MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

krystian urodził się 21 grudnia i robimy mu normalnie przed świętami. Nie będę dziecku zabierać urodzin, choć inny twierdza,ze powinno razem.

M.Ciężarówko, postanowiliśmy z mężem zrobić 2 stycznia
W święta nie chcieliśmy, tym bardziej, że podobno nie robi się szybciej urodzin, no i w święta też nie chcieliśmy
Natomiast później to zwykłe dni, wszyscy w pracy, no i znowu Sylwester i Nowy Rok, więc robimy w niedzielę, 2 stycznia :)

Kasia31 ty bedziesz robila roczek razem ze swietami??? Czy pozniej czy wczesniej?? U nas wypada Boze N.:/

LidiaM przykro mi,tym bardziej ze moja babcia tez moze niedługo odejdzie i niewiem jak sobie z tym poradze.ale dobrze zrobiłas.

jak tam Jasiek Bogosia? Biega juz normalnie? Liwka mocno sie stara chodzic ,trenuje ostro:)

widzę, że czas chorób się zaczął nie tylko u nas;(

mały wczoraj był mega marudny, ale w chorobie tak jest. w nocy miał gorączkę, ale zbijałam syropkami. wolę syropy podawać niż czopki, bo wydaje mi się, że szybciej działają, ale to pewnie kwestia wyboru. mały wypija i zjada wszystko chętnie, a te syropy smaczne są;)

sms-a do tej mojej koleżanki wysłałam w pierwszej kolejności, ale jak nie odpisywała, to dzwoniłam. wczoraj odpisała, że nie ma siły i chęci na rozmowy z nikim, ale podała termin i miejsce pogrzebu. chciałabym ją przytulić , ale na siłę nie można. musi chyba sama chcieć pomocy od znajomych w takiej chwili... na pogrzeb pojadę z maluchami i moim mężem, bo nie bardzo mam co z nimi zrobić. godzinkę w kościele dadzą radę, na cmentarz już nie będę szła, mam nadzieję, że zrozumieją. po pierwsze choroba po drugie chciałabym oszczędzić widoku płaczących ludzi i chowania babci- Kornelce. ostatnio i tak jakoś niespokojnie śpi...

u nas tez co 3 godziny posiłek,wyjatkami sa obiadki-niezaleznie czy zje talerz mojej zupy czy duzy słoik to po 2 godzinach musi byc butla mleka!!!

moja je co 3 godziny7,10,13,16 i 19 tak mniej więcej, przesunięcia bywają, zależy jak ze spaniem bo śpi tak między 10-13

Czesc wszystkim,

gratulacje dla maluszkow z okazji plynacych miesiaczkow i dla kolejnej przyszlej mamusi :-)))

Dzieciaczki superanckie :-)))

Moja Amelka wazy obecnie 9740g i mierzy 75cm - dane z wczoraj,hehe.Ponadto dr mowila,ze widac na dziaslach mega duzo zabkow - ja widze na razie gorna jedynke, ktora lada moment sie wykluje a reszta to jakas dla mnie niewidoczna :-)

Mam pytanko, czy Wasze pociechy jedza posilki o stalych porach? Moja Mala za chiny ludowe nie chce jesc obiadkow o 14 - czasami sie zdarzy,ze cos tam wsunie-szybciej sloiczek niz mojej produkcji.A tak to dopiero o 17 kiedy my jemy. A najbardziej ze wszystkiego uwielbia CHLEB - to wsunie o kazdej porze.

