MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

mała c- ja właśnie skończyłam wybierac zdjęcia i też chyba zrobie (tzn dam do zrobienia koleżance bo ja jakoś nie mam się kiedy zabrac :-)

a Liwka super modeleczka, mamy taką samą czapę (pewnie jak połowa księżniczek z watku hihihi) i juz nie moge sie doczekac kiedy bedziemy zakładac chociaz z drugiej strony nie lubie mrozów brrrr

sara ja robie takie filmy o dzieciach w programie na kompie ,trwaja do godziny,liwce zrobie taki na roczek i mam zamiar rowniez puscic w jej urodziny.zdjecia-filmiki-podklady muzyczne i tp a oto ona:)

image

Uploaded with ImageShack.us

Kamila - jaka fajna minka u Majki :-) no i widac że wygodnie jej się tak śpi

Lidia - no kurcze mam nadzieje ze górale się mylą, jak ja nie lubie zimy :-( a co do "gościa" to szkoda słów, raz mi już ręce opadły na takie komentarze i adrenalina się podniosła ale myślę że nie ma co komentowac, szkoda tylko że jak zwykle ktoś wprost nie powie....jeżeli to ktoś znajomy to wogóle...

Kasia - trzymam kciuki aby Amelka dalej tak ładnie spała

apropo bucików ecco to w Avanti ma byc (lub jest juz) jakis kupon zniżkowy na -20% do wykorzystania w ten weekend, ja się chyba jeszcze wstrzymam bo nei mam pojecia jaki rozm!!! niby panie mowia ze 19 ae dzis np kupilam malej adidaski w 5-10-15 r 20....

Aga - dla Twojego Aniołka (*)

no i powtórzę pytanko - co do roczku - to chciałabym prezentacje zrobic dla małej i gosi tzn pierwsza fotka nasza ze slubu, potem usg no i mała, myslicie ze to jakis pomysł? tzn czy to juz oklepane??? nikt by o tym nie wiedział i jakos przy torcie bym puscila w tv

Lidia nie przejmuj sie ;( Komus sie nudzi...

Filipek spi podobnie jak Maksiu. Pupa wypięta do góry, nóżki podkulone. Słodziasto to wygląda :))))

Nie miałam z kolegą kontaktu od lat, a kiedyś się przyjaźniliśmy. Zmarła jego siostra i również było mi źle, smutno, przykro...
Lidia nie przejmuj się, ludzie są złośliwi, chyba swoimi postami leczy swoje kompleksy. MASAKRA.

U nas odpukać od dwóch dni Ami śpi całą noc, miejmy nadzieję, że tak już będzie ;)

Dziś małej obniżyliśmy już łóżeczko całkiem w dół i troszkę jej tak doroślej zrobiliśmy ;) po tym jak zobaczyłam, że Maja ma pościel w łóżeczku. Włożyłam jej tą cieniutką podusię i kołderkę. :) ale się kotłowała w tym, oczywiście robiąc "rozpierduchę" w tak ładnie wyścielonym łóżeczku :)

Lidia zawsze musi znaleść się ktoś ,,życzliwy", który z nudów czyta wątki i swoje 3 grosze musi wepchnąć. Ja z Wami nie jestem od ciąży bo właściwie to nie siedziałam na trójmieście ale teraz sama lubię dzielić się z Wami swoimi przemysleniami i wogóle :-) No i czytac co u Was słychać Mamuski :-))

nie skomentuję tego...
ale.... dziewczyny, piszę do Was... znamy się od ponad roku, piszemy, czytamy, wiemy o sobie wiele... pisałyśmy o poczęciu, przechodziłyśmy razem nasze ciąże, opisywałyśmy porody... to były równie intymne sprawy... czasem nachodzi nas refleksja i piszemy co myślimy... o chorobach, kolejnym ząbku, ślubach, pogrzebach... czy szukam współczucia i poklasku? nie, nie szukam. i nie jest to twoja sprawa, twój wątek... nawet nie masz odwagi , żeby ujawnić się. kim jesteś? moim znajomym, że tak doskonale mnie znasz? brawo za odkrycie moich kart! ;) mam wrażenie, że ta sama osoba co jakiś czas komentuje moje wypowiedzi również w innych wątkach. ale po co????

ale gość(-ówa?) pojechał po Lidce, po co takie niestosowne uwagi... ja też czasem przez rok nie kontaktuje się z dobrą koleżanką, ale o jej rodziców bym się martwiła gdybym wiedziała coś przykrego... przyjaźń pozostaje nawet gdy nie widzimy się "codziennie", ważna jest dobra myśl i intencje...

