MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 60 (21)

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

linka do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=179647&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 60 (21)

Sara, zawsze możesz wpaść na smakołyka. Zapraszam :)
Mojej też zęby idą, niestety nie jest ławo, choć mamy kuleczki przywiezione z Niemiec na ząbkowanie i jakoś dajemy radę :)

Moja ma dwie jedynki dolne, dwójkę dolną i teraz ida górne, już jedynka się przebija

Co do fotelika my też jeździmy jeszcze tym małym, ale już mamy postanowione który kupujemy z większych
BeSafe ale przodem do kierunku jazdy bo my na dwa auta jeździmy, ate tyłem sie długo montuje.

Sara, no właśnie myślałam, żeby zrobić na wzór tego:
http://mamamia.com.pl/galeria.php
tam dzieciaczki takie jak nasze maja miejsce i nie wyjdą bo są ogrodzone.
W Gdyni mówisz otworzyli?

Dziewczyny, jeździcie już z maluchami w większych fotelikach? Ja na razie nie, i tak się zastanawiam czy kupować fotelik tyłem do kierunku jazdy. Czy ktoś ma?

Macie jakieś pomysły na prezencik zabawkę na roczek dla naszych pociech? Coś extra :)

Bylam wczoraj u lekarza i okazalo sie, ze te krostki sa niegrozne. Chociaz dziwne to dla mnie bylo, ze lekarz nawet nie kazal mi rozebrac malego. Spojrzal na nie i powiedzial, ze to wirus i pytal czy ostatnio maly mial katarek lub kaszelek. No i powiedzialam mu, ze mial katar i on mowil, ze to od tego. Niczym nie mam smarowac...to samo zejdzie. Chociaz ja sie dalej martwie, bo jest tego troszke, nawet na plecach. No, ale nie jestem lekarzem.

Biedronko, ja też dawałam już kilka razy Małemu żółty ser i nic nie miał, tyle że mój nigdy jeszcze nie miał żadnego uczulenia (oprócz krostek na pupie od tych mokrych chusteczek), także nie wiem jak u Oscarka
a odnośnie krostek to wczoraj ped mi powiedział że można Bepanthenem smarować (bo mój ma takie małe czerwone wokół ust od śliny)

Iza, fajnie masz że na urlopik jedziecie na Fuerte, ale już w pracy dadzą Ci wolne? zauważyłam że bardzo dużo jeździsz, nie? w Polsce często też jestes.. dobrze że dziecko i praca nie ogranicza Ci chęci podróżowania, bardzo fajnie

mojemu już wyszedł kolejny ząbek i widzę kolejne dwa jak się przebijają górne - śmiesznie bo jeszcze tydzień temu mówiłam że ponad 2 miesiące żaden ząbek mu nie wyszedł (miał dolne jedynki), a teraz idą cztery górne na raz!!! na szczescie nawet nie zauważyłam żeby moje dziecko cierpiało, szczerze powiedziawszy, gdyby pediatra mi nie powiedział że widzi zęby u góry to bym nawet nie wiedziała :))

Maksiu sam wstaje i dość długo stoi przy meblach i przy szczebelkach, także podejrzewam że też niedługo będzie chodził, za rączki już chodzi bardzo chętnie, a dodam tylko że nie raczkuje do dziś (pojedyncze kroki tylko zrobi), tylko pełza na brzuchu (bo to szybciej mu wychodzi) - jeden etap postanowił sobie ominąć :)

reszte poczytam i odpisze pózniej, bo póki Mały śpi (zasnął 20 min temu) to śniadanie sobie zrobię :) (mój A pojechał na saune)

Mała C. ja mam przepis na pulpeciki, dziś chcę zrobić z indyczego mięska, ale napiszę Ci troszkę pózniej :))

kurcze Kasia - na noc takimi smakołykami kusisz!!! :-)
No to dla Ady też życzonka przesyłamy :-)

Ja od Marty dla brata na 25 urodziny zamawiałam
a od koleżanki Marty na Amelki chrzciny i był super :)
za to na jutro dla mojej Ady na urodziny mamy taki :)
image

wykonawca. Moja mama :) Nawet nie wiedziałam, że taka zdolna z niej babka ;)

Paula - myślę, że byłoby wzięcie ale tak jak dziewczyny w watku o baby cafe pisały - sa tam małe "niedogodnosci" jak naprawde chciałąbys coś takiego otworzyc to warto to super zaprojektowac, mi np w baby cafe brakowalo miejsca na podlodze zeby mala mogla sie pobawic, oczywiscie to miejsce musiałoby byc "czyste" czyli nie wiem np. dywaniki czy puzle i dookoła stoliki dla mam? tylko tez nie wiem na ile to bezpieczne jak juz dziecko sie wspina itd czy sie nie uderzy sama nie wiem jak to rozwiazac, bo jak juz dziecko starcze to stolik krzeselko, kredki itd a nasze?
aha w gdyni cos nowego otworzyli i słuchajac reklamy w radiu z checia bym sie tam wybrala - moze ktos kojarzy?

