MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Kasiu, ja szukam dodatkowa, ale do PL niewybieram sie na razie...a Wojcika maoja nosi rozmiar 92..i kupie UK( idzialam watek)

Cześć dziewczyny.
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla roczniaków. Ja Cię kręcę to już roczek :)

Moja jeszcze nie chodzi, ale wstaje wszędzie gdzie się da, ciekawe czy na roczek pójdzie :)

Dziewczyny Sara juz pisała, ale napiszę jeszcze raz. W reserved ( re-kids) są super kurtki dla dziewczynek :) Kurczę razem z Sarą nie mogłyśmy się zdecydować którą kupić, tyle cudów tam jest :)

Witam sie w nowy watku
a mnie tutaj wieki nie bylo:)

Konradek juz roczek kilka dni temu skonczyl:) bylo male przyjecie:)

tez chyba mu zabki ida bo dostal kataru a wczoraj to walczylismy z placzem od 3 rano do 5.30 nie wiem co to bylo:( czy zabki czy brzuszek goraczki nie mial maz jak zabi dzis wygladal jak wrocil z pracy padl jak kawka i spi

wszystkiego naj naj naj dla maych solenizantow:)
powrotu do zdrowia dla choraczkowych dzieciaczkow:)

dziewczyny ile najwiecej czasu mozna odwlec to szczepienie po roczku? maly chyba troche oslabiony przez te zabki jest i narazie nie chce isc na to szczepienie;

czy ktoras z was juz byla zaszczepic bobasa i jak dzieciatko to znosilo?

Sto lat dla naszych solenizantow,tych co mieli swoj wielki dzien kilka dni temu i te ktore mialy dzis:)Filip,Oskar,Emilka,Zosia i Jas,mam nadzieje,ze nikogo nie pominelam:)
Wlasnie ostatnio mezowi mowilam,ze jeszcze nie dawno z brzuchem chodzilam,dopiero co na zwolnienie poszlam,pozniej Miska sie urodzila a za tydzien bedzie miala ROK,za szybko ten czas leci:/

Misce chyba jakie zeby ida(a przynajmniej mam taka nadzieje)bo znowu nagle wczoraj ok 21 kataru dostala,caly dzien nic,polozylam ja spac i chile pozniej juz charczala:/nie spala prawie cala noc przez ten zapchany nos.
A ja dzis szlam pierwszy raz do pracy i juz chcialam dzwonic,ze nie dam rady przyjechac,bo taka nieprzytomna bylam:/

Generalnie te 6h pracy szybko zlecialo,najgorsze jest to,ze nie poszli mi na reke z godz pracy i musimy kombinowac z kim Miske zostawic.Jak do konca roku nie dostanie sie do panstwowego zlobka to zapisujemy ja do prywatnego na Morenie.

A Majka nasza to juz mowi mama,tata,da(daj),tesc/te(czesc),mmmmm jak krowka i me jak owieczka,i amaniamam i mlaska przy tym jak chce jesc,probuje "powiedziec"mi(miś)ale nie zawsze jej wychodzi.Ogolnie gadula z niej straszna.Chodzic nie chodzimy aczkolwiek za jedna raczke juz smialo idzie,wiec kto wie moze nieeedlugo zacznie sama smigac:)

Ide regenerowac sily przed ciezka noca:)

Sto lat i zdrowka dla roczniakow.

Ojjka moze cos wypadlo babci i dlatego nie moze przyjsc?

Co prawda my mieszkamy w Brighton i jest troszke daleko do domu, ale do Oscara tez nikt nie przyjechal :(. Ani bacie, ani dziadek, nawet chrzestni. Chociaz chrzestny mieszka w Londynie. Ale byla moja siostra i duzo kolegow malego i byla super zabawa :).

\STO LAT JASIEK !!

a ja mam z liwka problema,znowu idzie nam zab,juz piaty i liwka nie chce spac,zasypia ze mna w lozku ok polnocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!masakraaaaaaaaa,potem ja przenosze do lozeczka i spi do 9

druga sprawa-ona juz zaczyna biegac jak Jasiek,nadazyc nie moge no i robi panike jak juz wracamy do domu,nie chce i juz,ryczy,w domu kladzie sie na podłoge ...............
widzialam takie zachowanie ale u starszych dzieci.

Boze to i u nas roczek niedlugo,jak to sie dzieje?

Wszystkiego naj dla małych jubilatów ;)

My wróciliśmy wczoraj z "urlopu" droga, masakra. Mała spała może 20 minut a później cały czas płakała :(

Lidka chcę Ci oddać kasę :))) kiedy będziesz po drodze???

