MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Salambo mój Filip też tak płakał i przestawał jak bralismy Go do naszego łózka. Nie namawiam Cie do tego oczywiście, ale może córcia potrzebuje Twojej bliskości. Może raz spróbuj? Nie zazdroszczę, bo wiem jakie to meczące i dla Was i dla Niej. Teraz Filip śpi co raz ładniej w nocy, ale teraz jak nie ma męża i jest podziębiony i jeszcze ida mu zęby ( a mamy juz 6) to spi ze mną w łózku.

Pogoda dziś KOSZMARNA- nienawidzę jesieni :(

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

Kupiłam Jaśkowi te klocki aktywne fishera i jestem w szoku, bo bawi się już 20 minut!!! :):):)

A pogoda faktycznie, echhhh :/ Ale podobno weekend ma być ładny, oby!

moniall, pociesz się, że ja za godzinę muszę w taką rozpierduchę wyjść z kasjanem i zaprowadzić kornelkę do szkoły;) nie mam folii na wózek , ale to nic, bo wózek w aucie, a że nie było miejsca na parkingu, to mój m zaparkował zaj...ście daleko! nie wiem jak się zorganizować, chyba zadzwonię do szkoły i powiem, że nie przyjdzie dziś do szkoły. jakaś podminowana jestem tą pogodą;(

Sara wszystkiego naj najlepszego dla Paulinki :-))

Fajnie poogladac sobie zdjęcia z wycieczki. Mi sie tez marzy ciepełko, a za oknem paskudna pogoda :-(
Musze po pieluchy wyjść z małym, wczoraj miałam je kupić to jakas strasznie byłam zamulona i nie wychodziłam a teraz mam za swoje..trzeba było wczoraj je kupić

Bogosia musisz iść na Powstańców Warszawskich k.szkoły architektonicznej. A tam bierzesz numerek po to ze nie wszyscy na raz wchodzą tylko według tego numerku. Faktycznie mało czasu Ci zostało!!!!! A te dokumenty co musisz wypełnić to możesz sobie wydrukować z ich strony. Tak z rana tez nie musisz jechać bo wtedy największe kolejki, najlepiej później. Chyba do 15.30 mają otwarte

Gosiu, mój mąż to składał, ale wiem, że wszystko na miejscu wypełniał w MOPS na ul. Powstańców Warszawskich.
Tyle mogę podpowiedzieć, bo nie składałam tego sama, więc wiem tylko tyle :) Tam będziesz miała tą maszynę do odbioru numerków, i musisz wziąć odpowiedni nr
Kolejek tam raczej nie ma, przynajmniej ostatnio jak byłam po zaświadczenie, że nie pobieram rodzinnego w Polsce na dzieci, to w ogóle ludzi nie było.

Hej,

w sparwie becikowego niestety nie pomoge, bo nie pamietam-zalatwione,zapomniane:-)

Aga trzymaj sie ciepło. Czas leczy rany.

Lidka-gratuluje,hehe

Moja mala dzisiaj postawila swoje pierwsze samodzielne kroczki. Co raz ladniej jej to wychodzi.

Ja niestety w styczniu do pracy. Powtarzam sobie,ze nie jestem pierwsza i jedyna, ktora zostawi bobasa pod opieka. Taka jest kolej rzeczy.

Lidka - uśmiałam się :)

Iza - cudnie Wam razem, zazdroszczę wakacji :)

Kasiu, trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.

A Wy mnie zaraz wyśmiejecie, ale ja z prośbą do Was :) Bo my jeszcze becikowego nie odebraliśmy - tzn nie złożyliśmy nawet dokumentów.
Miałam już kiedyś wszystko przygotowane, akt, wniosek, moje zaświadczenie od lekarza, nawet miałam na kartce wypisane do jakiego pokoju, jakiś tam numerek podawałyście i że jeszcze jakieś wnioski trzeba było wypisywać, no i mąż miał to załatwić, ale oczywiście nie było mu po drodze do tej pory i teraz żeby nei przepadło zostało nam kilka dni. No ale najgorsze jest to, że zgubił gdzieś te wszystkie papiery, Jaska akt, moje zaswiadczenie i te inne. No i mam prośbe - może pamiętacie jeszcze gdzie dokładnie to się szło, o co chodziło z tymi numerkami itp, bo miałam wszystko napisane, ale wcięło :( wściekła jestem

Sara, Gosiu dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie kupimy, i że będzie to focus :)
Teraz mamy carismę, ale mąż też auta potrzebuje, więc stąd pomysł na focusa :)

Kurczę Iza, ale mi smaka na taką plażę narobiłaś, zazdroszczę takiego wyjazdu, a Blanka cudna, i jak zawsze uśmiechnięta.

