MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a to link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-64-t193697,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

Czescwszystkim,

a ja od poniedziałku jestem w pracy. Dobrze, że mam dużo do roboty ( w wtej chwili akurat mniej ;-)), to przynajmniej nie myslę tak o mojej Niuni. Jak ja oddaję, to na początku ona płacze ale potem jest juz ok. Troszke się martwie,bo cały czas ma lekki katarek - podaję clemastinum na wieczór 2,5ml i do tego jak wracam to staram sie troszke sciagnac z noska tych gilkow. Wkraplam tez Euphorbium, ale kurcze tak sobie. Ten syropek chyba jest na receptę prawda a nie chce tez z byle katarem latac do lekarza,bo jeszcze sie zarazi od innych chorych. Macie sprawdzone sposoby na walke z tym potworem?

Pozdrawiam Was serdecznie

tez się witam w nowym oby lepszym i wszystkim takiego lepszego życzę. my weszlismy w nowy rok z popsutym samochodem, moimi problemami z zebami i chorujemy;) a i jeszcze mamy problemy finansowe, to chyba wszystko..... mam nadzieję,ze się rozkreci w dobrą stronę bo to w zeszłym roku się zaczeło w sumie. samochód z tego wszystkiego juz naprawiony, reszta w toku...
ewcia coraz bardziej kumata ale nie szczepiona jeszcze bo choruje, musze zastawiać szafki bo z uporem maniaka je otwiera

Ale tu cisza...

Mam problemy z malym od przyjazdu. W Pl mielismy lozeczko, ale jakos maly nie chcial w nim spac. Nie byl do niego przekonany. Chociaz to dziwne, bo jak bylismy latem, to chetnie tam spal. No, ale teraz jest starszy i wiecej rozumie... No i spal z nami w lozku (nigdy nie spal z nami, bo nie chcial). Jak wrocilismy do Brighton, to zaczely sie problemy i od tego czasu Oscar budzi sie ok.23 i nie chce dalej spac w lozeczku. Tak dlugo i mocno placze, az go wezme do nas do lozka. Wczoraj jednak nie dalam za wygrana i pozwolilam malemu sie wyplakac i w koncu zasnal u siebie w lozeczku. Mam nadzieje, ze teraz bedzie ok.
Aha i dodam, ze w Pl bylismy tylko 10 dni i przez tak krotki czas dziecko moze sie do czegos przyzwyczaic. Szok.

Dawno mnie tu nie bylo, ale bylismy na swieta w Pl i wczoraj wieczorem wrocilismy do Brighton.

Szczesliwego Nowego Roku dla Was i Waszych rodzin!!

30 grudnia Oscarowi wyszedl PIERWSZY zabek :D.

Obcielismy mu maszynka wloski i teraz wyglada jak mezczyzna :). Coraz wiecej mowi ( bardziej pokazuje) np, ze chce zrobic kompu kompu. Pokazuje tez jak chce spac, albo mowi, ze chce jesc itp.
Z dnia na dzien widzimy jak szybko dorasta i jak duzo juz rozumie.
A i buziaki wszystkim daje :).

I my z Werką życzymy wszystkiego naj naj na nowy rok!!!

I podłączam sie do pytania o zasiłek?? I może jeszcze ktoś pomoże co do dodatku do mieszkanie??

Witam :)

W tym Nowym Roku życzę Wam wszystkim zdrowia, uśmiechu, pomyślności i spełnienia wszelkich marzeń :)

U nas mała też zaczęła dreptać :) trzyma się za rączkę ale drepcze :) a jej ulubioną zabawą jest wstawanie na środku pokoju bez trzymanki i bicie sobie brawo :)

Dzisiaj byłam z nią na szczepieniu: odra, świnka, różyczka i już się boję tych reakcji poszczepiennych ;(

Mała dalej drobniutka bo waży niespełna 8800 no i mierzy tylko 73,5 cm, pani doktor powiedziała, że nie mam się czym martwić po prostu mała z tych drobnych dzieciaczków jest ;)

Dziewczyny mogłybyście mi napisać co jest potrzebne (tzn jakie dokumenty) do zasiłku rodzinnego?? Nie chce pisać na ogólnym forum bo mnie tam zlinczują. Ale u nas ciężko z kasą :( Dlatego muszę zacząć się starać o zasiłek :(

Ja i Zosia również życzymy wszystkim aby nowy 2011 Rok był tak samo dobry albo nawet lepszy od poprzedniego! :)

Zośka zrobiła mamie mały prezent bo 30 grudnia zaczęła chodzić - jeszcze trzyma się za rączkę ale chyba tak tylko dla asekuracji psychicznej, bardzo się cieszę :)

Salambo, trzymam kciuki! :)

witamy się w Nowym Roku i wszystkim życzymy był obfitował on w zdrowie, by niósł ze sobą radosne chwile, przepełniony był miłością... wszystkiego co najlepsze!
Salambo dla Ciebie podwójne życzenia! Trzymamy kciuki!

