MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

poprzedni

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-60-21-t181810,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 61

mała c- ja właśnie skończyłam wybierac zdjęcia i też chyba zrobie (tzn dam do zrobienia koleżance bo ja jakoś nie mam się kiedy zabrac :-)

a Liwka super modeleczka, mamy taką samą czapę (pewnie jak połowa księżniczek z watku hihihi) i juz nie moge sie doczekac kiedy bedziemy zakładac chociaz z drugiej strony nie lubie mrozów brrrr

sara ja robie takie filmy o dzieciach w programie na kompie ,trwaja do godziny,liwce zrobie taki na roczek i mam zamiar rowniez puscic w jej urodziny.zdjecia-filmiki-podklady muzyczne i tp a oto ona:)

image

Uploaded with ImageShack.us

Kamila - jaka fajna minka u Majki :-) no i widac że wygodnie jej się tak śpi

Lidia - no kurcze mam nadzieje ze górale się mylą, jak ja nie lubie zimy :-( a co do "gościa" to szkoda słów, raz mi już ręce opadły na takie komentarze i adrenalina się podniosła ale myślę że nie ma co komentowac, szkoda tylko że jak zwykle ktoś wprost nie powie....jeżeli to ktoś znajomy to wogóle...

Kasia - trzymam kciuki aby Amelka dalej tak ładnie spała

apropo bucików ecco to w Avanti ma byc (lub jest juz) jakis kupon zniżkowy na -20% do wykorzystania w ten weekend, ja się chyba jeszcze wstrzymam bo nei mam pojecia jaki rozm!!! niby panie mowia ze 19 ae dzis np kupilam malej adidaski w 5-10-15 r 20....

Aga - dla Twojego Aniołka (*)

no i powtórzę pytanko - co do roczku - to chciałabym prezentacje zrobic dla małej i gosi tzn pierwsza fotka nasza ze slubu, potem usg no i mała, myslicie ze to jakis pomysł? tzn czy to juz oklepane??? nikt by o tym nie wiedział i jakos przy torcie bym puscila w tv

Lidia nie przejmuj sie ;( Komus sie nudzi...

Filipek spi podobnie jak Maksiu. Pupa wypięta do góry, nóżki podkulone. Słodziasto to wygląda :))))

Nie miałam z kolegą kontaktu od lat, a kiedyś się przyjaźniliśmy. Zmarła jego siostra i również było mi źle, smutno, przykro...
Lidia nie przejmuj się, ludzie są złośliwi, chyba swoimi postami leczy swoje kompleksy. MASAKRA.

U nas odpukać od dwóch dni Ami śpi całą noc, miejmy nadzieję, że tak już będzie ;)

Dziś małej obniżyliśmy już łóżeczko całkiem w dół i troszkę jej tak doroślej zrobiliśmy ;) po tym jak zobaczyłam, że Maja ma pościel w łóżeczku. Włożyłam jej tą cieniutką podusię i kołderkę. :) ale się kotłowała w tym, oczywiście robiąc "rozpierduchę" w tak ładnie wyścielonym łóżeczku :)

Lidia zawsze musi znaleść się ktoś ,,życzliwy", który z nudów czyta wątki i swoje 3 grosze musi wepchnąć. Ja z Wami nie jestem od ciąży bo właściwie to nie siedziałam na trójmieście ale teraz sama lubię dzielić się z Wami swoimi przemysleniami i wogóle :-) No i czytac co u Was słychać Mamuski :-))

nie skomentuję tego...
ale.... dziewczyny, piszę do Was... znamy się od ponad roku, piszemy, czytamy, wiemy o sobie wiele... pisałyśmy o poczęciu, przechodziłyśmy razem nasze ciąże, opisywałyśmy porody... to były równie intymne sprawy... czasem nachodzi nas refleksja i piszemy co myślimy... o chorobach, kolejnym ząbku, ślubach, pogrzebach... czy szukam współczucia i poklasku? nie, nie szukam. i nie jest to twoja sprawa, twój wątek... nawet nie masz odwagi , żeby ujawnić się. kim jesteś? moim znajomym, że tak doskonale mnie znasz? brawo za odkrycie moich kart! ;) mam wrażenie, że ta sama osoba co jakiś czas komentuje moje wypowiedzi również w innych wątkach. ale po co????

ale gość(-ówa?) pojechał po Lidce, po co takie niestosowne uwagi... ja też czasem przez rok nie kontaktuje się z dobrą koleżanką, ale o jej rodziców bym się martwiła gdybym wiedziała coś przykrego... przyjaźń pozostaje nawet gdy nie widzimy się "codziennie", ważna jest dobra myśl i intencje...