Lidia, brawo tytuł Miss obojętnie jakiej miss, ale w końcu miss, spłakałam się ze smiechu. Jesteś rewelacyjna :)

A u nas kongo, mała jest wszędzie, a ja jeszcze szafek nie mam pozabezpieczanych :/

Sara, zgadamy się i jakoś spotkamy :)

Co do tęsknoty, to nic mi nie mówcie :( Ja sobie nie wyobrażam rozstania i powrotu do pracy :( a chyba na początku lutego będę musiała wrócić do pracy. Trochę mi się życie poprzewracało do góry nogami, mój starszy syn (11 lat ) ma problemy z koncentracją i musimy zacząć terapię, ech.... zawsze coś :(

Kasia - teraz odczytałam stary wątek:
Focusa mam benzyne ale z gazem (sekwencja) sporo jeździmy i jakos tak zawsze kalkulujemy zakup auta + wstawienie gazu
kurcze co do spalnia to zabij :-) a nie wiem dokładnie...mam silnik 1,8 i chyba cos ok 12 gazu? ale podpytam jeszcze jutro Michała to dam znac dokładnie
a wogole to macie focusa i chcecie kupic drugiego czy jak? bo chyba nie zrozumiałam :-)
ogólnie to ja jestem zadowolona (bo przesiadłam się z VW Polo) ale np tylne drzwi otwierają się pod kątem ok 45-50% wiec to mały minus przy wkładaniu małej do auta) no i z tyłu niski sufit wiec trzeba uwazac na główkę
co do fotelika dzis juz jakos normalniej u mnie w aucie wyglądał, ale jezdziłam dzis bez małej, jutro pierwszy raz się przejedziemy więc zobaczę jak będzie
ogólnie tez do nas zapraszam, ale mi środy nie pasują (mamy taki dzień rodzinny) dlatego pytałam :-) to zobaczymy która się szybciej zmobilizuje :-) ja może bym jakoś w przyszłym tyg podjechała to od razu może podpatrzysz jak Paulinka raczkuje, a do siebie zapraszam wtedy w listopadzie (umówimy się na jakiś inny dzień niż środa :-))

Natalia - dzieki za podpowiedz, niedługo wypróbuję zobaczymy jak bedzie wtedy raczkowac, mąż się śmiał że spodenki z ABS trzeba jej kupic

Lidia - gratuluję tytułu MISS - kartka w ramkę i na pamiątke

Aga - trzymaj się, jak trzeba się wypłakac to trzeba, przeciez masz do tego prawo,

Izulucha - jakie widoki, a Blanka jest prześliczna super uśmiech i wogóle :-)

Salambo - moja wczoraj obudziła się z płaczek i pierwszy raz od 3 do 4 nie spała :-( też nie wiemy co to było no i czekamy na dzisiejszą noc
a może światełko jakieś zapalic na noc?

a ja dzis byłam na kawce z koleżankami no i im mała coraz starsza to ja coraz bardziej tęsknię, nie wiem czy wrócę do pracy w styczniu :-)

Aga,sciskam Cie mocno,badz silna....

Lidia,no super ze zostalas Miss,nie wazne w jakiej "kategorii":)

Oczywiscie wieeeelkieeee gratulacje dla wszystkich raczkujacych maluchow!!!teraz to sie dopiero zacznie bieganie,tego nie ruszaj,nie wolno,nie wchodz....;)

moja juz raczkuje ekspresowo,staja przy wszystkim co sie da,lapie mnie za nogawki i wklada mi glowe miedzy kolana,masakra:)ostatnio nauczyla sie na kolankach"podskakiwac",generalnie,gdzie ja tam i ona:/i od samego poczatku nauczyla sie nie spadac na pupe,tylko delikatnie opuszczac na raczkach.
A najlepsze,ze umie "mowic" te (czesc) i jak powiemy Maja buzi albo cmokniemy to ona tez cmoka,w ogole taka jakas slodziuska sie ostatnio zrobila:D

Izulucha,zazdroszcze takiego wypoczynku,piekna plaza,piekna Blanka, duza dziewczynka z niej ale to chyba po rodzicach taka wysoka:)

do naszej MISS ;)))) gratulacje dla Ciebie, a szarfę też Ci zostawił ten jegomość?? :))
i przy okazji pogratuluj Kornelce, skoro ją wybrali to wielki zaszczyt, powinna być dumna z siebie że cała klasa ją lubi i jej ufa.. chociaż nie wiem czy u 6-latków już występuje taka emocja jak zaufanie??? :)