Szczęśliwego Nowego Roku!

Salambo, powodzenienia!! A może już tulisz Szymka :)

Kochani życzę Wam i Waszym bliskim, by 2011 okazał się lepszym czasem w każdej sferze życia. Spełnienia marzeń, planów, postanowień. Zdrowia, miłości, pracy, kasy i oby czas trochę zwolnił :)

Salambo trzymam za Was kciuki :)
Może Szymuś będzie pierwszym dzieciątkiem 2011 Roku ? Życzę Wam by był zdrowym i radosnym bobaskiem :) a Tobie lekkiego porodu i samego szczęścia z kochana dwójką :)

Salambo - zazdroszczę zbliżających się chwil (no wiecie tego malego cudu oczywiscie) no i trzymam kciuki za spokojny poród

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla was i maluszków

nie wiem kiedy do was wkoncu przysiądę, to święta, to sylwester, pozniej urodziny M (30 te :-) ) no i w polowie stycznia krotki urlop i rejs stateczkiem...

Salambo! Ja też nie mogę uwierzyć, ciągle patrzę na Twój suwaczek i w szoku jestem :) Trzymajcie się dzielnie - urodzisz 2 stycznia :DDD

My też wszystkim życzymy Szczęśliwego Nowego Roku!!

Iza - cieszę się ze z foto jesteście zadowoleni :)

Salamo imposiblee !! ty znowu rodzisz..ja jeszcze o pierwszym nie zapomniałam....trzymam kciuki !! pewnie dzisiaj urodzisz co?? moze lepiej zacisnij nogi do polnocy ..w sylwestra urodzic to jest cos!! razem z fajerwerkami

my dzis bylismy na kontroli i jest milion razy lepiej ale antybiotyk do wtorku takze siedzimy jeszcze wekend w domu i chyba zwariuje!!

Salambo właśnie chciałam pisać do dziewczyn czy mają jakieś informacje o Tobie, myślałam że może już urodziłaś :) 3mam kciuki żeby maluszek poczekał do jutra :)))

Wszystkiego co najlepsze w nowym roku mamuśki :) i szampańskiej zabawy

Jejku Salambo faktycznie ten czas zleciał, ale fajowo nowy mały członek rodziny....super. Trzymamy kciuki i niech mały poczeka chociaż do jutra, bo tak caaaaaały rok czekać na swoje urodzinki hihiihihih :-))

kurcze, Salambo, ale ten czas zleciał! ty znów rodzisz! trzymam mocno kciuki, żeby poszło szybko i przyjemniej;)
Kasjan przestał gorączkować, zaczął się katar...ble.. ale pakujemy wieczorem maluchy i jedziemy do znajomych do sopotu. po północy pakujemy małego na śpiocha w kombinezon i wracamy do domku;)
dziewczyny życzę Wam Szmpańskiego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku!!!

kobitki kompletnie Was zaniedbałam,
ale 3 dni przed świętami wsadzili mnie na patologię ciąży, ledwo się wyrwałam przed wigilią i w związku z tym miałam kupę roboty na ostatnią chwilę,
prezent dla chrześnicy M kupiliśmy dopiero wczoraj :/ no ale cóż tak się życie układa i nic na to nie poradzimy,
teraz siedzę i czekam na poród, czop mi odszedł i mam 3 cm rozwarcia więc w sumie mogę rodzić w każdej chwili, nadzieję jednak mam że Szymon poczeka do Nowego Roku :)

i przy okazji życzę Wam żeby ten Nowy Rok był lepszy od poprzedniego w każdej dziedzinie życia, żeby było w nim dużo miłości i zdrowia i żebyście miały dużo sił do pokonania ewentualnych przeszkód - których oczywista nie życzę ;)

witam,

wlasnie malAC, kurcze lmam nadzieje, ze liwka wyjdzie z tego itp. a w ogole to wg mnie nie ma niedowagi, mam nadzieje, ze lepiej jest. blanka ma ok90cm, wazy 12.5kg i ma kosci i zebra wystajace...

ps.Betriso o bogoosiu, mezowi kupila Sony Alfa 390 z kitem 70-18mm, wow co za roznica, jest super i naprawde prosta W OBsludze, dzieki za raddy, maz zachwycony i ja tez

przy okazji zycze wam udanej nocy sylwestrowej i wszystkiego naj na 2011 rok, ja tez mam swoje postanowienia, a my z mezem idziemy na bal sylwestrowy, mam nadzieje, ze udany...

http://s2.pierwszezabki.pl/035/035163990.png?3139