Dzisiaj jestem wściekła, rano miałam umówioną wizytę w przychodni na dzieciach zdrowych. pojechaliśmy pielęgniara zważyła małą, zmierzyła ją i poszła po panią doktor. Po paru minutach wróciła i powiedziała, że mamy się ubierać bo pani doktor źle się czuje i jedzie do szpitala i nie przyjmie nas :((
Zła jestem bo z wagi wyszło, że mała schudła od ostatniej wizyty 50 gram i poza tym po wyjeździe znowu ma pleśniawki :((((

A zapomniałam napisać, że wkurzyłam się bo na urodziny dzieciaków babcia (ma,a mojego męża) nie przyjedzie i brat męża z żoną też nie przyjedzie.
Brata jestem w stanie zrozumieć bo w tym samym dniu ma imieniny i wiadomo jak jest. Ale babcia, która ma siłę i czas na wszystko, że nie przyjedzie to niestety nie jestem w stanie tego zrozumieć :((((

czesc,

wszystkiego najlepszego dla roczniakow...

dzieki za rady z aparatem...na pewno skorzystam...

NatalioR, ja generalnie nie jestem za ograniczaniem wolnosci i nie mam zadnych zabezpieczen, mloda wchodzi gdzie chce, i generalnie jest bez upadkow...ale wczorsaj kupilismy bramke na schody, bo moja mama w dzien nie daje rady, bo ta tylko na schody i boi sie, wiec jak mama sama to zamyka, ajak ja juz wracam, to otwieram i jest wolnosc i swoboda...

moja sama nie chodzi, w ogole wydaje mi sie, ze jeszcze dluga droga, stac stoi, ale od razu na czworaka, albo na kolankach i tak chodzi, kreci tylkiem i zasuwa, smieszne to troszke, wiec wydaje mi sie , ze na chodzenie to jeszcze daleko, wzdluz mebli, scian to zasuwa i za raczke rowniez, ale sama nie...

u nas nocki tez lepiej...

ja jutro jade do szpitala z Blanka na kontrole, wiecie i zabieram mame, bo maz nie moze , bo praca, i moja mama jest pod wielkim wrazeniem NHS tutaj, ze super obsluga i w ogole rodzica traktuja bardzo dobrze itp...do tegol leki za darmo dla dziecka, jedyny plus, moja tez nie choruje jeszcze, 2x katarek i kaszelek, tylko masci sterydowe miala na zapalenie skory, ja i maz mamy problemy ze skora, wiec boje sie , ze odziedziczyla to po nas niestety...a tak za 2 tygodnie mam urlop i bede szukac opiekunki dla malej po Nowym Roku, bo moja mama juz wraca do Gda, nie wiem jak mam jej dziekowac za pomoc, i sama chcialabym byc taka matka dla wlasnego dziecka...

milego popoludnia

dla Jasia również sto lat!!!

I dla Jasia - naszego równieśnika - sto lat! :)

Dziękujemy za życzenia :)
Basia, dzięki za info o kaszce.

Czy któaś z mam roczniaczków kupowała już mleko Junior? Akurat nam się dziś skończyło, i kupię już chyba dla grupy powyżej 1 roku.

Natalia - dzięki za życzonka :)
Szok, Jachu ma dzisiaj roczek, nie wiem jak i kiedy to zleciało! :-))
Dla Zosi i wczorajsze dla Emi sto lat również :)

Basiu - jest wiele "życzliwych" osób na forum, wystarczy, że ktoś kliknie do moderacji i mogą wywalić wątek - u mnie ktoś parę razy tak zrobił. Ale dobrze że u Ciebie admin przywrócił.

aaa, to męża bratowa, ok ;))

mój Mały też śpi już 2 godz, a w nocy budził się chyba z 4 razy co półtora godziny jakoś... teraz odsypia :))

natalka, brata mam jednego;) pół roku temu rodziła bratowa męża - bliźniaki;) a mój brat spodziewa się w marcu. takie szybkie dziecko będzie ...hihihi.

a co do rzeczy które mi się przytrafiają? chyba nie przyciagam, tylko może za dużo takich śmieszności opisuję;) mam się poprawić? ihhi

a Kasjan wczoraj i dziś odsypia. śpi po 2,5 godż w dzień i dziś w nocy tylko raz się budził... aż dziwnie mi było jak wstałam rano;) ale to dobrze, czas już na odsypianie...

dawno mnie tu nie było, od tygodnia, więc najpierw odpisuję na stare posty:
przede wszystkim gratulacje dla wszystkich roczniaków - wczoraj Emi, a dziś Jaśko i Zosia mają urodzinki tak? super! brawo, wszystkiego naj naj...

