MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Sara, zazdroszczę pobytu tygodniowego, echhh, super :) Mąż po sklepach, tak, ale najbardziej tych z winem i jedzeniem - jesteśmy sfisiowani na tym punkcie :) Ale dla Jasia też jakieś ubranka pokupuje zawsze, no i mi też coś skapnie ;)))
Właśnie teraz leci z Gda do Wawy, bo z Gda do Paryża nie ma żadnego połączenia, masakra :/

My fotelika jeszcze nie zmieniliśmy, ale właśnie mamy zamiar pojeździć i poszukać, bo jeszcze nie wiem jaki :/

Lidia, a kartę w mama i ja mają ? Bo ja tam wózek za ponad 2tys kupowałam i nikt mi karty nie dał, ale jak mają to się upomnę już o kartę za wózek.

kasiu i upomnij się o kartę rabatową, bo wydadzą ci i naliczą zniżkę, chyba, że już masz;)

sara, nie wiem, jaką porą jestem;) czasem brązy, czasem szarości, a teraz taki kamelowy wymyśliłam na jesień;) jak było? odpoczęliście pewnie;)

Basia gratuluję z całego serca, zycze duzo zdrówka i dbaj o siebie :*

Z Filipkiem???? U niego wszystko OK, łobuzuje, drepta jak stary, ma swoje fochy...ale kochany jest. Z nocnym snem bez zmian, z nami w łózku chrapie a w swoim mu źle. Z apetytem róznie, dzis wszystko jest bleeee kasza nie, zupka nie, flipsy nie, mleko nie. innego dnia mieli buzia bez przerwy. :)

Sara, witaj :) Opowiadaj jak było :)
Z fotelikiem jest tak, że w mama i ja kosztuje 825zł a na stronie internetowej mama i ja kosztuje 750zł więc 75zł mniej i wyjdzie na to samo, bo kupując razem pewnie byśmy taki rabat dostały, a ja upomnę się o cenę internetową a nie sklepową ;)

Basiu, gratulacje :) Tak jak Sara, życzę małej królewny :)

basiu, bardzo się cieszymy;)

Basia, serdeczne gratulacje!!! :)

My już w domku :-) małą jednak została u cioci także mieliśmy tydzień dla siebie :-)) jednak nie do końca bo myślami troszkę z małą byliśmy

udało mi się nawet ze 2 razy podczytac co u Was

Kamila- u nas z jedzeniem podobnie jak u Liwii jak zobaczy talerz, kanapeczke itd to juz sie przygotowuje do startu po kęsa :-)

Kasiu - co do ząbka to moze byc 3 u nas tez byla 1 lewa i góry i pozniej patrze a zabek daleko i tak się okazałao że to 3 rosła a nie 2 , teraz juz mamy 4 u góry i 3 na dole :-)
no i super Ami wygląda w spineczce i tych ogrodniczkach, trzeba korzystac i ubioerac maluszki póki nie prostestują że coś im "nie pasi" jak to mowi moja "siostrzenica"
a wogóle fajnie że macie już reh z głowy - czy ktoś jeszcze z dzieciaczków chodzi czy tylko my?? u nas Paulinka już się wdrapuje po czym się da, wspina, klęczy, stoi przy meblach ale raczkowac nie raczkuje tylko pełza jak żołnierz do przodu i szybko jak ma jakis cel
a co do fotelika to jednak nie kupujecie wspólnie? ja jeszcze woże mała w tym do 13 kg i na razie planuje z niego korzystac moze wlasnie za mc kupimy nastepny

Boogosia - fajną ma pracę twój mąż :) przy okazji sobie zawsze coś pozwiedza, zobaczy :-))) odwiedzi sklepy? :-) ja teraz w Paryżu troszkę połaziłam po ich sklepach i mają tam dużo markowych sklepików dla dzieci ale jednak drogo, kupilismy tylko małej butki i płaszczyk w Disneylandzie
ps. apropo HM z hello kitty mają tylko to co u nas nic nowego a myślałam że małej coś upoluje hihihi

Gani - moja mala znowu przegryzla smoka MAM i od wczoraj mleko z niekapka dostala ale sie troszke burzy jednak nie miala innej opcji i wypila, poza domem wode dostaje w butelce a w domu jak mam czas to staram sie raz dziennie aby z kubeczka piła, jednak sama jakos nie chce trzymac go tylko butle i niekapek trzyma

Ja na kombinezon poluje na allegro bo chciałabym wójcika ale z zeszłej kolekcji a buciki to w ecco mi sie podobają, na razie nie kupuje bo nie wiem kiedy mala zacznie chodzic a boje sie ze albo kupie za duze albo za małe i kasa w błoto pójdzie... ale chyba przejade się na szadółki zobacze co maja...

