiem rano i czuje się jak młody bóg ;-) Wzdęty brzuszek sie zmniejszył, czekam może zmniejszy się waga heh... Wczoraj odkopałam swój przedpotopowy strój i czepek i dumnie pokrocze na basen w ten weekend. Mam plana co by się troche wziąć za siebie...

Dziewczyny od wczoraj bardzo boli mnie brzuch, wzięłam dziś nospe ale jakieś super poprawy nie ma :( martwie się ;(

no wrocilam od lekarza i jest wszystko dobrze, niepotrzebnie sie denerwowalam ale to tak juz jest... maluszek 24mm nawet zdjecia nie dostalam bo sprzet byl zastepczy ;( a na nim sie nie robi zdjec ;(
na mocz dostalam jakies globulki...

oj marciocha ty biedulko...
ja dzis wzielam tabletke na mdlosci i jest mi troszke lepiej...:-)zrobilam sie strasznie czula na zapachy...

ja staram sie odganiać takie myśli od siebie jak najdalej ;)

dzisiaj sie strasznie dziwnie czuje...od rana mi słabo, i ledwo oddycham...a do tego w pracy musze siedzieć jeszcze 6 godzin :/

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...