My daliśmy małą do Małkowa. Za godzinę 10 zł z wyżywieniem lub na cały miesiąc to 650 się płaci. Ale u nas na razie nie ma potrzeby stale, w miarę potrzeby jak trzeba będzie gdzieś coś robić zdjęcia czy coś gdzie dziecka nie da rady zabrać. Fajnie,że tam można bo bym miała problem

Sara, Paulinka jak zawsze cudowna :) Fajnie Wam tak w Paryżu odpocząć :) Zazdroszczę, mi na maxa potrzebny jest odpoczynek, bo czuję się strasznie zmęczona :(

Salambo, u nas ten problem w ccc był taki sam, wszystkie buty za duże.
Teraz niby te co na zimę też mam sa przyduże, ale gruba skarpeta i jakoś damy radę :)

Moja też raczkować za bardzo nie chce, a na rehabilitacji powiedzieli, że dają jej tydzień, tydzień właśnie wczoraj minął i nie raczkuje ;) no, ale w końcu już całkiem sprawnie sama siada, podciąga się, a do raczkowania się nie śpieszy :)

Sara, zawsze jeszcze możesz porobić zaproszenia, a co tam, że zaprosiłaś słownie ;) Ja tam powiem szczerze, że mało kiedy daję zaproszenia, ale teraz skusiłam się, bo chcę z Amelki zdjęciem zrobić, tak na pamiątkę dla wszystkich :)

moje bejbi jeszcze chodzi na rehabilitację, w sumie już byśmy skończyli ale terminy ciągle nam nie pasują więc mamy jeszcze 9 spotkań, ale mi się już nie podoba bo rehabilitantka na siłę chce zmusić małą do czworakowania, którego Emi nie lubi
czworakuje w domu jak jej akurat wygodniej, bo raczej woli się czołgać i wstawać na nóżki

Ojjka trzymaj się, ja też nie lubię chorób :( no chyba że sama choruję i mogę się wybyczyć dzięki temu

przymierzałam Emi fajne butki w ccc ale najmniejszy rozmiar okazał się duuużo za duży, chyba na drutach jej muszę wydziergać bo zmarzną jej stópki

Zabulka - ja jeszcze nie czyściłam ich na razie są czyste ale myślę że je "umyję" wodą z proszkiem

Lidia - co do tej sytuacji z kol to ja bym również sms wysłała, żeby wiedziała co ty myślisz itd. co do cebionu to ja podawalam 3 krople 1x dziennie

Paula - kurteczka jest z HM ale to chyba z zeszłego roku bo używaną kupiłam od kol. z forum, a bucki to z Paryża, ale może u nas w Pumie jakiejś mają...aaa Zabulka ma moze gdzies u nas kupowala? Ja kupilam jej 2 pary :-) 11 cm (w sumie nie wiem czemu wzielam takie na styk wrrr) i te sprzedalam juz na allegro, no i teraz mam 13 cm ale one pewnie na wiosne beda dobre
co do śpiworka to jeszcze nie uzywam, musze kupic ale nie wiem jaki i jaki kolor? najbardziej by mi czarny pasowal... no i beżowy ale ten pewnie zaraz brudny bedzie, jak myślicie może byc czarny śpiworek?

Betrisa - my własnie dzis zrobilismy rozeznanie po kolejnym żłobku ok 100 m od domku :-) i na razie jestesmy zadowoleni, planujemy wykipc karnet 20 godz i tak ja po godz zostawiac i obserwowac, wraca po nia wczesniej itd... ten żłobek jest nowy wiec na razi enie ma żadnych stałych dzieci i tylko kilka na godz właśnie...

Moniall - kurcze a to za 2 mce? chyba macie spory metraz co?

Ojjka- zdrówka dla was!!!

aha czy ktoreś dzieciątko jeszcze uczęszcza na rehabilitacje?

Basiu dziękujemy za życzenia:)

Ojjka ja niedawno też miałam jazde w nocy,ale to jak się później okazało od ząbków było.
Mały miał od 9 wieczorem do rana 11 temp. 39 i pare kresek:(
Nic nie pomagało, nawet okłady robiłam...a co najlepsze niczym zaświtało pojechałam z nim do lekarza i trafiłam na taką lekarke,że go nawet nie obsłuchała...myślałam,że się popłacze,ale naszczęście wszystko dobrze się skończyło i czego Wam życzę...
Idz jutro koniecznie do lekarza bo jak i kaszel jest to lepiej jak Dr. zobaczy. Najgorsze te noce....

