MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.19(48)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.19(48)

hm to mój Tusio z zębami daleko w tyle (razem z bliźniaczkową Gosią :-) ,ma 4 jedynki i pół dwójki :-)
mleko ciągnie nadal z piersi,ale powoli szykujemy się do odstawiania ,więc dostaje tylko w nocy (niestety ale kilka razy) ;w dzień normalny nabiał +kaszka mleczna na kolację
a jak u waszych maluchów postępy w chodzeniu? kurcze mój się ociąga bardzo (jest przecież jednym ze najstarszych dzieci w naszym wątku :-) na razie nauczył się stać bez trzymania,szaleć przy meblach wspinać się jak najwyżej się da (np.na krzesło a z niego na stół:( ) no ale chodzić sam nie chce,nawet trzymany za rękę,zdecydowanie woli zasuwać na czworakach (już nie powiem,ile par spodni zdarł na kolanach i jak się ludzie dziwnie na mnie patrzą,jak on zasuwa po chodniku wokół bloku-no ale co mam zrobić,przecież nie mogę takiego dużego dzieciaka w wózku ciągle trzymać,a plac zabaw przecież taaaki nudny jest :-)
nie to żebym się martwiła czy go popędzała,ale byłoby mi łatwiej,gdyby książę zaczął poruszać się na dwóch nogach
pozdrowionka dla wszystkich maluszków :-)

my mamy cztery czworki i ogolnie 12 zebow
jesli chodzi o mleko to filip pije rano i wieczorem

uciekam bo jestem chora :(

To 3-ki wychodza ok 2 roku zycia:):)

my mamy 3 z 4 czwórek, mamy teraz 11 zebisków:)

Majka pije mleko rano i wieczorem ale chyba mogłaby na kazdy posilek, a pije smierdzacy Nutramigen ale ona go kocha:):)

Majka ma już dolną jedną czwórkę, a oprócz tego wyszły jej już wszystkie dwójki i dolna piątka :)

Co do mleka to Majka już od ok 2-3 miesięcy nie chce pić mleka tzn. pije w nocy ok 120ml i na noc ok 90ml. Od czasu do czasu je kaszkę na mm ale bardzo rzadko, bo ze względu na częste zaparcia nie może jej jeść codziennie. A pije mleko Humana 2 (też z tego samego względu musiałyśmy wrócić do 2).
Ponieważ pije mało mleka daję jej sporo nabiału: co 3 dnień na śniadanie budyń na krowi mleku, codziennie jogurt no i zamiennie jajka w różej postaci twarożki sery itd.

Bratanek tez ma juz dwie gorne czworki a ma poltora roku :) wiec calkiem mozliwe :)

powiedzcie czy wasze pociechy pija jeszcze mleko ?
moja nieche czasem tylko rano wypije tak odpycha zawsze butelke .
jakie mleko dajecie ?

a co tutaj taka cisza??

Wiecie co Oskarowi rośnie czwórka, a gdzieś czytałam, że wychodzą dopiero koło 2 urodzin. Dziwne;>

dziewczynki jeszcze raz prosimy o głosy bo strasznie spadamy w głosach:(

http://gdzienaspacer.pl/miejsca/miejsce.aspx?gid=76

Dobrze, że malutka ma się już lepiej. Współczuję strasznie, tak ciepło i gips. Ale nic za miesiąc dwa nawet nie będzie o tym pamiętać :) dobrze, że u mnie nie ma nigdzie schodów ...

Uffff, Świetnie że Nastka ma się lepiej :)

Powiem Wam że ja tez na schody spoglądam z większą nieufnością :)

Co do zębów to moje maja razem już 17 :) Maryś 12 a Gonia 5.

No i jak to niektórym rosną tak inni się ich pozbywają. Moja pierworodna dziś kładzie pod poduszkę 2 dolne jedyneczki dla wzróżki zębuszki :d
Więc na nowo zaczyna :)

Całej mojej trójce rosną więc zęby :)

Madzia mzoesz tez zrobic pulpeciki z dorsza lub innej rybki:) Borys uwielbia tez nalesniki :) no i wszelkiego rodzaju makaron :) sloki tez daje, momentami to nie chce jesc mojego;/ ech...
Super ze Nastka ok, wsystko sie goi i super :)
Buziaki dla wszystkich- my na wyjezdzie:)

Dziewczyny dajcie proszę jakieś pomysły na obiadki dla maluchów(przepisy). Nastka dostaje często jeszcze słoiczki a jak jej gotuje to mam wrażenie że cały czas to samo tzn różne zupki, potrawkę z kurczaka i pulpeciki. Nie mam kompletnie pomysłów