Natalia - no właśnie ja też nie kupuje sobie takich drogich butów ale jakoś mam w głowie że bartki i ecco będą najodpowiedniejsze, a w eko pracuje mojej siostry znajoma wiec moze uda nam sie za niecałe 200 kupic, zreszta musze sie do neurologa wybrac zobacze co mi powie nt ecco, geox
a zdjęcia Maksa super :-) no i super ze mały ma tego bloga, ja na roczek planuje zrobic przezentacje jakąś ale muszę jeszcze pomyślec nad szczegółami żeby to nie było takie zwykłe...

Betrisa -ale słodką minkę zrobiła Ewa :-) wogole taka rodzinna fotka to bezcenna my własnie tez mało mamy takich :-(

Lidia - a wasze fotki przesłodkie, czy ty miałas kiedys analize kolorystyczną robioną? jestes wiosną? super tobie te kolorki pasują a ja jestem latem no i u mnie raczej chłodne odcienie a to juz nie takie fajne... wogole ja lubie czarny, fiolet i szary ale muszę pomyślec nad inną kolorystyką
co do samotnych weekendów to u mnie to podobnie wygląda, niestety u męża w firmie właśnie nocki i weekendy są najabardziej "dochodowe" takze mamy czas dla siebie od 13 do 18-20 w tygodniu a weekend to różnie... ubolewam nad brakiem spotkan ze znajomymi bo wiadomo ze zwykle odbywały sie one w sob a my teraz nie bardzo możemy

Basiab - gratuluje!!!!! i życzę królewny do parki, no i wogóle super nowina
a co do niekapka to dziwne ze logopeda poleciła, jednak widze co babka to opinia bo nasza wrecz pow zeby nie korzystac... no ale u nas tak wygodniej, mała przegryza te smoki a ustnika chyba nie da rady
:-)

BASIAAAAAAAAAAAAAA - gratulacje!!!! :-)))) Wszystkiego dobrego, ściskamy wirtualnie :)

A ja się pochwalę że spodziewamy się drugiego maleństwa :))))

Krystianek pije z kubka niekapka- Lovi 360,taki poleciła nam logopeda i jest super. Wcześniej miałam Mam i TT ale nie chciał z nich pić.

Krystian też jeździ przodem,bo taki dostaliśmy fotelik (po siostrzeńcu), że tylko przodem da się go zamontować.

Aga a co z Filipkiem???

Kasjan już jeździ przodem od miesiąca. wściekał się, bo nic nie widział i ciasno mu było. a teraz jak GOŚĆ jeździ;)

Dzięki za odpowiedzi. Już myślałam, że wszystkie dzieci piją już z normalnych kubków. My używamy Aventu. Nic nie kapie, ale wkurza mnie, że jak jest mało picia to trzeba mocno go przechylać bo zaworek jest na środku.

U nas podobnie jak u Was, tylko moja coś nie kuma niekapka, no i ja zapinam często jej dawać ten niekapek, a mamy z firmy MAM

Czy któraś z Was wozi już dziecko w foteliku, przodem do kierunku jazdy ?
Jedziemy dziś kupić beSafe x3 ale ten przodem, bo nie sprawdzi nam się ten tyłem, ze względu na dwa auta, a tak szczerze, to strasznie się boję Amelkę zacząć wozić przodem :( a w swoim foteliku ma już strasznie ciasno w ramionach, a lada moment kombinezon przyjdzie, i zamiast jechać spokojnie, to już jest wrzask :/

moja pije z takiego kubeczka nuk-a nie jest to niekapek takie coś pośredniego ale starszy też kiedyś z takiego pijał więc sprawdzone. Z tego to już do zwykłego kubka będę chciała z czasem przejść
to taki miekki ustnik ma,
image

u nas też mlesio z butli a napoje z niekapka TT. tylko u nas z tego niekapka tak strasznie szybko leci. tzn, działa jako niekapek , ale jak już ciagnie, to jakby były mega wielkie otwory i momentaki się krztusi. też tak macie? czy są jakieś rozmiary różne?

mleko i kasza z butki a herbatka tak jak u dziewczyn z niekapka TT

Mój tez pije herbatkę z niekapka TT

Gani, ja do wody i soczków używam MAM niekapka
http://allegro.pl/mam-baby-kubek-niekapek-270ml-8-bpa-free-gratisy-i1259178244.html
albo Tomee Tippee, ale mleko daję z butli, mała się krztusi z niekapka bo ciągnie duszkiem.

Dziewczyny, z czego piją Wasze dzieci? Używacie niekapków czy już od razu z kubeczków piją?
Udanego dnia życzę.

mała c, napisałam w twoim wątku

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...