A ja już nie wiem co robić :(
Mała ma gorączkę 39 stopni 2 godziny temu dałam jej czopek nurofen ale niewiele pomógł :(
teraz wsadziłam jej paracetamol, nie wiem jak to będzie w nocy :(
Jutro idziemy do lekarza bo ma cały czas katar i kaszel a teraz doszła gorączka :( jak jej nie pomoże ten czopek to wsadzam nas do taksówki io jedziemy na majewskich.

U nas w ogóle choróbsko w domu, ja dzisiaj iu lekarza dostałam antybiotyk :(

Chciałabym zasnąć i obudzić się jak wszyscy będą zdrowi.
Nie lubię chorób a najbardziej boję się szpitali :(

Kamila, Majeczka faktycznie drobniutka ale wkońcu dziewczynka :-)
Mój klopsik to chyba ponad 10 waży, dawno kurcze go nie ważyłam ani nie mierzyłam

A co do parkowania to słyszałam, że Włosi tez jeżdżą po swojemu :-)

Kurcze dostalismy za prąd do zapłaty 1000 zł....załamka!!!!!!!!!!!!!!

Natalia o dziwo tym razem nam szybko poszło, a nastawialiśmy się że znowu trochę to potrwa :)))

Sara w porównaniu do poprzedniej ciąży z Krystiankiem to czuje się dobrze, mam lekkie mdłości,najgorsze jest to zmęczenie i senność. Z Krystianem to czułam się fatalnie, wymioty,mega osłabienie itd

Krystian sam staje przy meblach,zrzuca mi wszystko ze stołu, z szafek :) łobuz jeden. Dzisiaj zrobił kilka małych kroczków przy łóżku :)))

Kasia wszystkiego najlepszego dla Marcelka z okazji 11 miesięcy :)))

Lidia u nas zapalenie oskrzeli,znowu...Wczoraj byliśmy na kontroli i już na szczęście lepiej. Ja podawałam Cebion 3x10 kropli,ale z zalecenia lekarza
A koleżance to tj pisze Paula może napisz smsa??Może nie odbiera telefonów bo ciężko jej teraz rozmawiać, ale myślę że miłe słowa nie zaszkodzą, choćby przez smsa.

nasz sam drepta ale też woli na czworaka
my mamy takiego pchacza
http://allegro.pl/jezdzik-arti-speedy-samochod-odpychacz-promocja-i1266254762.html

Kasia, nasza Zosia tak samo, tylko raczkuje i nie chce chodzić. Kupiliśmy Jej taki pchacz:
http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-skuter-playskool-9-36m-cy-05545-i1271588016.html
Powoli zaczyna kumać, że trzeba za nim iść, ale jak na nim siedzi, jeszcze nie wie, że też może się nóżkami odpychać, trzeba nad tym popracować :)
Betrisa, u nie podobnie, wracam z pracy po 8 godzinach a mała zajęta, w swoim świecie :)

Witam dziewczyny :) Dawno tu nie zaglądałam i nie dam rady wszystkiego przeczytać:)
Czy jakieś pociechy już same chodzą? Nasz smyk nie chce, kiedyś lubiał jak go tak prowadziliśmy za rączki,ale odkąd raczkuje to nie chce. Kupię mu taki chodzik pchacz to może to go trochę zachęci do dreptania:) tylko nie wiem jaki, wiecie może jakie są fajne?

A co to jest ten cebion i w jakim celu się go stosuje???

Aha gratulacje dla nowych-przyszłych mamusiek:):) My też w niedalekiej przyszłości planujemy następnego dzidziusia,ale jak narazie muszę ureglować pewne sprawy zdrowotne...

my dzisiaj oddaliśmy małą do żłobka bo niestety nie było innej opcji no i szalała tam w zabawkach śmiała im się cały czas, mówiły że grzeczne radosne dziecko, cygan jeden! Przyjechaliśmy po nią to zero reakcji, wyglądała jakby nie chciała jechać;)