MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Ratunku :) Dziecko mi się "rozlazło" jest dosłownie wszędzie w kilka sekund... Czyżbym już żałowała raczkowania małej ;)

cieszę się :))))

Filip od 2 dni ma katar, ale taki delikatny a dzis zaczął mi kasłać :(((( jutro chyba czeka nas lekarz, bo boję się, ze znów grozi nam zapalenie oskrzeli :/

Aga dzieki za linka,wlasnie dzis zaklepałam sobie ten fotelik u Dejwi

dzisia jest naprawde zimno...brr

Ja też chce na ciepłe wakacje :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

U nas tez smoczek jest problemem. Filip bez niego nie zaśnie. Liczę, że któregos dnia wrzuci gosam i juz nie zawoła

Izulucha super. Mi tez sie marzy ciepełko a jeszcze tyle miesiecy!!! :-) Wyjęłam kurtke zimowa wkońcu i ciasnooooo jakoś :-)

No właśnie nos zapchany, a tu smoczek jeszcze w buzi.
Raz szłam z Nikodemem do kardiologa, śpieszyłam sie jak nie wiem co a ten mi marudzi w wózku i marudzi, patrze a tu nie ma smoczka, który miał przez ta droge uspać i musiałam kupić szybko nowy i wtedy było ok.

Kurczaki pieczone jak się pozbyć smoczka ????? Juz mam wizję moje dziecko ma 3 lata i smoczek w buzi hahahahah

Smok byl fe dla Blanki niestety, a swego czasu przydalby sie mi, wiec nie mam problemu tego...

izulucha- pozazdroszczę! byłam na Teneryfie i na gran c. i też super! poleca Lofo Park (takie zoo, ale 8 godzin, żeby przejść to mało!) pokazy papug, delfinów, orek, biuały tygrys i inne cuda;)
ja też chcę w ciepłe na wakacje!!!;)

czesc,

ja w pracy, ale mam chwilke wiec sobie serwuje na necie hihi

zdjecia dzieci super, dla dzieciaczkow, ktore obchodzily 1 roczek wszystkiego naj

widze, ze rozpisalyscie sie o fotelikach, ja uzywam Maxi Cosi Axiss, ale u mnie wchodzily tylko przekrecane, bo moje plecy nie sa w najlepszym stanie, do tego czesto jezdze sama z dzieckiem a to wielka wygoda, jestem zadowolona. ja nie chcialam isofixu i teraz to rozsadny wybor, choc tani nie byl...

my wrocilismy z urlopu i bylo super, choc droga powrotna to horror, nie toz ze opozniony lot, to jeszcze wyladowalismy na innym lotnisku, lot 4h Blanka zniosla ok, choc ja wole latac rano, albo w dzien , a nie na noc...generalnie fuerta jest super, raj dla surfingowcow itp, ale b.zniemczona, bylam w szoku troszke....a i pogoda super 30 stopni non stop, choc czasami padalo hihi...

a mam teraz taki szok termiczny ze hej, ja wyjelam Blance spiworek na spacer, bo moja mama chodzi po 2-3h dziennie, blanka spi i mowi, ze zimne ma stopki i nozki, a wlozone 2 pary, wiec juz zalozylam...

jak bede w domu to wkleje moze, jak mloda chodzi za raczki, bo na piaseczku siedziec i raczkowac nie chciala...

milego dnia dziewczyny

Natalia ta kierownica to dobry pomysł :-)

moniall, to mamy ten sam problem. w ciągu dnia smoka może nie mieć, ale wieczorem mój m go wciska. - bo tak mu łatwiej zasnąć. i jak mały miał katar to tragedia, bo chciał smoka, ale się dusił, bo nosek zapchany...

A ja mam inny dylemat: SMOCZEK!!!!!!!! Nikodem wcale może by nie wiedział o jego istnieniu gdyby nie mój mąż, który dał mu go. Kurcze był taki moment kiedy Bąbel był przeziębiony i wtedy sam specjalnie nie chciał go. A teraz znowu. Nie nosi go cały dzień, daje go tylko do snu a później staram sie go wyjąć jak zaśnie ale on po jakimś czasie się budzi i a piać od nowa. Brrrrrr. Nie chcę dawać tego smoczka, bo zęby, zgryz i wogóle, ale jak się go pozbyć? A jak Wy z tymi zmorami sobie radzicie?

dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo idę zaraz na ćwiczenia z Maksem... jak wróce to doczytam więcej i odpiszę :)

Sara, Maksiu dostał skrzynke pocztowa FP ponad miesiąc temu od mojej przyjaciółki z podstawówki (długo się nie widziałyśmy, bo mieszka w Irl) i bardzo ją lubi, są tam fajne piosenki i już się nauczył wszystkich możliwości, żeby leciały piosenki ;))) ale są dni, że nie bawi go, wtedy na kilka dni odstawiam i daję mu znów po kilku dniach i znowu super się nią bawi
ogólnie stwierdzam, że mogę najlepsze zabawki mojemu dziecku dać,a on i tak krótko sie nimi interesuje, woli normalne rzeczy - komórki, drewniane miski i łyżki, pudełka, balony... hehehe dobrze, nie musimy kupować drogich zabawek ;)))

Mała C., ja robiłam dwa razy (jeszcze na studiach) filmiki w Movie Maker z Windowsa i też fajnie się robi, łatwo... ze zdjęciami, filmikami, tekstami, muzykę się wstawia swoją itp. tylko czasem się zawiesza :((

