MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Zapraszam do nowego wątku :)))

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

A to link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-65-t205562,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Basia7 wielkie gratulacje!!!!!!! A może Daria chce Rozalkę schrupać, jak mówi mniam mniam? hihihihi Super!!!!!!!!!! To się porobiło, coraz więcej tutaj robi się ,,podwójnych'' mamuś :-))

Basia no to moje gratulacje :). Mam nadzieje, że mój poród też będzie łatwiejszy :). Życzę zdrówka dla malutkiej Rozalki :*.

Witajcie! juz dawno mnie tu nie bylo na forum. 9 marca urodzilam drugą córcię-Rozalkę, wazyla 3850 i miala 58 cm. Drugi poród byl o wiele latwiejszy i lżejszy. Na porodowce wyladowalam ok 22, a o 24.18 juz corka byla na swiecie. Moja tesciowa mi duzo pomaga, bo przyjezdza czesto i zajmuje sie pierwsza corka:) I Daria przy Rozalii wydaje sie, że jest juz bardzo duża dziewczynka. Zaakceptowala od razu siostre, podchodzi do niej, caluje i mowi: "dzidzia mniam mniam" :) pozdrawiam

Witam sie i ja wkońcu znalazłam czas zeby sie odezwac. dzis zapisałam mała do ortopedy dostałysmy wkoncu skierowanie bo Wera stawia prawa nóżke do środka. Ogólnie jest świetna wszystko rozumie wykonuje polecenia uczy sie co dzien to innego słówka :-) Poznaje wszystkich wujków ciotki a jeszcze bardziej jak przyniosa jakieś prezenty hihi :-) Ale nie mówi mama :-( kurcze wszyskich nazywa pokazuje palcem zapytana np. gdzie dziadzia ciocia itd a mam jak by głucha była :-( co nie zmienia faktu ze do mnie sie najwiecej tuli :-))
Wkońcu ciepło się zrobiła i Wera jest maniaczka placu zabaw. jak wychodzzimy na dwór to 2godz jej mało i płacze ze ja zabieram ze ślizgawki, bujawki itd. Bawi sie rewelacyjnie z naszym psem woła do niej toda (fiona) i rzuca kijki :-) z czego zawsze jest ubaw.
A i najważniejsze udało mi sie ograniczyc i oduczyć od słoiczków obiadowych i teraz mam tylko jakis 1,2 w razie co ale udało nam sie i je z nami obiady juz wszystkie :-)) teraz z kolei buntuje sie na mycie zębów wczesniej zero problemu troche po swojemu troche z moja pomoca i 2razy dziennie umyte były a teraz nieeee. wyrywa sie niechce ani sama ani ze mna. co robić?? dac jej odpustu 2,3dni czy walczyc dalej?

Ja w miedzy czasie zmieniłam prace (przymus bo zostałam zwolniona ze starej) i teraz mimo że troche gorzej płatna to wszystkei weekendy wolne i praca tylko 9-16:-) a wczesniej zmianowo pracowałam i co 2gi weekend wiec teraz to jakiś luksus i wkoncu mam wiecej czasu dla Werki.
Pozdrawiam :-*

betriso, nawet mi nie wspominaj o sztuce nr.3, ja sie na to nie pisze ;-), chyba w naszym watku drugie u dziewczyn chlopaki sie szykuja, ja moze za miesiac sie dowiem, chcialabym znow dziewuszke, ale z chlopca tez bede zadowolona i szczesliwa, najwazniejsze aby bylo zdrowe i donoszone...

ja mam dosc kiespki nastroj i zwalam to na ciaze i hormony, ale normalnie mam takie doly, ze w ogole ta ciaze nie potrafie sie cieszyc, tzn.ciesze sie, ze dzidzia zdrowa itp, ale jakos humor mi niedopisuje...przejmuje sie wygladem itp.

ja mam juz ogrod dopracowany, trawka scieta i troszke posadzona, wiec mloda lata w ogrodzie itp...

my z małą nie pływamy, ale teraz cieplej to w ogodzie możemy sobie dużo posiedzieć. Mąż ma zadanie doprowadzić trawnik do ludzkiego stanu;) bo się ewcia mi przewraca.

Ciąża to już dla mnie inny świat, żeby wam te wasze przebiegały bezproblemowo.Czasem mam jakieś mysli o sztuce nr 3 ale nie zdecyduje się. Chyba tez za wygodna jestem. Moja siostra w marcu urodziła 3. Ja to bym chciała żeby moje już do szkoły chodziły;) a tu znów w pieluchy nieeeee. Choć paradoksalnie ewcia dużo mniej problemów sprawia niz jej starszy prawie szkolniak brat.Ciekawe co wam się tarafi czy chłopcy czy dziewczynki:)

cisza, cisza...

ja wlasnie wczoraj kupilam na poczatek czerwca bilet do Gda, i Blanke zostawie mojej mamie az do konca sierpnia, nie wiem jak damm rade, ale mysle, ze szybko to zleci...po wypadku ok, juz siniaki schodza, ale nawet zwolnienia nie dostalam , wiecie chodzi mi o dojscie do siebie po stresie, chyba musze umierac aby dostac...