Basiab - co do tortu to ja brałam od kolezanki martszp i był super (chyba Kasia tez w koncu u niej zamówiłas?) moze masz nowego emaila bo jak mam ale ponoc jest juz niekatualny? no własnie tort na roczek bedzie trzeba niedlugo wybierac

co do roczku to sama nie wiem jak to zorganizowac zeby dzieciaki mialy przyjemnosc ...a nie dorosli

Ja myślę, że taka knajpa byłaby ok, nawet bardzo ok :) Bo wciąż takich miejsc brak :(

Basiab, ja zamawiałam i byłam bardzooooooo niezadowolona :( Niestety zawiodłam się, może Marcie coś nie wyszło, nie wiem, ale "tort" w środku pływał. Przekroiłam go, a tam była masa jak budyń :(

Nie chcę wyrabiać Marcie negatywnej opinii, bo być może miałam pecha i natrafiłam na tort który akurat nie wyszedł, ale zawiodłam się na reakcji Marty, która odpisała mi "no trudno" :(

Chwilę mnie nie było, bo mały miał zapalenie oskrzeli, na szczęście już jest oki.
Z nowych rzeczy to zaczął stawać,oczywiście na chwilke tylko i ląduje zaraz na pupie :))

Ale Zosia ma super fryzurkę :)
Biedronko śliczne zdjęcie, delfiny niesamowite :)
Liwka pięknie stoi, tak pewnie :)
Lidka czytałam wątek o uszku Kornelki, szok, że tak wrosła jej ta nakrętka, dobrze że udało się to wyjąć.
Ojjka ja się chętnie spotkam, oprócz poniedziałku,bo mam sporo do załatwienia

Natalia jeżeli chodzi o odzwyczajanie od nocnego karmienia to u mnie mąż wstaje bo mały przy mnie to się nie chce uspokoić nawet,a co dopiero butle wziąć, walczymy z krystiankiem już tydzień i nadal się budzi, potrafi nie spać np od 2 do 4 rano!Mam nadzieje że nam się to uda :)
Paulina myślę że taki klub byłby fajny :)

Czy któraś z Was zamawiała tort od forumki Martyszp??? (Nie wiem czy dobrze napisałam jej login)Jeżeli tak to czy byłyście zadowolone??

Sara, szlafroczek kupilam w C&A, wrzuce fotke jak przegram na kompa bo mala wyglada w nim jak Joda :)

Biedronko, ja tez sie zastanawiam jak by tu urzadzic urodzinki, wejde sobie w Twoj watek, i poczytam.

Znacie dziewczyny jakies fajne miejsce gdzie mamy z dziecmi moga pojsc, dzieci sie pobawic a mamy wypic kawe? Jest Baby Cafe, i maja duzy ruch. Myslalam, zeby otworzyc samemu cos takiego, myslicie, ze byloby wziecie? :)

ojjka, puściłaś już Domonika do zerówki? moja Kornelka też poszła ale normalnym tokiem. między nimi byłoby 1,5 roku różnicy. u kornelki te maluszki nie mogą się odnaleźć. a są przecież dzieci jeszcze starsze od kornelki np z początku roku... ale mała idzie z wielką chęcia a jeszcze weselsza wraca;) serce by mi pękło gdyby płakała;( ale najważniejsze, że mały się uspokaja jak jest w klasie. przyzwyczai się. pierwszaki też płaczą... w naszej szkole jest 7 klas "0" i 9 klas "1". nieźle co?

Witam :)
Ale Wy szybko lecicie z wątkami :)
U nas po staremu.
Marcelinka ma nadal tylko dwa ząbki, nie raczkuje tylko przesuwa się na tyłku do przodu a o staniu to w ogóle nie ma mowy.
Byłam z nią u neurologa i pani doktor powiedziała, że rozwija się jak najbardziej prawidłowo, tylko, że może nie ma ochoty jeszcze na przemieszczanie się.
Aha siadać to już powoli siada :)

Za to mój starszak poszedł do szkoły do zerówki. jak go odprowadzam to płacze ale pani mówi, że jak znikam mu z pola widzenia to przestaje.

