MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Aha i sto lat dla Maksia ;*.

Jejku jakie te Wasze maluszki maja duze nozki...ale zrymowalam :).

Oscarowi ostatnio kupilam kozaczki na zime rozmiar 18-19 i sa za duze. Zalorzylam mu rajstopki i grube skarpetki i nadal bylo troszke miejsca. Wiec do konca zimy mysle, ze nie bedzie trzeba kupowac nowych bucikow.

tak mi przykro Betrisa... dobrze że skończyło się na strachu, matko, to nawet dla nas dorosłych gorąca herbata to ból... ojej, co Ewcia musiała przeżyć :(((

Kamila, na pewno dobrze Ci pójdzie, to tylko obrona pracy, a sama praca jest najwazniejsza, także trzymam kciuki żebyś sie nie denerwowała mocno ;)))

a w PUPie oczywiście nic nie znaleźli dla mnie, może i dobrze bo do końca roku i tak chce zostać w domu... tylko szkoda bo zasiłek dla bezrob. tylko do roczku Maksia dostaję, więc równo miesiąc został :/

Kamila, dasz rade, dzis pewnie dostaniesz speeda i noc Ci nie bedzie straszna, wszystkiego sie dobrze nauczysz, trzymam kciuki i powodzenia :)

Betrisa, biedna Ewcia :( dobrze, ze babli nie ma. Ale teraz juz na pewno sie nauczyla i bedzie pamietac, ze tego nie wolno.

Natalia, wlasnie prawie reki nie widac na zdjeciu :)

A my wczoraj w Sopocie na spacerku wjechalysmy winda do nowo otwartego domu zdrojowego, tam gdzie jest solanka, piekny widok na zatoke i na molo. A zaraz jak wysiadlysmy z windy, wsiedli nastepni ludzie i winda sie zaciela.. a to niedziela, nikogo nie bylo do naprawy. Jak dobrze, ze my sie nie zacielysmy, to by byla masakra, mala glodna, placzaca.. juz mialam takie wizje.

to powodzenia!!!! Będzie dobrze

dziewczyny ale mam stresaaaaa jutro mam obrone pracy dyplomowej masakra mala zxa nic nie pozwala mi sie uczyc i do tego jeszcze 100 pytan musze umiec , tylko pozna noca mam czas a wtedy taka mega zmeczona jestem , oby zaliczyc bo tyle kasy w te studia wpompowalam ze szok , booooje sie :(

Natalia - ze sprzedawca rozmawiał - mnie przy tym nie było ale jak się podpytałam to spytał się po prostu czy jakis rabat dostaniemy

Betrisa - jak sie ciesze ze mała wyszła z tego cała, czy długa płakała? kurcze nie wyobrazam sobie ja te dzieciaczki się jeszcze nacierpią - upadki itp....

Mała c- ja nie pomoge, sama nie kupuje na razie zadnych lepszych kozaczków bo boje sie ze za szybko wyrosnie, jak juz bedzie chodziła to ja wtedy pomyślę, a ty jak już musisz wybierac to moze w sklepie fachowo poradzą?

i mam pytanie...zastanawiam sie.............

Liwia teraz ma rozmiar 21.Mamy na zime ciepłe buty rozmiar 22,wiec juz do stycznia moga byc za male,kupowac jej 23 -24? bo jeszcze w to wchodzi skarpetka i rajstopek .......przeraza mnie ten rozmiar jej stopki !!!!

natalia powodzenia w pupie,ja mam tez niedlugo i niewiem co nowego wymyslec bo nie zamierzam teraz isc do pracy........

nam idzie 3ci ząbek !!! i jest jednym slowem masakraaaaaaa.wciaz marudzi,trzyma sie mojej nogi i nie odstepuje na krok.

a my mieliśmy akcję w piątek. Ewa ściągnęła na siebie gorącą herbatę na twarz i klatkę piersiową, jeszcze troszkę zaczerwień ma ale całe szczęście,że nie dostała bąbli i innych problemów. ozcywiście pognaliśmy do lekarza, maścią ją wysmarowali, biedna mała. jak ona tam sięgnęła to nie wiem ale dziękuję tak chlusnęła sobie prosto w twarz.

już na wyrost wszystkiego najlepszego z okazji 11 miesięcy!

mój też już dawno pije sam z butli i tez się odchyla do tyłu jak się kończy, nawet jak siedzi sobie na podłodze bez podparcia to odchyla główkę i się nie przewróci ;))
my już czasem ze zwykłego kubeczka pijemy, tylko z takiego małego plastikowego, ostatnio Maksio mi wyrwał ten kubeczek z ręki i sam sobie przechylał.. i wiecie? nawet nie wylał za dużo "za kołnierz" :)) heheh

Paula, ja na szczęście nie mam problemu z jedzeniem przez mojego Maksia, bo on je i słoiczkowe i moje.. a jak mniej chętnie je jakiś obiadek (kiedyś nie chciał zjeść szpinaku z Gerbera chyba) to zmieszałam z jakąś kaszką mleczną.. i wtedy wcinał... nie przejmuję się narazie że kaszka była owocowa, a obiadek szpinakowy, bo on i tak się dopiero uczy smaków, a chociaż zjadł bo lubi ta kaszkę... można zmieszać np. z kaszą o smaku dyni, brokuła czy marchewki z groszkiem, żeby bardziej przypominało obiad..

