MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Współczuję chorób - dziewczyny bądźcie dzielne, oby maluszki szybko zdrowiały!

U nas pupka już dużo lepiej, na szczęście, bo mała się wierciła i widać było, że Ją piecze.

Moniall, moja też mało je obiadków, szczególnie moich, ugotowanych. Ze słoiczka prędzej. W ogole ryb nie je, w zasadzie najchętniej pije tylko mleczko.
A u Ciebie wcina słoiczki? Może zmieniaj, dawaj coś nowego, a w końcu coś polubi.

megi współczuję:(

sto lat dla solenizantów codziennie ktoś :) dzisiaj maja obchodzi roczek!!!

Megi, o raju to co opisałaś brzmi jak koszmar :( Ile Cię to stresu musiało kosztować :(
Słyszałam, że w takich sytuacjach trzeba otworzyć okno, żeby dziecko dostało świeżego powietrza.
A u nas choroba okazała się 3 dniówką, bo dziś mała wysypało

Sto lat dla malych solenizantow!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje z okazji pierwszych kroczkow dla zaczynajacych bieganie dzieciaczkow:)

Ja tez wyprawialam urodziny w dzien w ktorym wypadaly (ale u nas to akurat sobota byla):)

Maly spi na malutkiej podusi ale mamy podniesione z jednej strony lozeczko zeby wyzej lezal;

straszne chorobsko dopadlo Konradka zalapal zapalenie krtani:( we wtorek trafilismy na pogotowie zatrzymali malego na noc rano wypuscili do domu ale juz popoludniu w srode jechalismy z malym na przychdnie bo mial problemy z oddychaniem i straszny kaszel (nie wiem jak to opisac to raczej byl odglos szczekania psa -z reszta jeden z lekarzy nawet zazartowal ze nam synek sie w pieska zamienil)na szpitalu zapisali mu antybiotyk wiec lekarka dopisala tylko syrop i odeslala do domu; cala noc czuwalam czy maly oddycha bo sie balam ze mu znowu wroca te dusznosci... rano jak maly wstal znowu zaczal mi zle oddychac wiec szybko jazda na przychodnie tam mu od razu zastrzyk wpakowali i skierowanie do szpitala znowu zatrzymali malego na noc dali jeszcze jeden zastrzyk i inhalacje; co ja przez te dni przezylam:( :(:(:( teraz juz o niebo lepiej bo ma tylko kaszel (niestety taki strasznie rwacy) ale idziemy w srode na kontrole wiec zobaczymy co pediatra powie; Przeraza mnie fakt ze zapalenie krtani czesto powraca:(:(:( nie wiem jak moge malego przed tym uchronic bo przyczyn moze byc mnostwo nawet np nadmiar wrazen u dziecka albo uczulenie na psa (a w weekend poprzedzajacy bylismy u tesciow a oni wlasnie psa maja) straszne to jak dzieciaczek tak cierpi a nie mozna mu w zaden sposob pomoc; maly nie chcial nic jesc ani pic; krecil glowka wszystko na NIE strasznie musialo go bolec to bo moje malenstwo raczej nalezy do Glodomorka;)

od czasu jak troce wydobrzal ciagle chodzi pokzcuje paluszkiem na rozne rzeczy i mowi "a to?' no i mama mowi co to jest:) chyba ciekawy swiata zrobil sie moj bobas:)

juz koncze bo rozpisalam sie....