Salambo, moja bratanica ma krzesełko-uczydełko, dostała na pierwsze urodzinki i wtedy nie interesowała się nim bardzo, ale około pół roku później bardzo chętnie na nim siadała nawet do oglądania bajek w tv

a ja widziałam w Selgrosie taką fajną kierownicę (raczej dla chłopców) http://www.zabawki-fisher-price.pl/pl,product,gadajaca_kierownica_wersja_polsko_-_angielska,122.html i chętnie o nią poproszę na roczek ;)) mi się spodobała, bo ma dużo różnych przełączników, melodyjek, udaje jadący samochód, naprawdę fajna :))

Aga, ja też kupiłam taką czapkę z HM jak ma Lidka (my mamy niebieską) i jest bardzo fajna, mocno zakrywa uszka, jest b.ciepła, ja ją zostawiam na zimę raczej, bo na teraz według mnie za ciepła... ja mam jeszcze do kompletu golfik z polarem i rękawiczki.. szalika nie kupiłam, ale może jeszcze dokupię... generalnie zestawik super :))

mała ciężarówko znalazłam na forum ogłoszenie dot. fotelika może bedziesz zainteresowana http://forum.trojmiasto.pl/Fotelik-9-18-kg-Chicco-Key-1-Plus-uzyty-kilka-razy-t187326,1,16.html

mamy dziewczynek, na allegro znalazłam fajny zimowy śpiworek. za 25zł może komuś się przyda (czy ja tego linka nie wklejałam już wczoraj? )

a u nas ciężka nocka. ,mały płakał przez sen a rano to już rozpacz była. wstawaliścmy chyba z 20 razy... zasnął jak podaliśmy mu nurofen i dziąsełka posmarowaliśmy. więc chyba zęby dalej idą, ale które teraz? czwórki? ma jedynki i dwójki, więc chyba kolej na czwórki, bo trójki wychodzą później - tak pamietam;)

i musiałam dziś kornelkę do szkoły na rano odprowadzić. patrzę, a tu 0st. i zaczęło się szukanie na szybko kombinezonu;) wózek był w samochodzie, więc na maxa zimny. koniec końców spóźniła się 15 min do szkoły;)
mały był ciepło ubrany ale... na szyi miał ten półgolfik, a muszę coś mu jeszcze zakładać na buzię, jaką chustę polarkową? bo nawdychał się zimnego powietrza.

co do raczkowania, też na panelach się ślizgał. nie wiedział co z nóżkami zrobić, podnosił pupę i cudował. ale załapał i w ciągu paru dni poszło;) teraz zakładam mu skarpetki z taką gumową podeszwą (były w Lidlu) , bo bez nich nóżki się rozjeżdżają;(

Ojjka, dobry jest OSANIT, ale niestety niedostepny w Polsce, tzn. widziałam po 30zł na allegro
Jest to lek homeopatyczny, i skuteczny. Mojej Ami pomaga, kumpeli córce również, a idzie jej kilka zębów na raz.

naszej małej jest już trochę ciasnawo w foteliuku więc niedługo przniesiemy. Mamy po krystianku, czy dobry nie wiem nawet ale one takie drogie,ze kupowaliśmy taki tańszy jakiś firmy niewiadomej chyba w akpolu.
Nasza mała już umie bez trzymanki kilka kroków zrobić, tak z dwa, trzy i siada:)
cały czas ma katar już drugi tydz. Wczoraj byliśmy u lekarza coś tam przepisał

Lidka masz rację z tymi fotelikami.

My szukaliśmy takiego co w sumie dobrze wypadł w testach ADAC i takiego który byłby w miarę tani.
Niestety nie stać nas na takie z wyższej półki, i w ogóle na takie nie zwracaliśmy uwagi.
Jak byliśmy w Mama i Ja to oglądaliśmy takie do 400 zł, i pani powiedziała, że jak najbardziej nasz chicco jest najbezpieczniejszy z tych tańszych.

Poza tym dzwoniłam do mojego kuzyna w Niemczech, który pracuje w firmie, która testuje foteliki, sprawdził i powiedział, że nasz chicco jak najbardziej jest ok :)

Takze kupiliśmy i jesteśmy zadowoleni, a regulacja oparcia jest rewelka, można jedną ręką przestawić :)

My od dówch dni mamy płącz i jęk :( Z tego co widzę małej idą trzy zęby na raz i ani dentinox i ani ibufen w płynie nie pomaga, nie wiem co mam jeszcze wymyśleć :(

A i zapomniałabym mała podciąga się przy kanapie i zaczyna poraczkowywać ale bardziej skora jest do wtawania i o tego żeby ją prowadzać :)

Sara, zobaczysz i na panelach będzie śmigać :)
A powiedz mi, czy Paulinka nóżki przy raczkowaniu normalnie ustawia ( robi nimi kroczki tak jak rękoma ) ?

Bo moja jeszcze nóżki plącze, nie idzie jej tak ładnie jak rączkami, albo nimi skacze, albo za szybko przewija :) i zastanawiam się, czy będzie jakaś zmiana, czy takie są początki.

Gosiu, gdybyś kupowała w mama i ja, to pamiętaj o targowaniu się :) bo można i fajne rabaty dają, a gdyby któraś z Was kupowała w akpolu fotelik reomera, to ja mam tam zniżkę na produkty tej firmy 10% z chęcią pożyczę.

Sara, znajdź kiedyś czas i wpadnij z Paulinką na kawkę :) Chyba, że znajdziemy jeszcze czas na wspólny spacerek :)