Gosiak, ja nie mam problemów z cerą, tzn. w czasie ciąży to nawet mi się polepszyła, a teraz powiedzmy że jest trochę lepsza niż przed ciążą.. za to włosy też mi ciągle mocno wypadają... ale idzę że na miejsce tych wypadniętych już mi nowe odrastają, bo mam pełno krótkich włosów, które kręcą się jak kłaczki... :)

Marcelinka Ojjki jest śliczna, a teraz stwierdzam że nasze Maluchy bez ząbków i z ząbkami to całkiem inne są na zdjęciach :)) takie ząbki jak zmieniają twarz, co nie?

Amelka też cudna :]

Lidka, jak czytam jakie Tobie rzeczy się przytrafiają to muszę przyznać, że Ty jakieś zdolności do przyciągania pecha masz :)) albo z samochodem na środku ulicy, albo z parkowaniem, albo mała Ci ze schodów zleci, albo syrop wyleci, i inne :)))
ale zdrówka dla Kasjanka życzę!

Kamila, przykre co piszesz o koleżance :(

Tyśka, super fryzurka :))

Basiu, Krystianek może odrzucił pierś bo Twoje mleczko ma juz inny smak przez hormony z drugiej ciąży??
ale dobrze że nie musiałaś się borykać z odstawianiem...

mój Maksiu śpi czasem 1 drzemkę po 1 godz w ciągu dnia a czasem 2 razy po 1godz, czasem raz nawet z 2,5 godz - różnie, ale zawsze w godz 11-12 zasypia... a popołudniu około 16 (ale nie zawsze)
a w nocy budzi się raz, czasem 2..

Lidka i Iza, nie macie bramek na schodach?? jak ja się cieszę (póki co!) że mamy małe mieszkanko a nie dom!!!

Martyna, gratulacje z okazji małego siostrzeńca :))

ja w tym tygodniu co minął kilka razy wychodziłam z domu i zostawiałam chłopaków samych - tak się złożyło, pierwszy raz od porodu, że prawie codziennie coś miałam, byłam dwa razy w kinie, raz na meczu koszykarskim, raz na koncercie w pubie moich rodziców... taki miałam rozrywkowy tydzień ;)))

Mała C - szybko Liwka ząbkuje :))) niezłe tempo sobie zarzuciła :)) hihih

Zabulka, Miśka rewelacyjna, hahah

Lidko, u mojego jak ząbki się pojawiały to też nagle dostawał kataru i miał stany podgorączkowe, ale jak ząbek (lub kilka) się przebił to wszystko samo nagle też odchodziło :)

a teraz w nowym wątku czytam i odpisuję:

Eve, mój też przez cały swój prawie roczek miał katar, i to taki ząbvkujący - to wszystko, a też od nowego roku do żłobka idzie i już się zastanawiam czy na pneumo go nie szczepić (tylko że z kasą baardzo licho)
mój jeszcze nie chodzi bez trzymanki, ale przy meblach i ścianach to prawie biega :) wczoraj chyba z kilometr zrobił w ciagu dnia ;))

Lidka, ilu Ty masz braci... to ten co ślub w Toruniu robił we wrzesniu chyba?? (wtedy co dzwoniłam do Ciebie) Twoja bratowa jedna juz nie rodziła w tym roku??? będziesz miała wesoło z taką gromadką :))

Ewcia pięknie wygląda na stojąco/chodzaco :) brawo!

Kamila, mój już mówi do mnie mama bardzo często i jak chce coś do rączki to wyciąga dłoń w tym kierunku, patrzy na mnie i tak mówi "yy" ale oprócz podstawowych słówek to nic więcej, ostatnio ciągle mówi "gaga" ale nie wiem co to znaczy :))
a zębami nie zgrzyta

Dominika, wkleiłaś starą nieaktualną listę.. jak chcesz to Cie z powrtotem przywrócimy, ale napisz coś więcej o swojej córci, chociaz jak ma na imię bo w liście nie ma..

sorki za tak długą wypowiedz, ale nazbierało się :))

i wszystkiego NAJ dla Zosieńki !!!!!!!! i innych Naszych Małych Solenizantów :)))

Lidia tak,byl w sprzedam. Napisałam do Admina i jest juz odlbokowany.

Sto lat dla Zosi!!! :)
Paulina ja podaję kaszkę łyżeczką i tylko kaszkę,mój mleka nie pije,bo pediatra stwierdziła że on i tak sporo waży więc sama kaszka wystarczy :) Wydaje mi się że jeżeli Zosia pije mleczko to nie musi dostawać kaszki

sto lat dla zuzi:)!!!
Moja to mleka nie pije a je łyżeczką w kaszce jedynie.

Filip je z apetytem kaszke, ale tylko z butki. Łyżeczka tez nie chce

paula, sto lat dla Zosi!!!
ja zagęszczam kaszką malinową mleczko . samej kaszki nie podaję