Kamila, super zdjątka Majki, już wczoraj na facebooku podziwiałam ;)) ale szczerze powiedziawszy to z ząbkami Majka całkiem inaczej wygląda ;)) super, już nie tak dziecinnie, tylko jak duża pannica ;))
w przyszłym tyg zadzwonię do Ciebie to się umówimy :)

mój tez się budzi raz/dwa razy w nocy...
aa! i wczoraj zauważyłam szóstego ząbka - druga dwójka u góry się przebiła.. i od razu temperatura spadła i kupka się poprawiła.. i apetyt przyszedł, po dwóch dniach bez obiadku w końcu zjadł dziś cały słoik zupki ;))

Maksio też dziwnie śpi, nie dość że kręci się jak zegarek i często śpi dokładnie w poprzek łóżeczka (na przykład teraz) to na dodatek bardzo lubi spać na brzuszku z podkurczonymi nóżkami, tak jakby klęczał leżąc, hihi

Agniesiu przytulam w ten smutny dzień!

Zabulko rozumiem Cię z tym spaniem! Mila wybudza się częściej niż kiedy była noworodkiem! Kiedy szły nam 4 budziła się co 2 godziny przez kilka dni - chodziłam jak zombi! o 5h ciurkiem mogła tylko pomarzyć! Ale za to dziś były tylko 2 pobudki i kiedy zbudziła się o 5.30, to przysnęła jeszcze w naszym łóżku przy cycusiu :-)

Natalia - czekamy więc na jakiś termin :-) może być przed Maksiowym roczkiem :-)
Lidka kurujcie się i koniecznie wpadajcie!

LidiaM, piszesz ze znajomosc z kolezanką się ochłodziła a publicznie uzalasz sie ze ci tak zle i smutno, po co to robisz? Dla poklasku? troszczyłas sie wczesniej o kolezanke? Czy teraz leczysz wyrzuty sumienia? Jak mozna pisać o tak intymnych sprawach i to nie swoich.......

Aga dopiero dziś doczytałam poprzedni wątek. Bardzo mi przykro,że Was to spotkało, nawet nie wiem co napisać...
Wasze dzieciątko w niebie jest teraz Aniołem Stróżem dla Filipka.

Aga, pomyślałam o Twoim aniołku jak zobaczyłam, że dziś taki dzień.
Trzymaj się dzielnie...

Dla mojego Aniołka Adasia

Lidia przykro mi :(

ja dziś też od rano smutna, płaczę... dzis Dzień Dziecka Utraconego ...

Dla mojego Aniołka Adasia

warbuziaczki, zębolkami małej Mili zadziwiłaś;)
jak się podleczymy, to na pewno zajadę do was;) już tyle razy się wybierałam....

my już po smutnym wydarzeniu;( jechaliśmy rano do Elbląga. msza była o 9, ale pogrzeb dopiero o 12. pierwszy raz się z tym spotkałam. kwiaty przekazałam, żeby wzięli na cmentarz, ale smutno było ...

straaaasznie zimno dziś u nas było . term pokazał tylko 3 st. moja mama w Karpaczu jest i górale mówią, że na koniec m-ca ma być nocami nawet -30st .

Mój Filipek też sie budzi w nocy. Taki widac urok naszych dzieci

Ale Majcia ma fajowe zebolki:)Widze,ze wszystkie Majki lubia spac w dziwnych pozycjach:)

A to mój kochany Pyszczek :)

image

i idealna pozycja do spania ;P

image

Warbuziaczku,moja tez budzi sie w nocy,daje jej kaszke na noc,zeby moze dluzej pospala ale ona i tak albo pic albo sie przytulic i tak w kolku.Nie wiem kiedy spalam dluzej niz 5h na raz:/ale chyba moj organizm juz sie przyzwyczail i nie jestem zmeczona

Nasza Miska tez siusia na nocnik i dzis zrobila druga kupke(jalos tak zawsze cichaczem ja robi,ze nie udaje mi sie jej posadzic) i ja zawsze bije jej brawo a ona wtedy tak smiesznie lapkami macha i sie smieje;)

Maja chodzi tylko przy meblach ale wymyslila sobie inny sposob na poruszanie,na kolanach podskakuje i sie przemieszcza(ostatnio jak tak sie wyglupialismy z mezem i Majka i wszyscy"raczkowalismy"to zastanawialismy sie jak ja te kolana nie bola,my 3 "kroki" zrobilismy i juz nas bolalo;)
Ale sie rozpisalam,sory:)

a ja prowadzę taki album ze zdjęciami już od urodzenia i co około 2 miesiące wybieram zdjęcia, drukuję i wkładam chronologicznie, także jestem raczej na bieżąco.. teraz mam do sierpnia zrobione :)) i też ten album z całego pierwszego roczku zrobię, bo już mam dwa kolejne ( dostaliśmy na chrzest od znajomych), więc będą na kolejne latka :)
mało tego, to prowadzę taki dziennik ze zdjęciami, gdzie sie wpisuje pierwsze święta, pierwsze ząbki, kroczki, słówka, prezenty itd., opis urodzinek, wkleja sie różne pamiątki, nawet opaskę ze szpitala, zdjęcie z gazety i pukiel włosków przykleiłam :) i tez mam na bieżąco - lubię takie rzeczy utrwalać, a wiadomo, pamięć jest dobra ale krótka :>