Sara, napisz jakich Twój mąż metod użył że dostał taką zniżkę?? gadał ze sprzedawcą, kierownikiem czy po prostu z kasjerem?? ja nie mam zdolności targowych, za to mój Tata rewelacyjne (dla przykładu: tydzień temu "dostał" mandat na 400zł, a skończyło się na pouczeniu słownym, oczywiście bez łapówek, bo u mojego Taty nigdy to nie wchodzi w grę, poprostu miło pogadał ze st.sierżantem - brawa dla Taty, ale z drugiej strony niezła ta nasza policja, pożal się...)

Paula, super Zosia wygląda, piękne ząbki, a na tej drugiej fotce prawie nie widać że ktoś podtrzymuje Mała... myślałam że sama stoi ;))

Kamila, mój tez ostatnio coraz częściej się do mnie sam przytula, uwielbiam to!!!!! czekałam na to dłużej niż na słowo "mama" :)))

od kilku dni tak śmiesznie powtarza słowo (ciąg słów, np. 6 razem) jakby "dość" czy "gość" a może "zgaś"?? coś w tym stylu, dośdośdośdośdośdoś :)

a my jutro mamy 11miesięcy, i ja mam wizytę w PUPie u pośrednika pracy, ciekawe czy będą dla mnie jakieś propozycje ciekawe...

Moja jak jest glodna to mlaska,ciamcia czy jakos tak:)
a najlepiej jak czasami chce sie tak do nas tak cala buzia usmiechnac to marszczy nosek i ona ma u gory dwie dwojki i na dole dwie jedynki i wtedy tak smiesznie widac te jej"wampirze"zabki,od razu humor sie poprawia:)

widzę że przytulanki są u wszystkich dzieciaczków, ja uwielbiam jak Emi się do mnie tuli :) i śmiesznie to wygląda jak przytula się do poduszki,
też gada jak najęta, jest i mama i tata, i dada, bam, baba, babu, abu, i jak widzi że coś jemy i też chce to woła amam,
śmiesznie mnie naśladuje jak kichnę i z tatą warczy jak tygrys - pocieszne to jest

Nasza Miska juz od dawna pije sama z butelki,w sumie nawet nie wiem od kiedy bo jej nie uczylam tego,dziadek sie smieje,ze przechyla butle(glowe) jak on kielicha;)

Maja ostatnio bardzoooo polubila przytulanie i tuli sie bardzo czesto,do nas,do kanapy,do poduszki,slodko to wyglada:D
Gada jak najeta,"czyta"ksiazeczki,"dzwoni"do taty z mojej kom,zreszta caly czas tylko tatattat,tatel,tataj itd... a mama jest tylko w krytycznych sytuacjach:)

Slodziaki z tych naszych maluchow,nic tylko sciskac i calowac:)

Lidia nie martw się, moj tez nie chce teraz mówic MAMA, cały czas gada dadadadadadadaddadadadadadad i macha raczka jakby nam tłumaczył. Ale rozgadany jest, bo buzia mu sie nie zamyka .

Wczoraj mój łobuziak wszedł na ławę!!! No nie można Go spuścić z oczu. Wszędzie Go pełno. Biega po domu jak perszing, szarpie sie z furtką na schodach. Idzie i kopie piłkę, którą wręcz uwielbia :)))
Czasami tęsknię jak leżał na macie i machał tylko łapkami :))))))

Teraz smacznie spi po spacerze na ogrodzie a ja mam chwile dla siebie :))))

SPAAAAĆĆĆ.....
jesień mnie dobija. mały od 2 w nocy popłakiwał, żel nie pomagał, syropek też nie, a dla mnie 3 godz snu to jednak za mało;(
jesień działa na mnie przygnębiająco... wszystko mnie boli na zmiany pogody... ble...

co do niekapka, to pić potrafi, ale nie wie, że trzeba przechylac. i nie lubi się przytulać. zaraz się odpycha, kornelka cały czas by się przytulała, a ten mój chłopak nie chce.... i z mówieniem jest problem. mówił tatatatat, babababba, a teraz już tylko YYYYYY. dużo w domu rozmawiamy, bo kornelka gadułą jest, a mały nie chce powtarzać, ćwiczyć. z zazdrością czytam, że wasze maluchy takie rozgadane...

Paula malutka jest sliczna, no i ma co pokazac (zabki) :). My tez jeszcze czekamy.

Oscar tez juz od dawna sam pije z butelki i z kubka niekapka.
I czesto sie do mnie przytula.
Ma swojego pluszaka pieska i jak tylko sobie o nim przypomni, to biegnie do niego i sie tuli :). Jak slodziudko to wyglada.

tyle się napisałam i mi skasowało;)
opisywałam pomysły na prezenty. mamy w domu gumowe klocki (można je zgniatać, gryźć itp..)
są też super różne zestawy little people (jest również taka bajka na mini mini i można kupić bajki z ludkami na płytach)
samochody, fioletowe autobusy, zamki, domki, stajnie, mata wydająca odgłosy zwierząt- każda literka -inny
http://allegro.pl/little-tikes-duzy-autobus-figurki-wozek-i1281674436.html
http://allegro.pl/dzwiekowa-mata-zoo-fisher-price-little-people-i1286230371.html
http://allegro.pl/fisher-price-little-people-arka-noego-nk616-i1274769621.html
http://allegro.pl/fisher-price-little-people-rodzinny-samochod-i1275711925.html
http://allegro.pl/fisher-price-little-people-domek-i1281280607.html
http://allegro.pl/fisher-price-little-people-dzwiekowa-farma-i1281281105.html

spoznione sto lat dla dzieciaczkow :) moja Majka oczywiście jak ma na to ochote to przylatuje do mnie i tak slodko główke na mnie kładzie i przytula się , to takie mile i slodkie :)))))

ile ząbków, prawie cała paszczka :) a u nas nadal pusto :/

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...