MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tamten watek juz zdecydowanie za dlugi,witam w nowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 28 )

Tak Grosik, mój też. Tylko ja jakoś za montypytonem nie przepadam i wolałam szreka. Jakbyśmy byli zgodni to może jednak byśmy poszli.
Co do spotkania, to bym musiała wziąć obu chłopaków i musiałoby to być gdzieś, gdzie bym łatwo dotarła, ale ogólnie jestem chętna.

Ja o Spamalocie tez slyszalam same pozytywy i nawet mielismy sie isc,ale musialam odwolac rezerwacje,bo maz na mecz sie wybral:) Takze mam nadzieje,ze innym razem sie wybierzemy:)

My na dzialce,bedziemy tu przez 2 tygodnie,wiec ze spotkania narazie odpadamy,ale innym razem jestesmy chetni.

Madzia, dzięki za rekomendację, uwielbiam poczucie humoru Monty Pythona, także liczę na dobrą zabawę. I maga, dzięki za opinie odnośnie gąsienicy, pewnie jej kupimy, tym bardziej, że może starczyć na długo :-)

Tak, Paulina :-) Twój też?

Grosik, czyżby małż w intelu pracował?

Grosik, ja po Spamalocie nie mogłam śmiać się przez tydzień, tak mnie mięśnie brzucha bolały ze śmiechu :) Miłego oglądania

Mam gąsienicę. Moim zdaniem jedna z lepszych zabawek FP. Moja Marysia do dziś się nią bawi. Dostała jak miała ok. 9-10 miesięcy.

Hej Paulina, właśnie do Muzycznego lecimy jutro, na Spamalota :-)

A dziewczyny, myślałyście już nad prezentami gwiazdkowymi dla swoich maluchów? Lenka na święta będzie miała już prawie pół roku. Chcemy jej kupić sanki z oparciem, myślałam też o jakiejś zabawce edukacyjnej, ale wybór taki, że trudno zdecydować, co się sprawdzi i czym będzie się bawić.Mężowi wpadła w oko gąsienica gawędziarka, rzeczywiście taka super, może któraś z was ma?

hej hej,

ja wczoraj dałam 30 ml soczku Bobfruta z marchewki i coś jeszcze, z butli się krzywiła, smoczek zmienił barwę na pomarańczowy, nie chce się domyć!! grr!! i łyżeczką troche wypiła, a ja dokończyłam resztę. Takim tempem to ten soczek będziemy miały na tydzień.

a jaką kaszkę manną polecacie, zeby była błyskawiczna?

Madzia, zdrówka życzymy.
Grosik, a na co się wybieracie? My też mieliśmy propozycję wybrania się do teatru muzycznego, ale się nie zdecydowaliśmy. Nawet nie wiem, czy ktoś z rodziny by się podjął zostać z dwoma i położyć ich spać.

Grosik, oby się udało ;)
U mnie nie ma opcji 4-5 godzin, najwyżej dwie. Młody zawsze ze mną, wszystkie imprezy, spotkania itp. Jutro wreszcie idę do fryzjera i pewnie też będę go karmić w trakcie ;) W sumie już przywykłam, bez niego jakoś mi dziwnie ;)

Madzia, zdrowia dla Was!

Jasiek zjada łyżką kaszkę ryżową owocową, ale jak dodam owoców ze słoiczka to już spryciarz nie tknie.

Apropos wyjść, wybieramy się z mężem w piątek do teatru, razem z dojazdem nie będzie nas 4-5 godzin. Dotychczas zostawiałam Lenke maksymalnie na 3 godziny z rodzicami, a tak to wszędzie zabieramy ją ze sobą, u znajomych zasypia w drugim pokoju i nie ma problemu. Trochę się denerwuję, bo jednak na razie jest tylko na piersi, ale zakupiłam mm, zobaczymy. Raz już jej kiedyś podałam, coś tam zjadła ale zachwytu nie było.

Poza tym wczoraj skończyła 4 miesiące i nabyła nową umiejętność - przewracanie się z brzuszka na plecki. Ależ jej się to podoba! Czekam teraz na ruch w drugą stronę :-)

Oj Gaba, czemu od razu pół roku :) może akurat Borysek miał gorszy dzień

Hej dziewczyny. U mnie też się duzo dzieje. Już 4 tygodnie pracuje. Do tego przeprowadzka ehh. Mały waży prawie 7800 :). Z jedzeniem na razie nie mamy problemu. Je pierś, mm, owoce i powoli marchewke. No i kaszki :) i z butli i z łyżeczki, chociaż łyżeczką tak średnio wychodzi.

Dziewczyny macie pomysł od czego może by wysypka na lpecach? zaczęło się od karku i potem coraz bardziej na plecy, pediatra sama nie wie czy to potówki :/.

my dziś po szczepieniu. Ola była bardzo dzielna, w ogóle nie płakała :))
waży 5850 g i ma 62,5 cm :)) waga trochę "piórkowa" ale dr mówiła że jest ok :)

Jak w Gdańsku, to Ja jestem chętna na spotkanko.

U nas okropne przeziębienie, NAstka zakatarzona, kaszle, wyszły spacery po cmentarzu :(
A przez to przeziębienie, dziś w nocy co chwilę pobudki
Jestem wykończona, ale co zrobić?
Dziewczyny, jakieś spotkanko?

Już teraz wiem ,że przez najbliższe pół roku nie będę chodzić na nocne imprezy:(
Poszliśmy w piątek na urodziny do znajomych, teściowa została z dzieciakami całe szczęście starszy sam się umyje i przebierze jedynie był problem z czytaniem. Młody za to dał jej tak w kość, stwierdziła że w dzień może się nim zająć od czasu do czasu ale w nocy nie ma szans. Między 19,30 a 24 spał z 15min pozostały czas go nosiła bo płakał (oczywiście nie zadzwoniła po nas).Jak wróciłam podałam mu pierś i zasnął w 3 min. Tęsknił maluszek:( Impreza Halloween odbyła się z nim
Bobi też nie chciał jeść nic poza cycusiem ewentualnie moje mleczko z butelki. Za każdym razem jak próbowałam coś podać łyżeczką było rzucanie się, machanie rączkami , wczoraj w końcu załapał kaszkę z jabłkiem

No właśnie dziewczyny, skoro z butelki nie chcą, to może z kubeczkiem zaskoczą. Szymon jak miał pół roku to już pięknie pił z normalnego kubeczka (bez żadnych ustników).
Misiek też wcina wszystko z wielkim apetytem, nieważne - pierś, butelka czy łyżeczka. Tylko wody nie chce pić, a soków ani herbatek wolałabym nie podawać, bo wtedy w ogóle go do wody nie przekonam.
Wczoraj zapakowaliśmy Szymona w wózek a Miśka w chustę i wybraliśmy się piechotą na 2 cmentarze. Ale Miśkowi się podobało oglądanie świata z innej perspektywy. No i cały czas przytulony do mamy/taty - bezcenne :)

Marta moje mleko sciagniete tez z butelki nie przejdzie:) Poprostu cycus jest najlepszy, no,ale dobrze,ze ladnie je lyzeczka i praktycznie wszystko. Za jakis czas wprowadzimy kubeczek.

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...