MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Sto lat dla nowych roczniaczków! :)
Majeczka prześliczna! Elegantka mała :)

Oj dziewczyny, podziwiam Was. Praca, żłobek.. wiem, że trzeba iść do pracy i nie ma na to rady ale ja pracuję dwa dni w tygodniu i już jestem zmęczona, a co dopiero cały tydzień.

Czy któraś z Was ma dla dziewczynek zabawkę - wózek dla lalek? Chcę kupić małej ale nie wiem czy spacerówkę, czy gondolę, no i czy Zosia nie jest jeszcze na to za mała?

Lidka, wybierasz się na szkolenie w czwartek? Byłaś na tym ostatnim 4 godzinnym? Ja byłam, szukałam Cię (tak ze zdjęć z forum) ale nie znalazłam ;)

Kasia - dzis małej jeszcze o 10 lekko szłą temp do góry wiec podałam 2 czopka, o 12 bylismy u lekarza zeby pani dr ja osluchala i na szczescie wszystko ok, gardelko tez czyste.. prawdopodobnie zeby ale sama nie wiem co to było wczoraj... co do tryzdniówki to mała w wakace miala taka wyspke, ale wczesniej nie bylo gorączki, pani dr mowila ze tak tez moze byc, wiec chyba trzydniówka to wtedy byla...

Zabulka - o proszę jaka Maja :-) super pomysł z tą opaską no i śliczna i elagancka panienka
co do żłobka to raz byłam z mała 2 godz ( w tym czasie była z nia i na jakis czas wychodziłam i wracałam) a na drugi dzien była sama 3 godz w tym troszke spała, pani mówiła ze nie płakała, jedynie pozniej juz jak ktos wchodził po dzieciaczka to patrzyła na drzwi i oczka miala takie szklane :-( ale zaraz wracala do zabawy
jak po nią przyszliśmy to bawiła sie klockami i wołamy ją a ona nic gryzie dalej klocki, rozrzuca i na pania się patrzy , tak chyba ze 3 min czekalismy az wkoncu mąż podszedł do niej to wtedy jej sie przypomniało o nas i sie rozpłakała i chciała na rączki oczywiscie
dzis juz nie poszła (a miała isc na 4 godz) no bo ta gorączka...
a ja byłam spokojna jak ją tam zostawiłam, wróciła najedzona, z suchą pieluszką, czysta... na razie nie mam zastrzezeń

Żabulka Majeczka jest przeurocza :)))) sama słodycz!

co to za piękna pszczółka!!;)
my urodzinki dla znajomych mamy jutro a dla rodziny za tydzień. właśnie z kolejnych zakupów wróciłam i jestem wykończona.
rano miałam rezonans całego kręgosłupa. strasznie w tej tubie jest i tak strasznie głośno! potwornie mnie głowa rozbolała.
ok,. wracam do garów;)
moja mama dziś w zasadzie cały dzień spędziła z małym i mówi, że nic więcej nie zrobiła;) dziwne....;);)
i powiedziała, że mały 5 kroczków sam zrobił. jakoś nie wierzę, fakt puszcza się i nawet długo stoi, ale żeby zaraz kroczki;) oj te babcie...
chyba, że jutro mój syn mnie zaskoczy...hihihii

Sliczna Majeczka. Jeszcze raz sto lat :*.

Ja tak na chwile,Miska spi,maz jeszcze w pracy,wiec chwila relaksu dla mnie:)

Sto lat dla Wszystkich solenizantow!!!

Urodzinki troche mnie wykonczyly,bo robilam tort do 2 w nocy!! od rana w kuchni,a i tak nie zdarzylam ze wszystkim przed przyjazdem gosci.Miska zabawiala wszystkich,kazdy chcial ja oprowadzac po domu(pochwale sie,ze juz co raz wiecej sama chodzi,najlepiej idzie jej sie do mamusi):),dostala fure zabawek.Wszystko sie udalo, a Miska zasnela o stalej porze.

Powiem Wam,ze od 2 tyg chodze do pracy i strasznie tesknie za Majka.Niby fajnie,ze chodze do ludzi,robie cos innego niz tylko zupki,kupki i pieluchy ale jak wracam to caly czas bym ja przytulala i calowala,taka jestem steskniona.
Od nowego roku dajemy ja do zlobka(mamy dwa blisko mojej pracy) i az ostatnio sie poryczalam z tego powodu.Szkoda mi jej oddawac,zupelnie inaczej dac ja pod opieke mojej siostry na 7h a inaczej do obcego miejsca.
Sara a jak Paulinka znosi zlobek?

Poza tym nadal nie chce jesc jak mnie nie ma(maz wciska jej kasze z butli,bo z lyzeczki to juz w ogole nie chce)i boje sie co to bedzie w zlobku:/

No nic lece odpoczywac.Zycze zdrowka chorym maluszkom,oby szybko zdrowialy.

A to jeszcze urodzinowa Pszczolka Maja:)
image

Uploaded with ImageShack.us

dzięki wszystkim za życzenia :))
chyba czas na zmianę awatarka, bo to już nie niemowlę, a małe dziecko ;]

Martyna, ja myślę że samoistnie się skończy karmienie u nas, np. dziś ani razu nie karmiłam Młodego, wczoraj wieczorem jeszcze się przyssał przed spaniem, ale po dwóch minutach juz spał ;)) także raz-dwa razy dziennie ssie i to tak krótko, chyba tylko dla samego piciu i dla przytulenia :)) ale zawsze to kilka kropelek od Mamusi...