Martyna, ale mi poprawiłaś humor od rana. Taką samą krówkę moja Ada ( córa która ma 12ście lat ) dostała od swoich chrzestnych.
Tylko wtedy krówka kosztowała 200zł a 11ście lat temu było to masę kasy :)
Chyba skuszę się i kupię też taką małej od nas na roczek, będzie miała taką samą jak siora w jej wieku :)

Co do zabaw, kurczę 3 latki będą się bawić, ale 10 i 9 miesięcy to tak średnio raczej z zabawami, przynajmniej jak pamiętam Amelkę to była i z resztą jest nadal na etapie akuku :)

dziewczyny, roradzcie!
jak już pisałam wyżej jutro do Tyśki przychodzą dzieci.
Dzieciaczki będą w wieku, 3 lata, rok i dwa m-ce, 10 m-cy i 9 mcy.
jakie zorganizować zabawy, czy w ogóle organizować, czy nie są za małe, może lepiej jak same się będą z sobą bawić??

my już po imprezce urodzinowej;-) prezentów co nie miara, pochwalę się ,że znalazł się także odkrywczy domek;). Tysi ulubionym zajęciem jest pokazywanie w uśmiechu wszystkich ząbków i mróżenie przy tym zabawnie oczków, cały wieczór sprzedawała tą swoją minkę;-)))
jeśli chodzi o chwytanie przedmotów to wybrała banknot, hehe;-) wie co dobre;-) a jutro ciąg dalszy imprezki, przychodzą dzieci;-))
to tyle...
brawo dla Majeczki!!!
Kasiu, a może Amelce ząbki wychodzą??
SAlombo fajny ten bujaczek, my kupujemy taki, też fajny i fajne oparcie ma
http://allegro.pl/krowka-na-biegunach-bujak-little-tikes-nowosc-i1297191943.html

Paula ja myślę że najlepiej posypać mąką ziemniaczaną, zawsze tak robie jak coś sie dzieje z pupą i pomaga!!

Kamila mojego synka urodzinki są 7 grudnia i to jest wtorek i w ten dzień je wyprawiam. Mój mąż i chrzestna mogą sobie grafik w pracy dopasować a reszta rodziny albo emerytura( więc wolne hahahha) albo dzieci. Tak też na popołudnie. Wogóle sobie wymyśliłam że tort ma być ,,odpalony'' o 16.35 tak jak Nikoś sie urodził, no ale z tym to może byc problem :-)

A ja chyba zaczynam miec w domu małego niejadka...przerazona jestem i mam doła bo codziennie się głowie co mu ugotować a w rezultacie zje 4 łyżki albo wcale!!!!!! Tylko słodkie...banany, winogrona i serki homo. Nie mam już ani pomysłów ani sił. Przeciez nie moge mu ciągle dawać słodkich rzeczy. Jedyne co wiem, że zje to ryż z jabłkami no ale ile, codziennie mam go faszerować takim daniem....masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak ładnie na początku jadł, a teraz.....

Barawo dla Majki :) Ciekawe kiedy moja zacznie chodzić :)
Ojjka, u mnie też choroba. Nie wiem co jest Amelce bo tylko gorączkę ma, ale męża gardło boli, mam nadzieję, że nie zaraził Amelki :( że zakończy się na samej gorączce.

Kurczę już wysiadam bo od 3 dni tylko płacz i płacz, a na dodatek w ogóle nie wiem co jej jest i to mnie martwi. :(

Sara jak roczek, czekamy na zdjęcia :) Jaki tort mieliście, jak Paulinka i wrażenia, odpowiadaj :)

A u nas znowu choroba :(
tzn teraz Dominik ma ropne zapalenie gardła i od wczoraj 39 stopni :(
Do tego wczoraj miał urodziny 5-te i takie kichowate samopoczucie :(
\
A Marcelinka ma 3 ząbka. Górną lewą dwójkę :) i to takiego krzywuna jak mamusia ;)

gratulacje dla piechurów i solenizantów :)

mamy córeczek widziałam dziś w wójciku po przecenie cudne sukienki letnie, cena niestety nadal mało przyjemna bo 89 zł, ale za takie cudeńko bym dała - jakbym miała kasę rzecz jasna :)

co do tranu ja podaję taki http://www.doz.pl/apteka/p17183-Mollers_Tran_Norweskiaromat_owocowy_250_ml
pachnie cudownie a smak same wiecie jaki jest, więc moja córa zawsze ochoczo otwiera paszczękę a później ma zdziwioną minę że tak ładnie pachnie a takie fuj ;)

