MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

czy to prawda że jeśli na USG genetycznie zabierze sie płytę DVD to nagrają filmik ???? doszły mnie dzis takie słuchy...

ja pierwszy raz byłam w 5 TC. Lekarz nie widział jeszcze praktycznie nic prócz czarnej plamki, ale uprzedził mnie że tak moze być bo sprzęt do najnowszych nie należy.

Nie potrezbuje potwierdzenia ciąży:) organizm sam mówi za siebie:) Teraz zaczął sie już 8tc,a za kilka dni w końcu zobaczę Bąbla:)
Po prostu zdziwił mnie nieco pragmatyzm lekarza:)
Pozdrawiam

5-6 tydzień najwcześniej na USG mozna wykryć ciążę, ale oczywiście możesz zrobić z krwi BHcg - to najlepszy test :)

dziewczyny, w którym tygodniu lekarz oficjalnie potwierdził Wam ciążę? Miałam 2 tyg temu zaskakującą wizytę u ginekologa :) Z pierwszym dzieckiem poleciałam do ginekologa zaraz po zrobieniu testu i na podstawie badania Pani doktor powiedziała, że rozpulchnienie itp wskazuje na 100% ciąże, kilka dni później zrobione usg i dzidziuś jak malowany:) Z tym, że pierwszą ciąże prowadziłam prywatnie. Tym razem postanowiłam wykorzystać swoje składki zdrowotne i prowadzić ciąże w ramach NFZ. Po wizycie w przychodni 2 tyg temu lekarz stwierdził, że od zapłodnienia minęło z 2 tyg, od ostatniej miesiączki z 4 więc w sumie to nie ma za bardzo sensu przeprowadzać badania ani usg bo i tak może nic nie być widać i mam się zjawić za 2-3 tyg (8.11) HMMM... wyszłam troche zdziwiona..przy pierwszej ciązy poleciałabym prywatnie a tak..grzecznie czekam:))

HOHO :) widzę nowe "twarze" :) witam :)
mam nadzieje że będziecie przechodziły ciążę tak gładko jak ja (odpukać :) ) życzę Wam tego :)

Czesc Dziewczyny:) Kasiorek widze,ze z Twojego suwaczka wynika,ze masz termin 1 dzien po mnie :)

Cześć nowe Mamuśki :)
W następnym wątku powiększymy naszą listę :)

Witamy nową koleżanke :-)

Witam wszystkie mamusie:) Jestem w 5 tc a termin mam na 28 czerwca. Super byloby sie do Was przylaczyc aby dzielic sie wrazeniami w tym wyjatkowym okresie. Co jedna glowa to nie kilka:)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Hej, no jest trochę lepiej, dużo odpoczywam staram się leżec troche w ciągu dnia. Jeśli chodzi o lekarza to byłam u niego kilka dni temu i było wszystko w porządku.

ja umieram w pracy :/ niemiłosiernie bolą mnie plecy :(

Dziewczyny dzis jestem umowiona prywatnie na pierwsze USG,ale sie ciesze juz sie doczekac nie moge:-)

hej dziewuszki ;-) Co taka cisza?

Jak brzuszek? Boli nadal?

Ja sie zachwyciłam dziś bo moja terapia kawowa jest cudowna ;-) Brzuch już nie wzdęty i kilo w dół :-) haaaaaaa takze mój bilans wagowy +1 :)

A może masz możliwość zadzwonić do swojego lekarza? Zawsze może uspokoić i coś doradzić.

A ja nie mogę nadal kawy pić :( buu, a tak dobrze stawiała na nogi rano....
ale za to wciągamy sobie właśnie z Młodą czekoladę truskawkową :)

dzisiaj fajna pogoda, ciepło jak już dawno nie było, jutro ma być podobno jeszcze lepiej...

jeżeli się martwisz to moze idz do lekarza. Dla świętego spokoju ;-) Może to niekoniecznie macica? Może jelita lub coś ;-)
Ja nie biorę od poniedziałku luteiny i spijam kawsko z mlekiem rano i czuje się jak młody bóg ;-) Wzdęty brzuszek sie zmniejszył, czekam może zmniejszy się waga heh... Wczoraj odkopałam swój przedpotopowy strój i czepek i dumnie pokrocze na basen w ten weekend. Mam plana co by się troche wziąć za siebie...

Dziewczyny od wczoraj bardzo boli mnie brzuch, wzięłam dziś nospe ale jakieś super poprawy nie ma :( martwie się ;(

no wrocilam od lekarza i jest wszystko dobrze, niepotrzebnie sie denerwowalam ale to tak juz jest... maluszek 24mm nawet zdjecia nie dostalam bo sprzet byl zastepczy ;( a na nim sie nie robi zdjec ;(
na mocz dostalam jakies globulki...

oj marciocha ty biedulko...
ja dzis wzielam tabletke na mdlosci i jest mi troszke lepiej...:-)zrobilam sie strasznie czula na zapachy...

ja staram sie odganiać takie myśli od siebie jak najdalej ;)

dzisiaj sie strasznie dziwnie czuje...od rana mi słabo, i ledwo oddycham...a do tego w pracy musze siedzieć jeszcze 6 godzin :/

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...