Biedronko24, ja gorzej ta ciaze znosze, bo juz mialam i gryper zoladkowa i i.moczowa, do tego wypadek itp, i ze jestem po Cc to mam czesciej wizyty w szpitalu, bo nadal namawiaja mnie na porod naturalny, zobaczymy...

Blanka ma katar i kaszel, ale jakos znosi to, wiem, ze niektore z was chodza z maluszkami na basen, moja tez chodzi - 4 miesiac i mam pytanie, bo moja to sama plywac nie plywa, wskoczyc wskoczy, ale raczkami i nozkami nie macha, bo leniuszek troszke z niej...a jak wasze dzieci plywajace...
na swieta zostaje w Londku, ale moja mam przyjezdza, wiec zawsze zorganizuje mi te sniadanie itp...

ale tu ciszaaaaaa :)

Iza - trzymaj się dzielnie i daj znaki jak się dzidziuś czuje.
Jakoś to do mnie nie dociera, że Wy już w drugiej ciąży :)

Iza cale szczescie, ze wszystko z Wami w porzadku.

Co do ciazy, to teraz duzo gorzej sie czuje niz w pierwszej. Z Oscarem zle sie czulam tylko rano, a teraz praktycznie przez caly dzien. Mam nadzieje, ze niedlugo to sie konczy...i tez czekam na pierwsze USG :).

hej,

wow, bogoosiu super, ze juz po itp...

u mnie po wczorajszym usg w 12tc nic nie bylo widac, zalamalam sie itp, a dzis rano mialam wypadek samochodowy, jak jechalalm taxi do pracy, bo na 6 mialam exp do zrobienia i caly dzien spedzilam w szpitalu w centrum londynu, i ja i dziecko czujemy sie ok, choc ja poobijana, ale juz spokojniejsza, w czwartek ide znow prywatnie itp...
ach ta ciaza jest troszke inna, juz jenak po 30 gorzej czuje sie i fizycznie i psychicznie

Blanka ok, rosnie i ladnie spi itp...w maju na kontrole do kardiologa...

A ja stomatologów sie nie boję ale za to jak mam iść do FRYZJERA to całą noc nie mogę spać :-)))

gastroskopia to pikuś. Ja mialam robioną bronchoskopię :( musiałam podpisać dokument na wypadek gdybym umarła przy badaniu... tą rurą wieżdżali mi do oskrzeli :( masakra wam mówię :( a miałam robioną jak okazało się na RTG, że jest jakiś naciek (wyglądał na gruźlicę) a okazało się, że mam dodatkowy płat płuca :) Niektórzy rodzą się z trzema nerkami a ja urodziłam się z trzema plucami :)))))

Co do znieczulenia to z reguły nie biorę ale jak jest w standardzie to czmu nie spróbować :)
Z tym, że gębę miałam bezwładną przez 3 godziny :)

kurde ja bym sie bała gastroskopi,moj maz tez byl i mowil ze nie tak zle.a co do tych osemek,to mozliwe ze nagle szybko zaczynaja sie psuc i trzeba usunac?? ja juz tylko o tym mysle.........:(

rany bogoosia to ty wytrzymała kobieta jesteś. ja mam takiego boja przez jutrem,że hej.bez znieczulenia to ja sie nachodzilam kiedys do dentysty teraz to już w życiu.

Bogosiaa dzielna kobieto !!! ja bym zwymiotowała na 100% :D

dentysty też sie nie boję i znieczulenia nie biorę.

Jeśli chodzi o zęby, to ja jeszcze nigdy znieczulenia nie miałam :) Jak byłam ostatnio na Wojska Polskiego, to babka się zdziwiła, że nie chciałam i powiedziała, że jestem jednym z dwóch pacjentów w jej karierze, którzy nie chcieli ;) Przyjemne to nie jest, czasami zaboli, ale spoko :) A chodze tylko prywatnie, bo jak mi kiedyś zrobili na NFZ, to szkoda gadać :/
Za to mój mąż na samo słowo stomatolog ciarek dostaje ;)

A gastroskopia to nie taka zła :) Przeraziła mnie na początku ta gruba rura ;D potem tylko takie dziwne uczucie, że nie ma się czym oddychać, ale nie było tak źle :)

Bogosiaa, gastroskopia to kolejny horror, daj znac jak to przezylas!!!

Ja od czasu jak biore znieczulenia, to dentysty az tak sie nie boje, to jest lulsus, teraz nawet smaruja dziaslo specjalnym zelem, zeby wklucia nie czuc :)

Ja chodzę do Almedu na Zaspie na Jana Pawła II ( w tych zielonych groszkowych blokach). Przyjmują tam również na NFZ tylko za blombę jeżeli chce się mieć "ładną" to płaci się 80 zł. Znieczulenie jest w standardzie wizyty :)))) Z tego bardzo się cieszę :) No i chirurg tam przyjmuje także nie muszę nigdzie po Akademii jeździć :)

ja też sie boję dentysty, jak byłam dzieckiem pogryzłam jedną;) jak w środę pójdę to poproszę konska dawkę znieczulenia i jeszcze na drogę ketonal forte bo nie wyjdę z tamta jak mi nie zapiszą!