Biedronko, miałaś wczoraj urodziny? razem z moim Maksiem? super! wszystkiego najlepszego!! :]

Sara, przykro z powodu rury... jak cos się sypie to na całego, żeby człowiek oby się nie nudził :(
buziaki dla Paulinka, żeby się nie rozchorowała ;))

Lidia, my nie byliśmy w Tesco, bo troche za późno się o tym dowiedziałam, a poza tym wczoraj za duzo zamieszania było z urodzinkami ;))

a my wczoraj spontanicznie zorganizowaliśmy imprezkę dla najbliższych znajomych, przyszły dwie moje koleżanki, jedna ze swoim 15miesięcznym synkiem, druga z chłopakiem i przyszło trzech kolegów mojego Arta - ciasto, szybki torcik ze świeczką (któraś z Was dała kiedyś filmik jak zrobić torcik w kształcie jedynki z rolady - zrobiłam go i nawet ciekawie wyglądał, a smakował normalnie jak rolada z Dan Cake, heheh)
Maksio zasnął nawet bez problemu po takich wrażeniach..
a większa imprezka dla całej rodziny będzie w niedzielę w pubie moich rodziców, także będzie ok mam nadzieję :))

Sara, ale mała już nie gorączkuje ? Bo może to 3-dniówka ? Moja miała właśnie :(
Współczuję remontów, szczególnie łazienki :/

W tesco nie byłam, jakoś nie miałam weny żeby jechać, a teraz troszkę żałuję ;)

Lidia - własnie czytałam o tej bombie wczoraj, tylko co do objazdu to nie pomoge bo nawet nei z tamtych okolic
apropo wyprawy do tesco bylo sporo ludzi?

Natalia - dla Maska najlepsze życzonka z okazji roczku!!!

Mała c. - a dla Liwii z okazji 11 mcy :-))

Okazało sie ze ten wczorajszy dzien jak sie skonczyl o 24 to zaczął się o 4,30 mała obudziłą sie z płaczek cała gorąca, zmierzyłam temp i miala 38,1 kurcze pierwszy raz miala goraczke i nie wiedzialam czy od razu czopek czy co... dalismy tego czopka i z godz mala sie jeszcze pobawila a temp szybciej przeszła, dzis juz nie poszla do zlobka ale za to bylismy u lekarza i osłuchała mała pani dr i gardełko tez ok, takze moze od zebów... ale to by wychodziło ze juz 3 ida...

aha w pon mam jeszcze wolne bo moje pismo gdzie zaginelo i musze na nowo wszystko zalatwiac wrrr
ale nie chce mi sie juz wracac....

Sto lat dla Liwii. No i dla Maksia oczywiscie. Wiedzial jaki dzien i miesiac wybrac, bo w ten dzien ja tez sie urodzilam, tylko sporo at temu :).

byłam w tesco i kupiłam maluchom w rodzinie prezenty. wyszły dużo taniej niż na allegro;) mam już z głowy. ale nie lubię po nocy sama jeździć...
przez nasze osiedle zrobili objazd i nieźle się pokorkowało;) nie wiecie jak długo ma to potrwać?

sto lat dla maluszkow i dla pozostaych duzo zdrowka!!!

ja do tesco sie nie wybieram, na razie mamy juz prezenty kupione a i po roczku mala ma sporo zabawek

dziewczyny kurcze ja od pon do pracy a tu chyba nam sie remont szykuje :-( klucie kafli w lazience
pekla rura ktora jest w podlodze tzn tak podjerzewamy bo maz rozkol sciane i tylko obok tej rury podloga jest wilgotna a i sufit u sasiada na dole.. nie moge uzywac zmywarki ani zlewu w kuchni bo wlasnie ta woda odplywa do tej rury, dzwonilismy do adm i pan pow ze to czesc wspolna, ktos sie moze zna na tym? bo oni jutro moze laskawie przyjada :-(
dodatkowo meza auto w naprawie i moje dzis zaczelo szwankowac, musimy dokupic 2 fotelik no i zlobek zaplacic, zaraz swieta i moze jeszcze remont tej lazienki brrr niech ten dzien juz sie konczy!!!

mimo wszystko milego wieczoru i jutrzejszego dnia bo pewnie jutro dzien znowu bede miala z glowy ....

Sto Lat dla wszystkich Maluchów :)) i tych roczniaków i 11 miesięczniaków :)

Sylwia - jak wylecimy w powietrze, to razem ;)

no wlasnie ja bym pojechała ale co z mała?:) a ja prawka nie mam,maz sam nie pojedzie........uwazajcie wogole z tym tesco!! s****dzajcie kazda rzecz w czytniku:)

u nas na Oruni dzisiaj znalezli bombe z II wojny ,take były krki ze hej :):):):)

Stoo lat dla Maksia i dla Liwii :)))))))

noc wyprzedaży moze i fajnie ale co z dziećmi? takie akcje odpadają. Nie będę dzieciaków do dziadków po nocy ciągać

jedzie któraś z was na noc wyprzedaży zabawek do tesco?

Sto lat dla solenizantow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duzo duzo zdrowka dla choraczkow:)

Bylam wczoraj z malym na kontroli i niestety musi dalej brac antybiotyk bo mu teraz troszke naoskrzela zeszlo:(

Maly to ogolnie wrocil do siebie broi co nie miara:) od niedawna wymyslil sobie nowa zabawe:) robi taki sklon jak do fikolka i tak sie podpiera raczkami i glowka na wyprostowanych nogach i mamusia musi wtedy patrzec na jego buzke do gory nogami uhahana co nie miara:)

Wracam od pierwszego grudnia do pracy... juz tesknie za moim maluszkiem a jeszcze nawet nie zaczelam chodzic do pracy:(
Ciezko mi bedzie:( mam tylko nadzieje ze maly dzielnie to wytrzyma; bo niestety musimy poszukac nianie bo zadna z babc nie moze sie nim zajac:(

STO LAT dla Maluszków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od nas również serdeczne życzenia!!!

kochani jak wasze zdrówko?