MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Coś zdjęcie nie pokazuje się. Jeszcze raz wkleję
image

Mam nadzieję, ze mi się nie ugotuje, bo nawet cieplutko jest, a ja dla próby wpakowałam ją w śpiworek :)

Sara, to pewnie Paulinka też ruszy. U mnie to wyglądało tak:
Najpierw przybierała pozycję do raczkowania, ale nie wiedziała co z tym zrobić :) Później nauczyła się siadać, a teraz nieporadnie raczkuje.
Rączki idą już normalnie do raczkowania, ale nóżki jeszcze plączą się :)

Zapakowałam dziś małą do śpiworka który kupiliśmy :) Naprawdę nie żałuję wydanych 100zł bo jest super

a oto Ami w śpiworku :)
image

Kasia - a pamietam jak przed zakupem Neo pisałas że już musisz się zdecydowac na 100 % bo jak bedziesz chciała trzeci wózek to cię mąż z domu wygna hihihi widzisz jednak za dobrego męża masz :-) jak się dał uprosic

moja od kilku dni przybiera pozy do raczkowania., trzyma sztywno rączki i ja dzis uprosiłam zeby do konca m-ca sie postarała bo mam juz dosc tej rehabilitacji, mała głownie przez jakies 20 min płacze :-(

co do termoopakowania to właśnie po dzisiejszym spacerze odczuwam brak dobrego (mam TT) picie zimne, deserek tez zimny ehh a spacerowałam z Jelitkowa do Sopotu czyli ok 1 godz :-) też jestem ciekawa, ale np kol ma MAM i też za super to nie jest wiec nie wiem czy cos sie znajdzie godne polecenia

Kasia - ja chyba jako drugi wozek to bym kupiła używany...

Sorki, że tak post za postem, ale jeszcze mam jedno pytanie :)
Paula, Ty masz ten pałąk do wózka ? Bo zastanawiam się, czy szukac do kupienia, czy da sie obyc bez ??

No właśnie już wyczytałam :/ w sumie ta gwarancja dożywotnia an maclarena to taka troszę lipa :( Dają tylko na wady powstałe z ich winy :( no i gwarancja imienna :/ ech szkoda, ale dalej będę sumać, czy kupić używany za 750zł czy nowy za 1250zl (bobowózkach widziałam w takiej cenie ) tylko nie ukrywam, że dołożyć 500zł to sporo :( tym bardziej, że chcę swój wózek zostawić, a ten mieć jako dodatkowy.
Co Wy myślicie ?

Paula, jak sprawuje się maclaren, można zaryzykować kupując używany ?

Paula mam pytanie do Ciebie bo Ty masz maclarena
Mam możliwość odkupienia od dziewczyny maclarena techno, który jest zarejestrowany na ich stronie, czyli ma tą dożywotnią gwarancję.
Tylko zastanawiam się, czy ta gwarancja da mi coś ? Czy w razie czego ja będę mogła z niej korzystać?
Jak Ty rejestrowałaś, co było Ci potrzebne ?Jakie dane podawałaś. ?
Nie chcę się nastawić, ze kupuję wózek który ma gwarancję, a okaże się, że ja w ogóle z niej nie będę mogła korzystać.

Lidia, dzięki za odpowiedź, też sie zastanawiałam nad tym termo z możliwością podłączenia do zapalniczki, bo fajowe to na wyjazdy :)

kasia, jak wlewam wrzątek, to po trzech godzinach, jest zupełnie letnia. nawet nie ciepła i mleczko takie sobie- letnie wychodzi. mam jedno termo styropianowe, a drugie miękkie z taką srebrną folią od środka.
ale, zainwestowałam w podgrzewacz do butelek i słoiczków samochodowy. nakładasz taką opaskę na rzecz i włączasz w zapalniczkę. super sprawa;) chyba firmy baby ono.

pierwszych zęboli gratuluję! kurcze, ja chyba też niczego nie dostałam. a może już nie pamiętam;)

dziś w cucusie kupiłam rajstopski przecenione z 39zł na 7,50 . takie z ABSami;) fajne.

Sara, dostaje się za pierwszego zeba, oj inaczej tez juz trochę bym prezentów dostała za znaleźne ;)
Śpiworków fajnych nie ma w mama i ja ;) ale w akpolu jest wybór, choć mi się tylko jeden rodzaj podobał, właśnie taki jak na allegro, gdzie dziecko można zapiąć po szyję i jeszcze ściągnąć przy główce, żeby opatulić w razie naprawdę zimna :)

No a ja właśnie męża uprosiłam na maclarena ;) Co prawda kupujemy żeby był na wiosnę :) ale skusiliśmy się już, niech leży i czeka :)

