MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Paula, mój Maks miał już 4 razy pobieraną krew i to normalnie z żyły w zgięciu łokciowym, gdzie dorośli...

Kamila, ja tez chciałam w dniu urodzin zrobić (pojutrze) o 16, ale w końcu zdecydowaliśmy przesunąć impreze na niedzielę (też na 16, tak po obiedzie), stwierdziłam, że po pracy ludzie mogą być zmęczeni, a niektórzy pracują do 17...

Megi, straszne dni przeżyłaś, życzę oby miał jak najmniej problemów ze zdrówkiem Twój mały ciekawski ;))

Basiu gratulacje, z okazji Krystianka i małej dzidzi ;))

Aga, mój też ostatnio się bawi ciągle piłeczkami, ma 3 różne i sobie podrzuca, odbija, kula do mnie... lubię się z nim tak bawić :))

Sara, tort bomba!!! aż nie mogę uwierzyć, że takie dzieło można zrobić z jedzenia :)) az szkoda kroić :))
ja jeszcze nie zamawiałam nigdzie, ale jutro zamierzam pójść do Sowy - na pewno takiego nie będzie.. szkoda.. :(

weszłam z ciekawości na zdjęcia "Fajnychtortów", no rewelacja!! nie wiedziałam że można takie rzeczy robić, bez kitu jestem pod wrażeniem!

mój Młody ostatnio chodzi późno spać i nie wiem jak to zmienić.. w ciągu dnia ma już raczej jedną drzemkę, czasem o 11 a czasem dopiero o 15, ale wieczorem zawsze zasypiał koło 20, a teraz po kąpieli i butli dostaje takiego powera, jakby doładował trym mlekiem baterie.. i dopiero zasypia koło 22 :( śpi na szczęście dłużej niż zwykle bo do 7-8

Jejku Aga niedawno pisałaś o roczku a teraz patrze, że to już minęły 2 tygodnie od urodzinek :-)

śliczny torcik :)

Aleeeeeeeeeeeeee tort super!!!!!!!!!! Aż szkoda go było zjeść...mniam mniam :-)

Cudo tort :) Pewnie tak pyszny jak śliczny :) Sara jaki smak tym razem, bo ja się zastanawiam jaki smak wziąć. Nie pamiętam jaki mieliśmy na chrzciny :)
a i czekamy na fotki małej jubilatki :)

Jaki cudny torcik :) zaczynam żałować, że zamówiłam dla moich pociech u Sowy...

Mam nadzieję, że Sara nie obrazi się, jeżeli pokażę, jaki tort na swoich pierwszych urodzinkach miała mała Paulinka :)
Przyłączam się do życzeń dla wszystkich dzielnych roczniaczków! :)
image

Paula, a co za szczepienie, że już mieliście ? Odra-świnka-różyczka ?
Sara, super, że fajnie urodzinki wyszły, aż mi się wierzyć nie chce, że Paulinka ma już roczek :) o raju, czas leci strasznie :(

witam
wszystkiego najjjjjjj dla Maluszków i gratuluje pierwszych kroczków

Filip od paru dni w nocy bardzo źle sypia. Od zawsze budził się 2 czy 3 razy, ale dostał smoka i spał dalej. Teraz przez 2 godz nie może zasnąć. Wie, że jest ciemno i trzeba spać, mruczy sobie, wierci nawet popłakuje. Strasznie sie męczymy. Dawałam mleczko, bo myślałam że jest głodny- gdzie tam :( W ciągu dnia tez śpi max 2 godz, bo nie daję mu spać dłużej.Każdego dnia/nawet jak leje/ jesteśmy na spacerze. Potem spi na ogrodzie pod altaną- więc jest na dworze do 3 godzin. Już nie wiem co to może być. Wykluczam ból :(

A tak poza tym to jest radosny, fajnie się bawi, łobuzuje. Wspina się na meble, każdego dnia wymyśla inne miejsce, by się wdrapać :) alpinista nam rośnie :] Słownictwo i ilość ząbków bez zmian. Ale zadziwia mnie każdego dnia sprytem, wymyśla sobie zabawy- np. odbija piłke od mebli i tak może przez pół godziny a chichra się przy :))))))

Basiab gratuluję zdrowej Fasolki- dbajcie o siebie !!!!!

Sara, wszystkiego naj dla Paulinki, spoznione :)

A my po wizycie u pediatry, było szczepienie w ramię, troszkę płaczu ale nie było źle.
Mała waży 10 235 kg i mierzy 79 cm.

Ponoć w tym wieku należy dawać ok 500ml mleka dziennie, ja daję ok 630.. :/ Zosia lubi mleko, teraz chyba trzeba ograniczyć.

W srode na kontrole idziemy mam nadzieje ze juz jest ok; maly broi wiec mysle ze juz dobrze moj aniolek sie czuje:)

dziewczyny szukam opiekunki z Rumi lub niedalekich okolic moze ktoras ma namiary na jakas sprawdzona i niezadroga:) jezeli wogole ktos jest z tych okolic tutaj na forum;

Wszystkiego najlepszego dla Mai. Zabulka, a pamiętasz jak się kiedyś w Galerii Bałtyckiej spotkałyśmy z naszymi pociechami? Jeszcze takie małe dziewczynki były.

Wszystkim chorującym życzę dużo zdrówka. U nas jeszcze ciągle katar, a w czwartek idziemy na szczepienie. Ciekawe co doktorka powie.

