MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

eee nie ma co się bać - wiem co mówię :) też się zawsze niepotrzebnie trzęsę, ale teraz to łatwo mi mówić hehehe

witajcie :) ide dzis na kontrole i sie boje jakby cos sie mialo strasznego wydarzyc..
a tak poza tym to sie dobrze czuje a nawet powiedzialabym bardzo dobrze az dziwne ;/ :)

hej hej :)
ja mam fitness codziennie z moją córą w domu i na spacerze :)
ale też się teraz szybciej męczę niż normalnie, chociaż chyba jest lepiej niż dwa-trzy tygodnie temu

piszecie już o Sylwku, ja bym bardzo chciała w góry jechać, ale chyba się nie wyrobimy w tym roku :( latem byliśmy w Bieszczadach w fajnej chałupie, chętnie bym się tam wybrała na Nowy Rok...ale zobaczymy

Hej.
Wymioty jakby mi powoli przechodziły. W końcu mogę się normalnie napić i coś zjeść :) Byłam u lekarza i przepisał mi jakś lek, ale na razie go nie kupiłam bo wczoraj wymiotowałam tylko rano a dzisiaj udało się jak na razie bez wymiotów.
Widziałam dzieciątko :) i serduszko słyszałam. Jakie to piękne. Za półtora tygodnia ide na USG genetyczne. Lekarz powiedział że niby można teraz ale lepiej i dokładniej będzie około 13 tygodnia. Żadnych innych testów robić nie będę. Po pierwsze nie widzę potrzeby, przecież jak będzie coś nie tak to też będę kochać dzieciątko, to będzie przecież moje kochane dzieciątko. Po drugie wole te pieniążki przeznaczyć na coś dla tej małej kruszynki. No a po trzecie to żedne badanie nie daje 100% pewności że coś jest ok bądź nie. Dopiero jak zobaczymy, dotkniemy, potrzymamy to będziemy wszystko wiedziały.

no ja też na pewno coś zaczę robić ze sobą bo masakra... baaaardzo szybko się męczę...

Rozglądam się powoli za jakimś fitnesem dla ciężarnych bo musze się zacząć ruszać.... myślałam o tym: http://www.gymnasion.pl/content/view/31/105/
no i basen w weekendy... czuje potrzebe ruchu... wczoraj przeszłam się z parkingu podziemnego w Medisonie w gdańsku na 3 piętro do Invicty i dziś mam masakryczne zakwasy... a nadmienie że wlazłam na górę raaz... hahaha no źle ze mną, co tu dużo mówić...

wiesz co ja się spotkałam z różnymi opiniami. Jedni mowią ze daje tylko 7 % więcej pewności niż USG (te gdzie patrzy się na kość nosową i przezierność, bo nie wiem czy o to Wam chodzi mówiąc o genetycznym?), moja ginekolog mówi że usg to ok 60% pewności a test PAPPA 90%, więc warto zrobić. Z tym ze test PAPP-A wykrywa Zespół Downa i jakieś jeszcze 2 choroby, nie wykrywa wad CUN. Ja się zastanawiałam nad tym takim potrójnym bo ten niby wykrywa wady CUN, ale ostatecznie chyba dam sobie spokój.

ja właśnie mam robić genetyczne i test pappa u innego lekarza w połowie listopada a koszt to 450 zł :/ usg genetyczne zrobie bo uważam że trzeba :) ale z testem to wyjdą duże pieniążki, nie mam zamiaru oszczędzać na dziecku, ale sama nie wiem ten test i tak nie wykluczy tych chorób, prawda? musze o nim poczytać i wtedy zdecyduje

mnie za serce ujęły te nóżki z paluszkami, jak mi zamachało na monitorze to aż mi serce zamarło ;-)

mrówka super :) cieszę sie że widziałaś dzidzię :) na mnie największe wrażenie i tak wywarło bicie serca. na to czekałąm najbardziej i to była najbardziej wzruszająca chwila..

ja robię USG genetyczne.
mrówka - w pracy nie mam jak się położyc :P choćbym bardzo chciała...

genetyczne masz chyba w standardzie, jeżeli chodzi ci o to co robione jest między 11 a 14 tyg, co sprawdzają kość nosową i przezierność.

a ja chyba kawsko wypije, spać mi sie chce niemiłosiernie. do końca tyg zastepuje koleeżanke i przychodze na 7 do pracy.
Wczoraj zrobiłam ten test PAPP-A. Nie wiem czy warto czy nie, ale dla świętego spokoju, przynajmniej będę mieć większa pewność ze jest wszystko ok. W sumie nie co rok jest się w ciąży... Wyniki mam za 5-7 dni, ale jestem spokojna.
U mnie z tymi wzdęciami jest lepiej. Dalej mam flaki wszystkie wydete, ale ruszyło się coś w końcu ;-) To chyba zasługa odstawienia luteiny, bo wiadomo im więcej progesteronu, tym większe problemy.
A w ogóle wczoraj kupiłam sobie pięęęęęękną kieckę, ciążówka jak nic, z miejscem na brzuszek ;-) W New Yorkerze. Tak sie przymierzam w strone Sylwestra... Teraz fajna moda jest, wszystko takie długie, tunikowate, ciążowe ;-)

Lalinek to się połóż jak Cię brzuszek boli i odpocznij ( chociaż jak jestes w pracy to pewnie to nie jest łatwe)

Pochwale się :) Dzidzia ma 2 cm i widziałam już jej główke rączki i nóżki :) Fajna jest :)) wydaje mi się, ze dziewczynka hehe

P.S. Dziewczyny USG genetyczne i test Pappa robicie?

cześć dziewczynki :)
ale mam wzdęty brzuszek... :( boli jak nie wiem..

kasiorek555...to moim zdaniem mozesz juz tak za tydzien isc do lekarza...ja byłam w 5 tygodniu i 6 dniu ;) i tak liczac od ostatniej @ ;)

a co do zajęc to ja myslalam zeby od stycznia zaczac...juz chyba wtedy zrobie sobie wolne, to bedzie wiecej czasu ;)

a kiedy można zacząć ćwiczyć na takich specjalnych zajecich dla ciężarnych? od którego miesiąca?

Wiem że teraz nie, ale tak pytam z ciekawości.

Kasiorek, teraz jeszcze możesz nie zobaczyć maluszka. Ok. 6-7 tygodnia już dobrze widać i pęcherzyk i zarodek w środku.
Jak pójdziesz za szybko to możesz się niepotrzebnie zestresować, że coś nie tak.

Dalia, też się cieszę z tego powodu, bo moja córeczka styczniowa, więc od początku ubierana w kombinezon, czapkę itd.

mam czekac do 5, 6 tygodnia od ostatniej @ tak? Bo od 22 września (wtedy zaczeła mi się @) piąty tydzień zaczął się dzisiaj.

a ja czuje ze będzie chłopak i niby wyglądam na chłopaka. No zobaczymy. A ostatnio też zauważyłam że jak mówie o dzidzi to zawsze w męskim rodzaju :-) A oczywiście marzy mi sie córka :)

Dziękuję, ja się bardzo cieszę, że urodzę teraz na początku lata, córeczkę urodziłam we wrzesniu i załapałam się tylko na kilka dni letniej pogody, a takie spacerki są dużo przyjemniejsze i nie ma problemu z ubieraniem dzidzi, moja tego nie znosila:)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...