Dziewczyny, a ja wczoraj odkryłam coś takiego jak turbo szczotka do odkurzacza. Rewelacja jak ma się dywan i trzeba zbierać np sierść po psiaku. Kurczę my mamy taki dość mały dywan, specjalnie dla Ami kupiony, ale sierści zawsze się w nim zbierało. Teraz przy tej turbo szczotce sierści w ogóle nie ma, nawet najdrobniejsze okruszki zbierze :) W końcu sobie życie ułatwiłam bo tak na czworaka odkurzałam, żeby wszystko wyzbierać, a teraz 2 min i po sprawie :)

Gani, a ja myślałam, że to Amelcia :) hihi

Moja zaczęła dziś nieporadnie raczkować, więc jestem jednak pełna nadziei, że jednak będzie nasza córeczka z tych dzieci raczkujących :) ale się cieszę :)

Jeszcze mam pytanie co do termoopakowań, jakich używacie ? Kupiłam na razie małej mini termosik, żeby zawsze miała ciepłą wodę, ale chcę jeszcze termoopakowanie kupić, tylko z tego co podpytuję koleżanki to skarżą się, że większości w ogóle nie trzyma ciepła :/

Mała C- gratulujemy zębolka!!! o kurcze to ja juz za 7 szt powinnam dostac znaleźne hihihi a dopiero pierwsze słysze o tym

Kasia - dzieki za info, a kolorki były do wyboru? chyba w srode podjedziemy bo i do mama i ja po fotelik w koncu no i ten śpiworek juz tez trzeba kupic

Kasia, to nie Amelia na zdjęciu :) To mój bratanek :) Miał wtedy 1,5 roku. Co do śpiworka to nie pomogę. My używamy tego x-landerowego.

M. Ciężarówko, gratulacje dla Liwii.

dziwne to było bo od tygodnia jak przychodzil wieczor mała wtulała sie we mnie,taka smutna jakby nawet przestraszona.......i nagle bummmmmmm,o dziwo od dwóch dni spi bardzo długoooooo i spokojnie ,raz nawet do 10.30 a dzisiaj do 9

mała c.gratulujemy zębola :)
a zanosiło się na coś czy jakoś z nienacka wyskoczył ? ja co chwila oglądam Emi dziąsła ale tam ciągle pustki :)

ja:)i dostałam znalezne:)

m.ciężarówko, dopiero doczytałam :) GRATULACJE !! Kto zębola znalazł ??

Sylwia suuuuupeer.Gratuluje zebola :-)))

Ja też pogadam z córką starszą, żeby taką prezentację zrobiła, bo ja zielona jestem w tych sprawach.

Sara kupiliśmy śpiworek świetny w akpolu za 105zł coś na styl tego z allegro, tak samo po szyję można zapiąć no i ściągnąć nad główką, że dziecko opatulone jest :) Naprawdę jest świetny, i cieplutki

My tez myslelismy o takiej prezentacji, tylko nie wiem czy umialabym ja zrobic.

Gratulujemy zebolka :). Oscar jeszcze nie ma :(. Dalej czekamy.

Co do fotelikow samochodowych, to tez zaczynamy sie rozgladac. I nie mamy pojecia jaki wybrac. Musze Was poczytac wyzej i sprawdzic jaki najczesciej byl kupowany :).

prezentacja fajna sprawa. Też robię takim programem dla ciemnych;) żeby sie bezproblemowo szybko robiło;) osiągnęłam perfekcję i robię w kilka minut. No ale poprostu u mnie to standard jako dodatek do zdjęć.

gratulacje zęba!!!!!!
czasu mi troszkę brak żeby pisać, w listopadzie sie poprawię bo wtedy bedę bezrobotna;)

hej ja robie nie tyle co same prezentacje co filmy,z róznymi wstawkami,teraz mam kilka piosenek na start

w końcu jestem

arka noego-tato
ty jestes moim skarbem
ach spij kochanie
bajka iskierki

grzegorz turnau kołysanki

zystam to
ten program z ktorego korzystam to movieeditpro12_us

UWAGA MAMY ZĘBA !!!!!!!!!!! PIERWSZA DOLNA JEDYNKE!!!!!! TAK SIE CIESZE ZE SOBIE NIE WYOBRAZACIE!!

Sara, pomysł z prezentacją super :) Posłucham dziś płytki Amelki ( bądź mogę Ci na pocztę wysłać ) bo mamy sporo "dzieciowych" piosenek, może coś wybierzesz. :)
Ja też nie mam w ogóle pomysłu co chcemy dla Amici na roczek, a wczoraj właśnie chrzestna pytała się co byśmy chcieli, tym bardziej, że u nas Boże Narodzenia i za 4 dni urodzinki Ami.
Obiecałam sobie, że nie będę łączyć tych świąt i teraz wychodzi na to, że muszę wymyślić prezenty na dwa święta.
Chyba poprosimy o jakies zabawki na Boże Narodzenia, a na roczek pieniążki, to coś wymyślimy :)

Zabawek mamy już sporo, ale takich interaktywnych w sumie tylko dwie, więc coś jeszcze powybieramy dla niej :)

Sara, śpiworek też mam ten upatrzony i na 99% na niego się zdecyduję