Basiu pasowałoby Ci się ze mną spotkać po niedzieli??

dziewczyny jak sie robi pulpeciki dla niemowlaków? z mielonego i ryża ..

Mój dziś z szuflady takiej dużej wyjął miskę i zbił :/ odwróciłam się na chwilę, a był przy dużych szufladach, one są napakowane i dość ciężko się otwierają, ale dał rade :/ echhh

Liwka super stoi! :-)

Biedronko, widzialam i odpowiedzialam...

moja tez juz chodzi przy tym tak od 3 tygodni, i musze jakies zabezpieczenia wstawic, bo mi zaglada do szafek oraz dotyka piekarnika, a ze mam aneks to jest bardzo szybko, a nie chce jej do kojca wsadzac, bo ona nie przyzwyczajona...

Smaruje kremem JJ tym organik (jak zawsze, to nie jakas nowosc).

Co do postepow mojego brzdaca... Na czterech nie chodzi, tylko biega. Od kilku dni chodzi trzymajac sie jezdzika pchacza. A zabali jeszcze nie ma :(.
Zastanawiamy sie jak urzadzic mu roczek. Zalozylam osobny watek, ale nie bardzo dziewczyny mi tam pomagaja :(. Wiec szukam w necie jakiejs inspiracji.

czesc,

Biedronko, ja nie pomoge, moze potowy sa itp.obserwuj , smarujesz to czyms itp...???

ja raz przezylam pobieranie krwi Blanki, ale miala wenflon i lekarka nie potrafila niestety wbic sie, tez darla sie, a ja z nia plakalam, bylysmy w szpitalu wtedy w 5 dobie , i musialam zostawic ja na oddziale na 1 noc, ale ze to byl oddzial dla wczesniakow, lepsza opieka itp, to nie moglam z nia byc niestety...a rano jak wrocilam z sciagnietym mlekiem itp, to miala podlaczona sonde przez nosek, bo pokarmu nie mogla przjmowac niestety...ale dobrze, ze po wszystkim, pozniej w domku, to polozne sprawdzala krew z pietki i bylo ok.

Liwka pieknie stoi, moja tez podobnie i juz powoli puszcza sie i z 5 sekund postoi i bum, do chodzenia mam nadzieje, ze daleko, bo ja nie chce aby wczesnie chodzila, jedank jest to obciazenia dla malutkich bioderek

a my za dwa tygodnie tez na urlop wybieramy sie na Fuerte...teraz kompletuje ciuszki itp, i znalazlam na ebayu taki recznik z Hello Kitty i niedrogo, to dla Kasi, bo wiem ze jestes chyba fanka HK ;-)))

Mala ciezarowko ja tez nienawidze krwi i zastrzykow. Oscar jak byl malutki, to tez musial miec pobierana krew :(. Tylko, ze Ty mialas lepiej, bo maz z mala poszedl. Ja musialam chodzic sama, bo maz nie mogl zwolnic sie z pracy :(. Ale najwazniejsze, ze juz po wszystkim i czekamy na dobre wyniki od malutkiej jak i od Ciebie :).

Moj malutki ma od kilku dni takie czerwone krostki na szyjce i na pleckach w gornej czesci. Dzisiaj zauwazylam, ze ma jeszcze wiecej niz wczoraj. To wyglada na jakies uczulenie, ale ja mu nic nie dawalam. Kilka dni temu dalam mu troszke zoltego sera. Myslicie, ze to moze byc przez to? Tylko dlaczego dzisiaj ma tego wiecej?

hej

pobrali małej krew z raczki,płaaaaaaaaakałaaaaaaa niesamowicie,ja czekałam na korytarzu a mąz był z nia bo ja bym nie dała rady psychicznie

miętka jestem ;)

siusków sie nie udało bo małej sie rano nie chciało i juz.
sama sobie tz robiłam badania,mam od tygodnia temp 36.0 albo i ponizej...

Cześć dziewczyny :) Coś mi czasu brak na zaglądanie tutaj :(

Liwia cudnie stoi, patrząc na nią to moja jest dalekoooo za Liwką :) ale też robi postępy :)
Dziś sama usiadła, próbuje wstawać za pomocą podciągania się za wszystko co się da ;)

Lidia, całe szczęście, że już po wszystkim, że zapięcie wyjęte.
Ja swoje chciałam przekłuć uszy na wiosnę, ale chyba jednak poczeka z tym jeszcze, po tym co Ty przeszłaś z Kornelką.
A co do Kasjanka, cudny chłopczyk, wciąż uśmiechnięty :)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?