Urodziny u nas udane. Impreza się rozkręciła, że hej. Myślałam, że Amelia nie wytrzyma więcej niż godzinę, dwie, a ona była w swoim żywiole. Potem jej uspać nie mogliśmy.

Na pupę polecam Bepanten. U nas sprawdza się najlepiej. Fakt, nigdy nie było bardzo źle. Jedynie po malinach Amelia dostaje uczulenie i wtedy pupę ma czerwoną.

dopiero mam chwilkę poczytac :-)

dziękujemy za pamięc i życzenia

Zabulka - najlepsze życzenia dla Maji, daj znac jak tort i tez jak imprezka się udała

Kasia - Paulinka dziękuje za życzenia
co do roczku to było 9 osob i 2 dzieci no i Paulinka :-)
roboty sporo ale warto, wszyscy cieszyli się a mała nawet świadoma nie była o co tyle "krzyku"
tort od Kasi prześliczny i tak samo dobry - pozniej zgram zdjecia i cos wstawie
była na koniec troszkę zmęczona i poszła spac chyba po 20 ale dzis znowu do 9 spała
no i jak usnela to goscie powoli się zbierali takze zostala tylko moja siostra z chłopakiem i sobie przy winku posiedziałysmy
aha do wybieranai połozyliśmy jej pieniążka (banknot), różaniec, kieliszek i książka, najpierw siedziala i siedziala nagle spojrzała że cos tam dalej na podłodze jest i jak wystrzeliła to prosto po pieniązka a na koniec co? oddała mi :-)))))
goście się śmieli że mąż będzie miał przechlapane, bo mała już od małego z mamą w "spisku" finansowym hihihi
a i prezenty super, mała wszystkim zainteresowana, tylko moja siostra troszkę była zła bo kupiła na allegro stoliczek dwujezyczny FP w jez ang - francuskim (jaka była zdziwiona że u nas na pl allegro są takie zabawki - ona jeszcze młoda więc swoich dzieci nie ma i duzooo jeszcze nei wiem hihihi) ale mała bawi się stoliczkiem i najwyzej pouczy sie pozniej ang

Moniall - moja tez banany lub bardzo, chyba jej ulubiony owoc, a obiadki gorzej ale je, tylko musi juz byc glodna

Martyna - u nas tez domek sie trafił - na razie mała az tak sie nim nie bawi ale uwazam ze za jakis czas (moze za pół roku juz) bedzie super a wogole to wczoraj 4 latka bardzo sie nim zajela takze zabawka na długoooo

Megi - właśnie szkoda ze tak maluszki muszą się nacierpiec, dla nas katar byl koszmarem bo nosek zapachany i mała popłakiwała w nocy ale ta krtan to juz wogole...

Basiab - gratuluje 6 cm "ludka" no i dla Krystiana brawo za te 3 kroczki

Salambo - super historyjka z laptopem, potwierdzająca jakie te nasze małe skarby są mądre... i sprytne

Oj wspolczuje malutkiemu chorubska. Jak nam boli gardlo, to cierpimy :), a co dopiero taki maluszek. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowka.

Gratuluje dzieciaczkom pierwszych kroczkw. A co do tego tematu, to Oscar tez jakies 2 tyg. temu zrobil kilka i do dzisiaj to sie nie powtorzylo :(. No i nadal czekamy na zabek :).

Basia, gratulacja pierwszych kroczków Krystiana. Jak już zrobił kilka, to będzie powtarzał coraz częściej :)
Piszę też do Ciebie na PW

Basia, gratulacje :) ah, aż sobie przypomniałam jak to było z Zosią w brzuchu... :)

Megi współczuję, jejku straszne,biedactwo. Mam nadzieję że już będzie wszystko dobrze.

Paulina ja też jak mały ma problem z pupą to zasypuję mu mączką ziemniaczaną,jest super.

Wszystkiego najlepszego dla Paulinki i gratulacje dla Majeczki :)

Chorym życzymy zdrówka!

A ja się pochwalę że Krystianek zrobił wczoraj 3 kroczki :)))), niestety dzisiaj nie chciał tego powtórzyć.
Byłam dzisiaj na usg, dzidzia ma 6cm :))) i pięknie się rozwija. Jestem cała w skowronkach :))))

całe szczęście,ze u mnie nie ma takich skoków rozwojowych, mała grzeczna i coraz bardziej rozumna, aż sie nadziwic nie mogę, taka rózna od starszego, on też był fajny na tym etapie ale już pokazywał różki;)

Paula81 on jest na moim jedzonku. Słoiczki ja jemu dawałam to za kazdym razem zjadł. A teraz tak kombinuje, że hej. Nawet mężowi dzisiaj kazałam zrobić obiadek dla niego bo mi się pomysły juz kończą

widze ze dzieciaczki wasze choruja,wiec zyczymy z Liwią zdrówka

u nas na szczescie ok,ale tez maruda czasem ze nie da sie wytrzymac ,stawiam na kolejny ząb.

Jestesmy w trakcie remontu i szczerze mam dosyc wszystkiego.
No i dałam małej podusie cienką z Ikei.Bo widze ze lubi tak spac.

Od tygodnia ponad c noc musimy brac ja do siebie i spimy razem !!!!!!! Pisalyscie ze to taki skok rozwojowy.......no moze....