**emi przepraszam Cię, rzeczywiście tamta osoba to też emi,ale ma falkę przed nickiem,a nie gwiazdki,zakodowałam sobie,że to Ty,więc chciałam w wolnej chwili odpowiedzieć :-)
Madzia,super,że dajecie sobie radę i że już wkrótce koniec waszych cierpień.Ja teraz zawsze idąc po schodach o Was myślę! (a mieszkam na trzecim piętrze,więc dłuuuugo schodzimy i jeszcze dłużej wchodzimy)

No to my takze sie ciezsymy ze jest oki :)

Madzia no to powiem Ci ze mi ulżyło ze nie będziecie mieć rehabilitacji.
I wycałuj Nastke od nas.Wracajcie szybciutko do zdrowia :*
u nas idą zęby dwójki i trojki ugory i dwójki na dole. Trzecia noc nieprzespana ale dajemy rade...

O rety kochane jesteście że o nas pamiętacie:) Dziękuje Agag, radzimy sobie. Dziś byliśmy u ortopedy, była kolejka na 3 godziny ale przyjeli nas odrazu bo się wepchałam i poprosiłam, żeby z maluszkiem nie czekać. Zrobili znów zdjęcia RTG i wszystko jest ok, za 2 tygodnie ściągają gipsik, nie będzie potrzebna rehabilitacja, i Nastka może raczkować w gipsie bo się pytałam:) Tylko stawać w nim nie może.
Ogólnie jest pogodna, uśmiechnięta więc jest ok nic ją nie boli.
Najgorzej z kąpielą bo ta nóżka się jej poci i do wanny jej nie mogę włożyć, myje ją myjką z miską ciepłej wody trzeba się jeszcze trochę przemęczyć:)

Madzia dziś cały dzień myślałam o Was i miałam tu o to zapytać... Daj znać jak Wam mija czas...
Czy jest coś co można dla Was zrobić?

Petra, dopiero dzisiaj weszlam od dluzszego czasu na nasz watek.
oj, to nie ja o tym pisalam, nic na ten temat nie wiem. ktos musi miec bardzo podobnego nicka.

Magda, a co u malej, jak nozka?

*emi ja do ciebie z taką prywatą tu teraz napiszę,ale nie chce mi się odgrzebywać starego wątku- kojarzę,że jakoś jesteś związana z Dworkiem Artura i zakładałaś jakiś czas temu wątek o dodatkowych zajęciach dla przedszkolaków nie chodzących do przedszkola,prawda? nie miałam wtedy jakoś czasu na pisanie a potem zapomniałam (planowałam mojego dać do normalnego przedszkola i iść do pracy,ale póki co,nic z tego nie wyszło,więc szukałam dla niego właśnie jakiś dodatkowych zajęć). Chciałam żeby zajęcia były 2 razy w tyg po 3-4 godziny i żeby miały charakter przedszkolny (czyli podstawę programową, jakieś tam plastyki,rytmiki ,przedstawienia itp.taki przedszkole w pigułce,i żeby cała grupa miała zajęcia tylko te dwa razy;a nie że część dzieci chodzi regularnie 5dni na 8h, a tylko niektóre dołączają czasami),nawet sprawdzałam w Dworku,ale nie mają takiej oferty. Znalazłam na ujeścisku,koszt za 2razyw tygodniu po 4h będzie 190zł.,więc myślę,że rozsądnie. Zobaczymy we wrześniu,czy Przemkowi będzie się podobało.
pozdrowienia dla wszystkich Roczniaczków i Mamusiek :-)) miłego weekendu,chociaż pogoda ma być do bani :(

Admin postanowił jednak, że lista konkursowa jest zamknięta przed czasem...

Ale za to w 2 style doszukałam się nowych promocji :)
Co prawda cena nieco wyższa, ale dużo więcej oddanych zdjęć!
Może te z Nas które spóźniły się w maju upolują okazję w czerwcu
Zresztą same sprawdźcie
http://pl-pl.facebook.com/notes/2-style/promocja-zdjęcia-w-cenie-139-zł-w-studio-fotograficznym-lub-plenerze/222342854450895

W locie spisałam jakiś tam bajkowy pomysł konkursowy...
Ale na wygraną to chyba nie ma co liczyć :P
http://forum.trojmiasto.pl/bajka-t246305,1,16.html

o losie Magda, wspolczuje sytuacji.

wlasnie za kazdym razem jak schodze z malymi, ciagle mysle, zeby sie nie walnac na schodach, albo, zeby mlody nie polecial. tak mi zostalo, jak moja babcia poleciala i zlamala zebro, ale tez slyszalam inne wypadki i tak jakos zapisalo mi sie mocno na dysku.

zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia.

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie