MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

jaz jestem chętna na spacer;) dojadę chetnie do was;)
u mnie dodatkowo są schody, których nie mogę zablokowac, bo poręczy z jednej strony nie mamy, i jeszcze otwarta łazienka, bo stoi tam kuweta, a kot jeszcze nie nauczył otwierania sobie klamką drzwi;;)
no właśnie cisza w łazienke i co? mój skarb powyrzucał co sięgnął z kosza na bieliznę.
sara co do wstawania, to mój mały wstaje 6,30. budzi kornelkę i mam super;)

Teraz to chyba najcięższy okres przed nami :) Guzy, uciekanie itd.
Moja jak widzi, że ją wołam, to zwiewa tak jakby motorek miała w tyłku :)

Sara, kiedy idziemy na spacerek ? Jestem 10tego listopada na Zaspie :) Może ktoś jeszcze chętny na spacerek
Ja do pracy z jednej strony chcę wrócić, z drugiej nie :) Tęskno mi za ludźmi, za oderwaniem się od pieluch, ale z drugiej strony przeraża mnie zostawienie małej i myśl, że wiele rzeczy nie ja pierwsza zobaczę, nie ja ją nauczę :(
Mam czarne myśli czy teściowa przypilnuje małej dobrze itd. :( Gdybym miała możliwość zostania jeszcze to bym została w domu, ale kredyt robi swoje :(

A ze wstawaniem to u nas różnie, dziś masakra, młoda obudziła się po 5tej i gadała dobre 20 minut całe szczęście zasnęła dalej i spi do tej pory :)

Sara, mam pytanie co do fotelika. Czy po przypięcie w aucie jest stabilny ?nie buja się ?
Styczniowe mamy też besafa kupili i jednej koleżance coś na boki lata, teraz zastanawiam się co jest tego powodem

Muszę dziś sama sprawdzić czy u mnie jest ok bo dawno nie jechałam z młodą i nie sprawdzałam czy się nie poluźnił.

sorki dziewczyny za te literówki - czas isc spac :-)

Bogosiaa - dokłądnie ja ma focusa - tez martwiłam się o krótkie pasy (ledwo na maxi cosi starczyło nam) ale z tym fotelikiem nie było problemu

Kasia - ja tak samo myślałam o drugim foteliku bo cały czas bije sie z myślami czy wracac do pracy ( i wtedy juz w głowie układma plan co i jak ) czy jednak zostac jeszcze rok..

Lidia - u mnie mała je w leżaczku i w krzesełku do karmienia - tylko że ona tak lubi jesc wszystko że jak ją wkładamy do nich to już się cieszy i czeka ( w sumie apetyt na poczatku ma ale pozniej troszke podje i do zabawy)

mleka pije rano 180 ml, a wieczorem pije mniej dzis np ze 150 ml zostało ok 30

aha jak ze wstawaniem waszych maluszków po zmianie czasu?
moja zwykle spałą od ok 19 do 8-8,30 a teraz budzi sie o 7,30 ...

i spóźnione zyczenia dla Kasjanka!!!

no i Paulinka powoli doprowadza mnie do zawału - wyjdę na chwilkę, wracam a ona już przy krześle stoi ... przy wszystkim wstaje, ostatnio na kolanach na kafelkach klękała i wspinała się opierajac się o drzwi bo klucze na smyczy wisiały i chciała sięgnac...

Lidia, to u mnie identycznie. Banan mała zatrzyma i zje go :) deserki też nawet ok, ale obiady masakra :/

to tak jak u mnie. u mnie jeszcze na chwilę się zatrzyma jak ma zjeść banana. całego wciągnie i wiem, że podjadł.

Lidia, u mnie to samo :/ W leżaczku wrzask, młoda chce być wszędzie, jak ją karmię to trafiam w oko, nos a nie do buzi :)
Mamy też krzesełko, ale szczerze to nie ma różnicy czy to krzesełko, czy leżaczek i tak wygina się, a jak ją zapnę to wścieka się i nici z jedzeniem
Kurczę jeszcze miesiąc temu jadła tak pięknie, a teraz masakra, nie ma czasu jeść woli śmigać :)
Jedyne co to wieczorna butla z kaszką nadrabia to co nie zjadła w dzień, bo wcina 240ml

dziewczyny, używacie krzesełek do karmienia? mały się tak rozbestwił, że ucieka mi z leżaczka (robię na siedząco) i gonię go po mieszkaniu z łyżką;) ostatnio, żeby dac mu obiad zapięłam go na huśtawce domowej. szału dostawał. i zastanawiam się jak to będzie na krzesełku do karmienia.

Gosiu, my mamy carismę ( focus to drugie auto które planujemy kupić do końca roku ) ale Pan w Mama i Ja powiedział, że BeSafe wchodzi do każdego auta, bo Tobi już nie
Sara ma focusa i BeSafe więc na pewno można zamontować ten fotelik.

Natalia, straszne to co piszesz o tym dziecku :( Powróciły wspomnienia jak leżałam z Ami w szpitalu i tam masę dzieci leżało między innymi chłopiec z sepsą :( Boże dlaczego dzieci chorują i umierają, nigdy tego nie zrozumiem :(

U nas chodzenie za rączkę również jest, mała maszeruje jak żołnierz, ale do samodzielnego chodzenia chyba jej jeszcze daleko.
Za to na czworaka śmiga jak mały motorek :)

hej, my byliśmy w Olsztynie, Maks pierwszy raz w nowym foteliku, obie podróże praktycznie całe przespał w samochodzie, także raczej mu było wygodnie :)) wbrew pozorom bardzo fajny weekend spędziliśmy, ja spotkałam się w Olszt. ze znajomymi stamtąd, mój ojciec też spotkał się z kolegami jeszcze z podstawówki (utrzymuje z nimi kontakt od czasu do czasu), także święto zmarłych ale nam było wesoło :))

Paula, ten tort co dałaś linka to wygląda prosto do zrobienia, tylko skąd się bierze taką długą roladę i ten krem (może być taki z torebki?), bo dodatki to jakieś żelki, tak?

Aga, ten przepis na tiramisu tez ciekawy, skoro trzeba postarać się żeby go spieprzyć, to może spróbuję (go nie-spieprzyć! ...) :)) zawsze mi się wydawało że to takie wykwintne ciasto trudne do zrobienia, może się przekonam :))

Ciężarówko i Ago oraz Betriso- gratuluję chodzenia!!! wspaniale! Filipek cudny w tych liściach :))

spóźnione wszystkiego naj dla Kasjanka :)

dla Agi kolejny raz współczucia - też widziałąm pełno grobków maleńkich :(((( jednemu zapaliłam świeczkę (wnuczek koleżanki mojej cioci, zaprowadziła nas na grobek i opowiedziała historię niesamowitą, 7-mies. dziecko zmarło około 10dni temu w ciągu 10 godzin, na SEPSę - straszne, matki nawet nie było wtedy w mieście...)

Gosiu, ja stronki nie znam, a fotelik w końcu kupiliśmy na str. internetowej Mama i ja bo taniej było, nawet po negocjacjach w sklepie.. te same braliśmy pod uwagę, a ten BeSafe co kupiliśmy jest dość masywny - tzn. dużo odstaje od fotela w przód i w górę, ale w moim C3 się mieści bez problemu.. płaciliśmy też 749 ale zabawek już nie było,a szkoda :( żałuję że się spóźniliśmy
aha, a my wkładek nie wyjmowaliśmy, Maksiu się dobrze wpasowuje do nich..

w końcu nauczył się robić pa-pa i klaskać (tak po swojemu, jakby otrzepywał ręce z piasku..)

Kasiu, dzięki za info - nam powiedział 825zł za Besafe'a, ale jakby coś będziemy targować. Kasiu, Wy maci focusa? Czy wlazł wam normalnie? chodzi mi o pasy, bo nasz ma dość krótkie i nie wiem czy stykną :/
A co do drugiego fotelika, to myślę, że po tygodniu miałabyś dość i gnalibyście po drugi fotelik :) A może przy drugim dadzą Wam większy rabat :)

Bogosia, my kupiliśmy BeSafe płaciliśmy 770zł chyba + gratis zabawka
Kumpela kupowała bez zabawki i zapłaciła 749zł
Z tego co wiem to można najwięcej utargować ile mają na swojej stronie internetowej.

My z besafe jesteśmy zadowoleni, ale wyjęłam wkładkę która jest pod tyłkiem, oraz te otulinki na pasy, bo są strasznie szerokie i moją młodą zakrywały w połowie :)
Chcemy też kupić drugi fotelik maxi cosi tobi, bo jednak nie będziemy bawić sie w przekładanie z auta do auta i to dlatego, że mała od stycznia będzie pilnowana przez teściową i nie dość, że ją będę musiała wtachać+wózek+masę rzeczy na cały dzień to jeszcze fotelik do góry, bo mąż będzie często odbierał małą, a ja ją będę wozić. Myślę, że na dłuższą metę takie noszenie wykończy mnie, więc po Nowym Roku, jednak zdecydujemy się na drugi fotelik, ale używany.

Dziewczyny, mam prośbę. Niektóre z Was kupowały foteliki z Mama i Ja.
My właśnie wróciliśmy. Chcemy albo romera, albo MC Tobi, albo besafe. Możecie napisać ile płaciłyście za te foteliki w Mama i Ja? Kasia i Natalia z tego co się orientuję chyba kupowałyście :)
Aha, i czy pamiętacie tę stronkę, gdzie można sprawdzić czy dany footelik pasuje do auta?

moja też sama chodzi od kiulku dni;)! Już niedługo wszystkie nasze bobasy będą śmigać

Aga:(:(:(

gdzie jestescie??

hellloooooooooo

Lidio dziękuje. W tym roku szczególnie był bardzo smutny dla mnie ten dzień. Łzy kapały jak grochy- to straszne stać nad grobem własnego dziecka :/ ale cieszę się, że mam ten grobek. mogę zapalić światełko, pomodlić się, są mamy które nie mają takiego miejsca.

oj, dziękujemy za życzenia;) kolejne będą na roczek;)
my też na spacerku na grobach byliśmy. mamy niedaleko na łostowice, kupiliśmy znicze i Kornelka stawiała tam, gdzie ich nie było. na tych najmniejszych.
kilka lat temu jak stawiałam znicz na takim malutkim grobie gdzie nikt jeszcze nie zapalił, okazało się, że przyszli rodzice i stanęli za nami. ale nic nie powiedzieli;) może też tak robili wcześniej? mnie i tak zawsze serce w takim dniu ściska. kornelka dużo pyta, niby już dużo rozumie ale i tak pyta...
Aga, myślami byłam dziś również z Tobą...

Wszystkiego naj dla Kasjanka
My dziś na cmentarzu dwa razy byliśmy. Najpierw 0 11stej, później o 18stej, dzieci zapalały znicze na opuszczonych grobach.
Pogoda wymarzona na spacer, więc korzystaliśmy.

Sto lat dla Kasjana ;))))

A ja muszę odchudzić nasze menu urodzinowe ;( Kasy brakuje :(

Sto lat dla Kasjanka :*.

Kilka dni temu kupilismy bilety do Polski na swieta. Ale sie ciesze, ze jedziemy. Nie bylismy w Polsce na gwiazdke juz 5 lat. A bilety straasznie drogie :(.

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...