Kamila, super zdjątka Majki, już wczoraj na facebooku podziwiałam ;)) ale szczerze powiedziawszy to z ząbkami Majka całkiem inaczej wygląda ;)) super, już nie tak dziecinnie, tylko jak duża pannica ;))
w przyszłym tyg zadzwonię do Ciebie to się umówimy :)

mój tez się budzi raz/dwa razy w nocy...
aa! i wczoraj zauważyłam szóstego ząbka - druga dwójka u góry się przebiła.. i od razu temperatura spadła i kupka się poprawiła.. i apetyt przyszedł, po dwóch dniach bez obiadku w końcu zjadł dziś cały słoik zupki ;))

Maksio też dziwnie śpi, nie dość że kręci się jak zegarek i często śpi dokładnie w poprzek łóżeczka (na przykład teraz) to na dodatek bardzo lubi spać na brzuszku z podkurczonymi nóżkami, tak jakby klęczał leżąc, hihi

Agniesiu przytulam w ten smutny dzień!

Zabulko rozumiem Cię z tym spaniem! Mila wybudza się częściej niż kiedy była noworodkiem! Kiedy szły nam 4 budziła się co 2 godziny przez kilka dni - chodziłam jak zombi! o 5h ciurkiem mogła tylko pomarzyć! Ale za to dziś były tylko 2 pobudki i kiedy zbudziła się o 5.30, to przysnęła jeszcze w naszym łóżku przy cycusiu :-)

Natalia - czekamy więc na jakiś termin :-) może być przed Maksiowym roczkiem :-)
Lidka kurujcie się i koniecznie wpadajcie!

LidiaM, piszesz ze znajomosc z kolezanką się ochłodziła a publicznie uzalasz sie ze ci tak zle i smutno, po co to robisz? Dla poklasku? troszczyłas sie wczesniej o kolezanke? Czy teraz leczysz wyrzuty sumienia? Jak mozna pisać o tak intymnych sprawach i to nie swoich.......

Aga dopiero dziś doczytałam poprzedni wątek. Bardzo mi przykro,że Was to spotkało, nawet nie wiem co napisać...
Wasze dzieciątko w niebie jest teraz Aniołem Stróżem dla Filipka.

Aga, pomyślałam o Twoim aniołku jak zobaczyłam, że dziś taki dzień.
Trzymaj się dzielnie...

Dla mojego Aniołka Adasia

Lidia przykro mi :(

ja dziś też od rano smutna, płaczę... dzis Dzień Dziecka Utraconego ...

Dla mojego Aniołka Adasia

warbuziaczki, zębolkami małej Mili zadziwiłaś;)
jak się podleczymy, to na pewno zajadę do was;) już tyle razy się wybierałam....

my już po smutnym wydarzeniu;( jechaliśmy rano do Elbląga. msza była o 9, ale pogrzeb dopiero o 12. pierwszy raz się z tym spotkałam. kwiaty przekazałam, żeby wzięli na cmentarz, ale smutno było ...

straaaasznie zimno dziś u nas było . term pokazał tylko 3 st. moja mama w Karpaczu jest i górale mówią, że na koniec m-ca ma być nocami nawet -30st .

Mój Filipek też sie budzi w nocy. Taki widac urok naszych dzieci

Ale Majcia ma fajowe zebolki:)Widze,ze wszystkie Majki lubia spac w dziwnych pozycjach:)

A to mój kochany Pyszczek :)

image

i idealna pozycja do spania ;P

image

Warbuziaczku,moja tez budzi sie w nocy,daje jej kaszke na noc,zeby moze dluzej pospala ale ona i tak albo pic albo sie przytulic i tak w kolku.Nie wiem kiedy spalam dluzej niz 5h na raz:/ale chyba moj organizm juz sie przyzwyczail i nie jestem zmeczona

Nasza Miska tez siusia na nocnik i dzis zrobila druga kupke(jalos tak zawsze cichaczem ja robi,ze nie udaje mi sie jej posadzic) i ja zawsze bije jej brawo a ona wtedy tak smiesznie lapkami macha i sie smieje;)

Maja chodzi tylko przy meblach ale wymyslila sobie inny sposob na poruszanie,na kolanach podskakuje i sie przemieszcza(ostatnio jak tak sie wyglupialismy z mezem i Majka i wszyscy"raczkowalismy"to zastanawialismy sie jak ja te kolana nie bola,my 3 "kroki" zrobilismy i juz nas bolalo;)
Ale sie rozpisalam,sory:)

a ja prowadzę taki album ze zdjęciami już od urodzenia i co około 2 miesiące wybieram zdjęcia, drukuję i wkładam chronologicznie, także jestem raczej na bieżąco.. teraz mam do sierpnia zrobione :)) i też ten album z całego pierwszego roczku zrobię, bo już mam dwa kolejne ( dostaliśmy na chrzest od znajomych), więc będą na kolejne latka :)
mało tego, to prowadzę taki dziennik ze zdjęciami, gdzie sie wpisuje pierwsze święta, pierwsze ząbki, kroczki, słówka, prezenty itd., opis urodzinek, wkleja sie różne pamiątki, nawet opaskę ze szpitala, zdjęcie z gazety i pukiel włosków przykleiłam :) i tez mam na bieżąco - lubię takie rzeczy utrwalać, a wiadomo, pamięć jest dobra ale krótka :>

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...