kupiłam dziś Milce prezent "podchoinkowy", bujaczek w auchan taki w kształcie lwa, bardzo fajny przyjemny materiał, niziutki mała może sama z niego zejść z wchodzeniem może być jeszcze problem, "przymierzyłam" ją do niego w sklepie i świetnie sobie radzi z bujaniem a jaka zadowolona :)

a i jeszcze co do schodzenia z kanapy, pokazałam małej parę razy że żeby zejść to trzeba się odwrócić na brzuszku i spuścić nóżki, efekt jest taki że jak mówię żeby zeszła to Ona patrzy na mnie z niewinną minką i wyciąga rączki żebym ją zdjęła, ale niech tylko otworzę laptopa to od razu stoi obok mnie - i nie ma żadnych problemów z prawidłowym zejściem :)

BRAWO!!!!!

wszystkiego najlepszego :)

Mojej Majeczce udalo sie dzisiaj przejsc 1,5 metra :)

Wszystkiego najlepszego dla Paulinki !! Kolejna jubilatka :)

Ślicznie dziękujemy za życzenia i również życzymy wszystkiego najlepszego dla Martynki i Paulinki.

Nadrobię czytanie to podzielę się wrażeniami z wczorajszej imprezy.

Kamila ja robilam imprezke w dniu urodzin malego w srode wlasnie na godz.16. I to bylo wlasnie dla rodziny, a w sobote robilam dla kolegow Oscara na godz.15. I musialam tak podzielic, bo nie mialam tyle miejsca, zeby wszystkich pomiescic w jednym dniu.

dziewczyny czy ktoras z was robila roczek w dniu w ktorym on przypada badz bedzie robila , bo ja chce tak zrobic chyba i zastanawiam sie czy to dobry pomysl i czy wtedy godz 16 , nie jest za pozna , wczesniej nie da rady bo wiekszosc do 15 w pracy , a chce tak zrobic bo przyjedzie rodzina mojego faceta a bede robila impreze dla znajomych wtedy w sobote, jakby nie przyjechali to impreze dla rodziny bym w sob zrobila a dla znajomych w niedziele ale skoro beda to odpada bo co bede miala ich na glowie na imprezie dla znajomych bo co w sobote przyjada na impre i po ich przeciez nie wygonie a oni ponad 700 km stad no dupa nie lubie ich mogli by nie przyjezdzac ... moze nie pochwalacie mojego podejscia ale co zrobic tak to impreza bedzie we wtorek i mam nadzieje ze do soboty sobie pojada ...

Wszystkiego naj naj dla Amelki i Martynki

Duzo zdrowka dla Amelki Kasi.Miska ma katar juz chyba z tydzien ale nie jest najgorzej na szczescie:)

Od poniedzialku pracuje,wiec ledwo mam czas zeby was przeczytac,po pracy czas na zabawe z Majka,pozniej idzie spac i wieczorem juz nie mam sily na kompa:/tesknie za mala ona za mna chyba tez,bo jesc za bardzo nie chce dopiero jak ja wracam:/ale zaczyna stawiac pierwsze kroczki,niesmialo ale juz co raz wiecej ich jest:)

gratulacje dla Majki Kamili i jej pierwszych tez niesmialych kroczkow:)

Wracam do kuchni,jutro urodzinki,trzeba tort zrobic, posprzatac, udekorowac pokoj,masakra...

Tranu nie podaje...Miska spi bez poduszki,tylko pod kocykiem

Milego weekendu,oby jutro bylo ladniej niz dzis:)

co do badan krwi to tez tez robilam z powodu podkrazonych oczu,pobierali z dłoni.brrrrrrrrr maz poszedł......i bylo ok,dobre wyniki.juz teraz nie ma az tak podkrazonyvh chyba ze duzo spi.

Natalia - no tak nasze dzieci to smakosze, co tam flipsy jak kabanosiki lepsze hihihi