Aga, bardzo mi przykro, już tak do końca Twojego życia będzie, brak Maluszka i niepowetowana strata, życzę Ci dobrych myśli, że jeszcze będziesz miała gromadkę dzieci
(ja się dowiedziałam dopiero kilka lat temu od mojej Mamy, że rok po jej narodzeniu moja babcia straciła synka, w kolejnym roku urodziła drugą córkę, a w kolejnym jeszcze jedną córkę - i moja babcia ma trzy córki i jeden grobek synka.. nigdy o tym nie rozmawialiśmy w rodzinie, ale babcia faktycznie chodzi na taki mały grobek, nie wiedziałam czyj to :( )

Ojjka, ja dostałam prosto z UK od znajomej mojej Mamy taki lek homeopatyczny na ząbkowanie Nelsons Teetha (to jest rumianek w proszku i daje się go na język i się rozpuszcza przynosząc ulgę dziecku) oraz lek też homeopat. w proszku na język, ale generalnie kojący na różne dolegliwości też brzuszkowe Ashton&Parsons Infants' Powders... nie widziałam ich nigdzie w aptekach polskich, pewnie Iza i Biedronka je znają... ja akurat tego Nelsona użyłam ze trzy razy i Maksiu polubił ten proszek łykać :)) a tego drugiego nie używałam, bo nam Bobodent wystarcza i zimna surowa obrana marchewka! lepsza od gryzaka ;)))

plaża super, też mi się marzy jakiś wyjazd, być może w styczniu na narty z całą rodziną pojedziemy, ale musimy już rezerwować, a ja się zastanawiam, bo od nowego roku planowałam do pracy iść, więc raczej się nie zdecydujemy, może w marcu???

a mój Bąbe;l ma dziś tak rewelacyjny humor, że jestem pod wielkim wrażeniem, cały dzień się sam bawi (pierwszy raz nie łazi za mną o dziwo!), znajduje sobie ciągle jakieś zabawy, przed chwilą kulał sobie balona, położył się na nim i pękł, był zdziwiony że nagle nie ma... ale nie przestraszył się tylko zaśmiał...
jest boski, tylko spać nie chce czort jeden (już od wielu dni, wieczorami harcuje zamiast spać), chyba ktoś ukradkiem do mleka dosypał jakieś dragi... bo po mleku "ładuje baterie" i zaczyna buszować ;]

na pewno nie ząbki :( mamy tak już prawie od 3 tygodni, żelem smarowałam nie pomaga, i nie ma żadnych innych objawów świadczących o ząbkowaniu, dziąsła gładkie, różowiutkie

izulucha, piękna ta plaża... aż dech zapiera;)

kleilam zle zdjecie, ale i tak ma wiecej wloskow coraz bardziej....

URL=http://img181.imageshack.us/i/dsc03804y.jpg/]image

Uploaded with ImageShack.us

salambo, może jednak ząbki? mału też przez parę nocu budził się po 20 razy i myślałam, że zimno mu . aż posmarowałam mu dziąsła żelem i się skończyło. dziś tylko raz się obudził. aż się wyspałam;)

mam pecha do tych opon, bo nie miałam kasy i kupiłam używane, a jak chciałam za piątym razem zareklamować, to powiedzieli , że nie można. ale już w poniedziałek na zimówki zmieniam;( jak wjadę na krawężnik to tylko w tym kole ucieka... i zawsze jak mam coś załatwić;) albo jek jestem sama, bez mojego M;)
e tam.

URL=http://img844.imageshack.us/i/dsc03656c.jpg/]image

jedna z piekniejszych i dziewiczych plaz jakie widzialam w Europie

image
a tu jak drepcze
URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc03785z.jpg/]image

a tu w restauracji nad oceanem i w parku wodnym...

URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc03785z.jpg/]image

Kurcze Blanka wygląda prawie jak dwulatka, tylko na łepku krótko :)

Aga trzymaj się, z czasem będzie lepiej chociaż poczucie straty nigdy nie minie, przytulam

Lidka no no, to się proszę wylansowałaś ;) masz Ty kobito pecha do tych aut :)

u nas nadal zębów brak, ale mam inny problem Emi budzi się po kilka - kilkanaście razy w nocy z przyczyn mi nie znanych i nie wiem jak sobie z tym poradzić, pić nie, jeść nie, zęby nie, brzuszek nie - sama już nie wiem :( w dzień jest radosna i pogodna, tylko te noce :/

Aga, cieszę się, że udało się z tym kompletem z HM. mi popruły się rękawiczki i muszę je zareklamować, ale na razie nigdzie tych w beżu nie ma;(
przykro mi strasznie... pewnie nie jeden jeszcze taki dzień zadumy...

ja już też mam kremik na zimę. wolę buźkę maluchom już smarować.

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...